Jahodové knedlíky "blbouni"
Potřebné ingredience
500g polohrubé mouky 1 vejce 10g droždí+lžíce cukru+lžíce mouky+trochu mléka=kváse dvě špetky soli 250ml mléka jahody
Postup přípravy
Připravíme si kvásek,když nám pěkně vyběhne dáme ho do mísy k mouce,soli,mléku,vejci a vypracujeme těsto,které necháme v teple kynout 1,5hodiny.\r\nTěsto vyválíme a nakrájíme na…
Tvarohové noky v jahodovo-rebarborové omáčce
Potřebné ingredience
Tvarohové noky v jahodovo-rebarborové omáčce Noky: 2 tvarohy 4 vejce 300g polohrubé mouky špetička jedlé sody trošku soli a trochu vanilkonové tresti na vůni Všechny suroviny smícháme a hnětačem nebo robotem vypracujeme těsto,necháme ho pár minut stát aby mouka nasála. Pokud je těsto stále moc řídké(záleží na tvarohu,většinou ty vaničkové jsou hodně řídké) přisypáváme dětskou krupičku ,tolik aby těsto bylo vláčné ,ale na pomoučeném vále šel udělat váleček ze kterého se kráí nočky. Vaříme v mírně osolené vodě ,jak vyplavou nahoru tak krátce povařit cca 2 minutky,před vyndání jeden zkuste rozkrojit zda jsou uvařené. Omáčka: rebarbora,jahody cukru tolik kolik je rebarbory(můžete podle oka a pak dosladit nebo zvážit rebarboru a dát tolik cukru) 1/4 lžičky skořice voda Do hrnce dáme cukr a vody jen tolik tolik aby byla zároveň s cukrem,přivedeme k varu ,jak začne bublat,nasypeme krájenou rebarboru a vaříme téměř do rozvaření,přidáme jahody a vaříme jen krátce.Celé rozmixujeme do pěny.Podle potřeby přisladíme .
Sladké tousty k snídani
Potřebné ingredience
toustový chléb\r\njablka lehce nakyslá\r\nmáslo\r\nNutella\r\nskořicový cukr
Postup přípravy
Jeden plátek toustového chleba namažeme slabou vrstvou másla,druhý slabou vrstvou Nutelly.\\r\\nJablka si očistíme a nakrájíme na plátky,položíme na plátek chleba,posypeme…