BAVORSKÉ VDOLEČKY
Potřebné ingredience
500 g polohrubé mouky , 50 g cukru moučka , 100 g másla ( změklé ) , 20 g droždí , 1 vejce , čtvrt litru mléka , trošku soli , citronová kůra ( nemusí být ) a na zdobení povidla , zakysaná smetana , tvrdý tvaroh .
Postup přípravy
Do mléka udělám kvásek a než vzejde , zapracuji máslo do mouky s cukrem , pak dám vše dohromady a vypracuji těsto . Nechám vykynout , s těstem se skvěle pracuje , vyválím a…
KNEDLÍKY Z TOUSTOVÉHO CHLEBA , PODLE ŠÉFKUCHAŘE
Potřebné ingredience
8 plátků bílého toustového chleba , 1 měkký tvaroh ( 250 g ) , 50 g rozpuštěného másla , 2 žloutky , 100 g cukru moučka , 75 g polohrubé mouky , 75 g hrubé mouky a trošku soli . Libovolné ovoce a sypání jaké máte rádi .
Postup přípravy
Z plátků chleba odkrájím kůrky a rozkrájím na kostičky , pak přidám ostatní suroviny a vypracuji těsto , které nechám půl hodiny odležet . Plním ovocem , dělala jsem jahodové ,…