Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Sladká jídla

Přidat recept
SLADKÁ JÍDLA
Jednoduché LASAGNE NA SLADKO s jablíčky a pudingovým krémem

Jednoduché LASAGNE NA SLADKO s jablíčky a pudingovým…

Potřebné ingredience

Jednoduchá příprava, zvládne každý. Na menší zapékací mísu potřebujeme: 6 plátů lasagní. Používám ty, které se nemusí vařit, přesto je nechám chviličku projít varem. Dále 4-5 jablek nastrouhaných nahrubo, skořice. Na krém potřebujeme: 0.5 l smetany na vaření, 1 puding Dr. Oetker smetana/vanilka, 2 lžíce vanilkového cukru, 100g Hery.

Postup přípravy

Nejdříve si uvaříme puding se dvěmi lžícemi cukru ve smětaně. Poté do horkého pudinku vmícháme Heru.

Pláty lasagní ponořuji postupně do vařící vody a nechám je tam pár…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Pravý vanilkový cukr bez chemie

Pravý vanilkový cukr bez chemie

Potřebné ingredience

Není nic jednoduššího, než si vyrobit pravý vanilkový cukr. Nejen, že se chuť a vůně s kupovaným nedají srovnat, ale hlavně neobsahuje žádná aditiva, konzervanty a jiná "éčka".

Postup přípravy

Příprava je naprosto jednoduchá. Potřebujete 1 vanilkový lusk a 1kg cukru krystal nebo přírodního hnědého cukru (může být i půl na půl). Vanilkový lusk rozkrojíme podélně napůl a…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Zapékané palačinky plněné tvarohem

Zapékané palačinky plněné tvarohem

Potřebné ingredience

Na 8 - 10 palačinek: 200 g polohrubé mouky, špetka soli, 0.5 l mléka, 2 vejce, 40 g krupicového cukru, máslo nebo olej na smažení.
Na náplň: 500 g klasického tvarohu (z papíru, ne z vaničky), cca 5 lžic mléka na rozředění, 100 g cukru ( z toho, aby alespoň nějakou část tvořil vanilkový cukr), 2 žloutky, namočené rozinky (nemusí být), trochu strouhané citrónové kůry, špetka soli, sníh ze 2 bílků

Postup přípravy

1. Ze všech přísad na palačinky ušlehejte těstíčko. Těžkou silnostěnnou pánev o průměru 18–20 cm rozehřejte a vymastěte kouskem másla nebo trochou oleje. Naběračkou lijte…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Knedlíky na páře

Knedlíky na páře

Potřebné ingredience

500 g polohrubé mouky, 20 g droždí, 20 g moučkového cukru, 1 vejce, špetka soli, 1,5 dcl mléka, povidla nebo jiná náplň dle chuti

Postup přípravy

Do mísy dáme mouku, vejce, sůl a vlejeme kvásek připravený z droždí, cukru a mléka. Vypracujeme hladké polotuhé těsto a necháme vykynout. Já na kynutí používám mísu Tupperware,…

Zobrazit více...

Kategorie