SLADKÁ JÍDLA
Zobrazit více...
Leleckine šišky
Potřebné ingredience
Kvasok: - 1 drozdie - 1 KL krystaloveho cukru - 3 dcl mlieka Asi do 0,5 l pohara si rozmrvime na drobno drozdie, pridame cukor a zalejeme teplym mliekom (nestaci izbova teplota a nesmie byt ani vrele). Nechame vykysnut az po okraj. Cesto: - 400 g polohrubej muky - 200 g hladkej muky special - stipka soli - 4 PL praskoveho cukru (preosejeme cez sitko) - 2 PL rumu (rum zabranuje prilisnemu nasiaknutiu sisiek olejom, nemusite sa bat, nebude ho vobec citit) - 6 PL masla (maslo si najskor rozpustime - napr. v mikrovlnke) - 2 vajcia - 2 zltka
Postup přípravy
Najskor si zamiesame suche prisady (polohr. muka, hladka muka, sol a cukor). Ked vykysne kvasok, pridame do cesta "mokre" prisady (rum, maslo, vajcia, zltka) a kvasok.…