Borůvkový nákyp (nebo z kompotovaných meruněk apod.)
Potřebné ingredience
250 g borůvek, 200 g hrubé mouky, 250 ml mléka, 3 vejce, 20 g droždí, 150 ml smetany ke šlehání, máslo a hrubá mouka na vysypání formy, med, sůl
Postup přípravy
Je to sice kalorická bomba, ale mňam:
Borůvky omyjte a nechte okapat. Vejce ušlehejte s vlažným mlékem, přidejte špetku soli, lžičku medu a droždí a vymíchejte. Posypejte…
PALAČINKY S JABLKY
Potřebné ingredience
4DCL MLÉKA,2VEJCE,200G POLOHRUBÉ MOUKY,ŠPETKA SOLI,1LŽICE CUKRU MOUČKA, 1/2 SÁČKU VANIL.CUKRU,1/2 SÁČKU CUKRU SKOŘICE,250G JABLÍČEK (VANILKOV. MOUČK.CUKR A SKOŘICI SI MŮŽEME DÁT KAŽDÝ PODLE CHUTI)
Postup přípravy
POTŘEBNÉ SUROVINY SMÍCHÁME PŘIDÁME OLOUPANÁ A NASTROUHANÁ JABLÍČKA PROMÍCHÁME A NECHÁME CHVILINKU ODSTÁT,NA PÁNVI SI ROZEHŘEJEME OLEJ A SMAŽÍME POZVOLNA PALAČINY.jE LEPŠÍ DĚLAT…
muffini banánovo-čokoládové
Potřebné ingredience
125 g másla, 100 g cukru (krystal), 1 vejce, 3 středně velké banány, 250 g mouky, špetka soli, 2 kávové lžičky prášku do pečiva, 100 g jemné čokolády
Postup přípravy
Máslo vymícháme do pěny. Cukr a rozmačkané banány přidáme do vyšlehaného másla. Mouku, sůl, prášek do pečiva zamícháme spolu s nahrubo posekanou nebo postrouhanou čokoládou a…
CUKRÁŘSKÉ KOBLIHY
Potřebné ingredience
40dkg polohrubé mouhy, 1/8 l vláhého mléka, 1/2 kostky cukru (dávám celou), necelá půlka sáčku sušeného droždí, 10dkg másla, citr. kůra, troška soli, 1 lžíce rumu, 3 žloutky, 4dkg cukru krystal.
Postup přípravy
Z droždí, 1/2 kostky cukru, trochy mléka a trochy mouky si připravíme kvásek. Do nádoby si připravíme mléko, 3 žloutky a cukr krystal, postavíme ji do horKé vody na plotnu a…
BAVORSKÉ VDOLEČKY
Potřebné ingredience
500 g polohrubé mouky , 50 g cukru moučka , 100 g másla ( změklé ) , 20 g droždí , 1 vejce , čtvrt litru mléka , trošku soli , citronová kůra ( nemusí být ) a na zdobení povidla , zakysaná smetana , tvrdý tvaroh .
Postup přípravy
Do mléka udělám kvásek a než vzejde , zapracuji máslo do mouky s cukrem , pak dám vše dohromady a vypracuji těsto . Nechám vykynout , s těstem se skvěle pracuje , vyválím a…
rohlíčky s marcipánem a nutellou
Potřebné ingredience
600 g listového těsta, 6 lžic nutelly, 50 g marcipanu, 1 vejce, moučkový cukr, hladká mouka na vál
Postup přípravy
příprava 15 minut, pečení 20 minut
Z listového těsta vyválíme tenký plát. Nakrájíme ho na čtverce 10x10 cm. Těsto potřeme nutellou a na střed každého čtverce dáme…
Výborné dukátové buchtičky s krémem
Potřebné ingredience
600g polohrubé mouky, 300ml mléka, 100g rostlinného tuku, 3 žloutky, 60g krupicového cukru, 20g čerstvého droždí, špetka soli, citronová kůra, máslo na vymazání pekáče a potírání buchtiček.Na krém: 1l mléka, vanilkový cukr, cukr krupice dle chuti a 1,5 balení vanilkového pudinkového prášku
Postup přípravy
Z trochy vlažného oslazeného mléka, lžičky mouky a droždí zaděláme kvásek a necháme vykynout. Do mísy dáme mouku, přidáme citronovou kůru, žloutky, sůl, cukr, vlažný rozehřátý tuk…
Kynuté lívance se smetanovým krémem
Potřebné ingredience
300g polohrubé mouky, 1/2l mléka, 1/2 kostky čerstvého droždí, 1 lžíce cukru, 1 vejce, špetka soli, tuk na smažení Krém: kysaná smetana, marmeláda (cukr, ovoce, tvaroh)
Postup přípravy
V troše vlažného mléka rozmícháme cukr a droždí a necháme vykynout kvásek.Mouku vsypeme do mísy, zalijeme vlažným mlékem, v němž jsme rozšlehali vejce a špetku soli, promícháme a…
RYCHLÉ KOLÁČKY - OBLÍBENÉ NAŠEHO VOJTIKA
Potřebné ingredience
CHLAZENÉ LISTOVÉ TĚSTO TVAROH VAJÍČKO,CUKR MOUČKA A VILKOV.CUKR KOMPOTOVANÉ OVOCE PODLE CHUTI MY DÁVÁME MANDARINKY NEBO BROSKVE
Postup přípravy
V MÍSTNÍM LÍDLU KUPUJI CHLAZENÉ JIŽ VYVÁLENÉ LISTOVÉ TĚSTO KTERÉ SI ROZKRÁJÍM NA ČTVERCE,SMÍCHÁM TVAROH S VAJÍČKEM PŘIDÁM MOUČKOVÝ I VANIĹKOVÝ CUKR PODLE CHUTI,NA KAŽDÝ ČTVEREC…
****SUPER JEDNODUCHÉ LÍVANEČKY*****
Potřebné ingredience
300g pol. mouky,1/2 l mléka,20g droždí (půl kostky),1 lžíce cukru,1 vejce,špetka soli,tuk na smažení (olej), MARMELÁDA, ŠLEHAČKA, TVAROH, ZAKYSANÁ SMETANA.........BÍLÝ JOGURT......:-)) KDYŽ NEMÁM DROŽDÍ ČERSTVÉ, NAHRADÍM HO TÍM SUŠENÝM!!! A TO DÁVÁM CELÝ SÁČEK!!TĚCH 10G:-))
Postup přípravy
VŠE SMÍCHÁME DO HLADKÉHO TĚSTA A NECHÁME 30 MINUTEK V TEPLE KYNOUT:-))PO VYKYNUTÍ MŮŽEME ZŘEDIT TROUCHOU MLÉKA NO A PAK UŽ JEN SMAŽÍME........:-))DOBROU CHUŤ