♥ Francouzský toust se šlehačkou a jahodami ♥
Potřebné ingredience
toustový chleba, 2 vejce, 50 ml smetany, 125 ml mléka, špetka skořice, špetka muškátového oříšku / květu, máslo na smažení, šlehačka a jahody na ozdobu, vanilkový cukr.
Postup přípravy
Metličkou vyšleháme vejce, smetanu, mléko a koření. Namáčíme v této směsi toustový chleba a ihned smažíme na másle, necháme trochu vychladnout, ale jen málo, aby tak moc netekla…
TVAROHOVÉ VÁLEČKY S BORŮVKOVOU OMÁČKOU - ZA 15 MINUTEK…
Potřebné ingredience
TĚSTO: 1 lžíce másla, 25 dkg tvarohu v alobalu, 1 vejce, špetka soli, 16 dkg hrubé mouky OMÁČKA: 250 ml borůvek, 200 ml vody, cukr dle chuti, na zahuštění trošku mléka , GUSTIN nebo SOLAMYL
Postup přípravy
Ze všech surovin uděláme těsto, necháme chvíli odstát a děláme malé válečky. Z tohoto množství asi 28 kusů.Vaříme v mírně osolené vodě asi 5 minutek.
Mezitím si povaříme…
Žemlovka s jablky
Potřebné ingredience
7 rohlíků, 5 větších jablek, 1/2 litru mléka, 1 vejce, cukr, mletá skořice, máslo (rama)
Postup přípravy
Vytřeme hrnec máslem, rohlíky nakrájíme na šikmé plátky, v mléce rozkvedláme 1 vejce, jablka nastrouháme bez slupky.
Rohlíky namáčíme v mléce s vejcem a skládáme je do…