Šulánky (bramborové šišky) se strouhankou nebo mákem
Potřebné ingredience
1 300g brambor; 2 vejce; 250g krupice; 200g másla; 300g hrubé mouky; sůl; 250g strouhanky; 200g cukru moučka
Postup přípravy
Brambory očistíme a uvaříme v lehce osolené vodě. Slijeme, oloupeme a necháme dobře vychladnout. Potom vařené brambory nastrouháme a podle chuti osolíme. Přidáme obě vejce, hrubou…
Bavorské vdolky
Potřebné ingredience
na ozdobu: cukr moučka strouhaný tvaroh 1 hrst marmeláda 1 kelímek smetana ke šlehání podle potřeby: polohrubá mouka olej na smažení 1 hrnek těsto: vlažné mléko 200 g sůl 1 lžička droždí 18 g cukr 63 g rozpuštěné máslo 58 g polohrubá mouka 500 g vejce 1 ks citron 1 ks
Postup přípravy
Přípravu těsta začneme vymícháním kvásku. Droždí rozdrobíme, přidáme trochu cukru, zředíme malým množstvím vlažného mléka a přidáme trochu prosáté polohrubé mouky. Zamícháme na…
Bramborová placka s mákem a povidly
Potřebné ingredience
900g brambor 250g hrubé mouky 2ks vejce povidla, mák, mletý cukr, olej
Postup přípravy
Brambory nastrouhat, přidat všechno a navíc ještě olej přímo do těsta. Cca 5 polévkových lžic. Uděláme těsto, vyválíme. POZOR! Placky se nesmaží na oleji, ale na suché teflonové…