Jablkové knedlíčky
Potřebné ingredience
160 g hrubé mouky, 500 g jablek, kůra z 1/2 citronu, 2 špetky skořice, 1 vejce, strouhanka na zahuštění a obalení. Na podávání: nasucho opražená strouhanka, mletá skořice, moučkový cukr, přepuštěné máslo
Postup přípravy
Do mísy nasypeme mouku a k ní nahrbo nastrouhaná jablka, přidáme najemno nastrouhanou citronovu kůru (používám kupovanou od Vitany), 2 špetky skořice, zamícháme a necháme cca 2…
DUKÁTOVÉ BUCHTIČKY
Potřebné ingredience
60 dkg hladké mouky, 6 dkg práškového cukru, 8dkg rozpuštěné hery, 1 vejce, asi 1/4l mléka, trochu soli,citr.kůra, 1 kostka droždí
Rózsafánk
Potřebné ingredience
• 40 dkg výberovej múky • 3 celé vajce • 1 b. kypriaceho prášku • 15 dkg pr. cukru • 1 vanílkový cukor • 1 lyžica rumu • Štípka soli • lekvár
Postup přípravy
Múku zamiešame s práškom do pečiva. Pridáme štipku soli a práš. cukor. Ďalej vajcia a rum . Vypracujeme cesto. Potom ho vyvaľkáme na hrúbku asi 3 mm. Vykrajujeme kruhy 3…
Jáhlový nákyp
Potřebné ingredience
200g jáhel, 800ml mléka, 4 vejce, 100g cukru, 100g másla, sůl, 2 - 3 jablka, skořice, 1 VC
Postup přípravy
Jáhly spaříme, poté uvaříme v mírně osoleném mléce (asi 20 - 30min.). Když začne hmota houstnout, přidáme cukr a máslo a necháme dodělat (do vyvaření tekutiny). Necháme částečně…
Nejlepší snídaně mého mládí....
Potřebné ingredience
Tohle mi dělávala babička a dodnes na tom ulítávám- zkuste a uvidíte
Postup přípravy
starší rohlíky rozkrojit napůl,
lehce namočit /opravdu jen protáhnout/ v rozšlehaném vejci s trochou strouhanky,může se přidat troška mouky /něco jako na smaženky, ale…
Tvarohové minikoblížky
Potřebné ingredience
Recept som našla v časopise Apetít a musela som ho hneď vyskúšať :-) Je to veľmi jednoduché a rýchle. potrebujeme: 250 g makkého tvarohu, 250 g hladkej múky (ja som popravde dala polohrubú) 2 vajcia, 1/2 sáčku pdp, 50 ml rumu, špetku soli a 1 lyžičku krupicového cukru, na vyprážanie olej a zo 3 kolieska mrkvy, aby sa nám olej neprepaľoval. Vyšlo mi asi 25 kúskov.
Postup přípravy
Suroviny zmiešame a vytvoríme cesto. Z neho vytvarujeme menšie guľky, ktoré vypražíme v oleji. Guľky by mali byť aspoň do polovice ponorené. Vypražíme a pocukrujeme práškovým…
Ovocný tvaroh 12měsíců
Potřebné ingredience
(od ukončeného 12. měsíce) Suroviny: 100 g netučného tvarohu, kousek broskve, kousek banánu, špetka mleté skořice
Postup přípravy
Postup: Tvaroh vyšlehejte v mixéru s nakrájeným ovocem, ochuťte špetkou skořice.
Jablková žemlovka 8.měsíc
Potřebné ingredience
(od ukončeného 8. měsíce) Suroviny: 1 celozrnný rohlík, 1 jablko, špetka skořice, 150 ml kojeneckého mléka, 2 lžičky rostlinného oleje, 1 vaječný žloutek
Postup přípravy
Postup: Celozrnný rohlík nakrájejte na malé kousky a zalijte ho vlažným mlékem, rovnoměrně promíchejte vaječný žloutek. Jablko nastrouhejte a promíchejte ho se změklým rohlíkem,…
buchtička ORGASMUS
Potřebné ingredience
těsto: 1,5 hrníčku polohrubé mouky, 1,5 hrníčku cukru, 2 vajíčka, 1 prášek do pečiva, 2 lžičky sody, 1 plechovka ananasového kompotu (menší a rozmixovat i se sťávou) krém: 2 kelímky tvarohu, 1 vanilkový pudink v kelímku (nebo uvařit ve 200ml mléka půl balíčku vanilkového pudinku = je to lepší), 1 vanilkový cukr a hrst nastrouhaných ořechů
Postup přípravy
Všechny suroviny na těsto smícháme a upečeme na vymazaném a vysypaném pekáči dokud není dorůžova, necháme vychladnout, smícháme všechny suroviny na krém a namažeme ho na…
Leleckine šišky
Potřebné ingredience
Kvasok: - 1 drozdie - 1 KL krystaloveho cukru - 3 dcl mlieka Asi do 0,5 l pohara si rozmrvime na drobno drozdie, pridame cukor a zalejeme teplym mliekom (nestaci izbova teplota a nesmie byt ani vrele). Nechame vykysnut az po okraj. Cesto: - 400 g polohrubej muky - 200 g hladkej muky special - stipka soli - 4 PL praskoveho cukru (preosejeme cez sitko) - 2 PL rumu (rum zabranuje prilisnemu nasiaknutiu sisiek olejom, nemusite sa bat, nebude ho vobec citit) - 6 PL masla (maslo si najskor rozpustime - napr. v mikrovlnke) - 2 vajcia - 2 zltka
Postup přípravy
Najskor si zamiesame suche prisady (polohr. muka, hladka muka, sol a cukor). Ked vykysne kvasok, pridame do cesta "mokre" prisady (rum, maslo, vajcia, zltka) a kvasok.…