Jednoduché LASAGNE NA SLADKO s jablíčky a pudingovým…
Potřebné ingredience
Jednoduchá příprava, zvládne každý. Na menší zapékací mísu potřebujeme: 6 plátů lasagní. Používám ty, které se nemusí vařit, přesto je nechám chviličku projít varem. Dále 4-5 jablek nastrouhaných nahrubo, skořice. Na krém potřebujeme: 0.5 l smetany na vaření, 1 puding Dr. Oetker smetana/vanilka, 2 lžíce vanilkového cukru, 100g Hery.
Postup přípravy
Nejdříve si uvaříme puding se dvěmi lžícemi cukru ve smětaně. Poté do horkého pudinku vmícháme Heru.
Pláty lasagní ponořuji postupně do vařící vody a nechám je tam pár…
Pravý vanilkový cukr bez chemie
Potřebné ingredience
Není nic jednoduššího, než si vyrobit pravý vanilkový cukr. Nejen, že se chuť a vůně s kupovaným nedají srovnat, ale hlavně neobsahuje žádná aditiva, konzervanty a jiná "éčka".
Postup přípravy
Příprava je naprosto jednoduchá. Potřebujete 1 vanilkový lusk a 1kg cukru krystal nebo přírodního hnědého cukru (může být i půl na půl). Vanilkový lusk rozkrojíme podélně napůl a…
Zapékané palačinky plněné tvarohem
Potřebné ingredience
Na 8 - 10 palačinek: 200 g polohrubé mouky, špetka soli, 0.5 l mléka, 2 vejce, 40 g krupicového cukru, máslo nebo olej na smažení.
Na náplň: 500 g klasického tvarohu (z papíru, ne z vaničky), cca 5 lžic mléka na rozředění, 100 g cukru ( z toho, aby alespoň nějakou část tvořil vanilkový cukr), 2 žloutky, namočené rozinky (nemusí být), trochu strouhané citrónové kůry, špetka soli, sníh ze 2 bílků
Postup přípravy
1. Ze všech přísad na palačinky ušlehejte těstíčko. Těžkou silnostěnnou pánev o průměru 18–20 cm rozehřejte a vymastěte kouskem másla nebo trochou oleje. Naběračkou lijte…
Knedlíky na páře
Potřebné ingredience
500 g polohrubé mouky, 20 g droždí, 20 g moučkového cukru, 1 vejce, špetka soli, 1,5 dcl mléka, povidla nebo jiná náplň dle chuti
Postup přípravy
Do mísy dáme mouku, vejce, sůl a vlejeme kvásek připravený z droždí, cukru a mléka. Vypracujeme hladké polotuhé těsto a necháme vykynout. Já na kynutí používám mísu Tupperware,…