Vdolky babičky Buchtové
Potřebné ingredience
cca : 1/2 kg hl.mouky + polohr.+ špetka soli,10 dkg tuku, 5 dkg cukru,1 vejce, trochu rumu,kvasnice-200 ml mléka.
Postup přípravy
Důležité je pořádně nechat nakynout.Po udělání vdolečků znovu nechat kynout.Smažitv rozpáleném tuku(oleji).Nakynutou stranou dolů a zadělat pokličkou.Z druhé strany již pokličku…
Směs na přípravu lehkých, nadýchaných bochánků
Potřebné ingredience
10 šálků muky 2 2/3 šálku sušeného mléka 3/4 šálku cukru 1/4 šálku prášku do pečiva 2 lžíce soli event.1 vanilkový lusk
Postup přípravy
Všechny přísady velmi pečlivě promíchejte a uložte do vzduchotěsné nádoby. Směs spotřebujeme do 6 měsíců. Skladujeme na suchém místě.
Lehké, nadýchané bochánky…
Rozpeky se švestkami
Potřebné ingredience
500 g hladké mouky 250 ml mléka 75 g krupicového cukru 100 g másla - plus na potření 2 žloutky 1/2 kostky droždí rozdrobeného špetka soli švestky vypeckované 200 g mletého máku a 75 g moučkového cukru smíchat
Postup přípravy
uděláme těsto, necháme kynout, pak vyválet - rozkrájet na čtverce - do každého dát švestku, troku máku s cukrem a pokapat máslem. spojit protilehlé rohy - udělat šáteček. nechat…
Výborný koláč se švestkami
Potřebné ingredience
300 gr polohrubé mouky 1 vanilkový pudink 150 gr cukru 1 prášek do pečiva 1 dcl oleje 2 vejce 250 ml mléka
Postup přípravy
všechno smíchat - nalít na plech, poklást švestkami, posypat třeba skořicí a nahoru drobenku a upéct. je krásně křehoučký
Školkový perník
Potřebné ingredience
35 dkg hladké mouky 35 dkg mletý cukr 2 vejce 15 dkg povidlí 1 kávová lž. sody 1/4 l mléka 1/2 balíčku kakaa 2 polévkové lž. oleje
Postup přípravy
Povidla rozmícháme v mléku.Přidáme vajíčka. V misce smícháme suché ingredience a po částech přidáváme do mokré části.. Pořádně zamícháme a dáme péct na vymazaný a vysypaný plech…