Jablkové knedlíky
Potřebné ingredience
25 dkg hladké mouky, 1/8 litru mléka, 1 vejce, sůl, jablka, máslo, moučkový cukr, mletá skořice
Postup přípravy
Mouku trochu osolíme a přidáme vejce, vše spaříme horkým mlékem. Vypracujeme vláčné těsto. tence obalujeme čtvrtky jablek a vaříme ve vroucí vodě asi 7 minut (podle tvrdosti…
Jablečné kroužky
Potřebné ingredience
3-4 jablka, 1 vejce, 75 ml bílého vína (nebo šťávy z kompotu, třeba broskvového), 100g hladké mouky, špetka soli, 1 lžička cukru, 2 balíčky skořicového cukru (lze nahradit smícháním krupicového cukru se skořicí), tuk na smažení
Postup přípravy
V misce rozšleháme vejce s vínem, moukou, solí a cukrem na husté těstíčko. Jablka omyjeme, osušíme (případně oloupeme) a nakrájíme na asi 1 cm široká kolečka, jadřince vykrojíme …