Francouzská bublanina clafoutis (klafuty)
Potřebné ingredience
5 jablek, 60g másla, 100 g cukru moučka, skořice, panák rumu, hrnek mlíka, 3 vejce, sůl, 2/3 hrnku hl. mouky.
Postup přípravy
jabka nakrájíme na centimetrové měsíčky, v pánvi rozehřejeme máslo, dáme tam jabka, opečeme, posypeme 2/3 cukru, skořicí a ruemme a stáhneme z plotny. Zakryjeme pánev a necháme 30…
Jablečná žemlovka
Potřebné ingredience
veka, máslo, jablka, rozinky, 3 vejce, mléko, cukr, skořice mletá
Postup přípravy
Vymažeme formu máslem, do druhé misky dáme cukr + vejce + mléko rozkvedláme a veku v tom budeme namážet a vrstvit na střídačku v druhé misce veku s nastrouhanýma jabkama se…
Tvarohové knedlíky s jahodama
Potřebné ingredience
30 knedlíků 500g tvarohu (2kostky), 50g másla, 400g hrubé mouky, 2 vejce, sůl jahody, cukr, zakysaná smetana
Postup přípravy
Vše smícháme dohromady, a z těsta uděláme váleček (jako na bavoráky, či honzovy buchty) a ukrajujeme kolečka do kterých dáme jahody(ne mokré). Uděláme knedlíky a vaříme ve vroucí…