Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Pizzy, chleby

Přidat recept
PIZZY, CHLEBY
PIZZOVÉ SRDÍČKO s mozzarellou

PIZZOVÉ SRDÍČKO s mozzarellou

Potřebné ingredience

Ingredience na těsto: 500 g hladké mouky, 3 g čerstvého droždí, 250 g vody, 1-2 PL extra olivového oleje, 1-2 KL soli (5-10 g), trochu husté rajčatové šťávy na potření, strouhanou mozzarellu na posypání. Ingredience na ozdobu: Několik rozpůlených koktejlových rajčátek, půlky maličkých mozzarellových kuliček, vypeckované a rozpůlené zelené olivy, čerstvé lístečky bazalky.

Postup přípravy

Z předepsané dávky vody odebereme půl skleničky a v misce rozmícháme čerstvé droždí. Odebereme další vodu, ve které rozpustíme sůl. Do robotu vložíme mouku, přidáme rozpuštěné…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Domácí houstičky ze sušeného droždí

Domácí houstičky ze sušeného droždí

Potřebné ingredience

Suroviny: 7g sušené droždí, 300ml mléka, 1 lžička moučkový cukr, 500g hladká mouka, 2 lžička sůl, 1ks žloutek, 2 lžíce máslo rozpuštěné, 1 ks rozšlehané vejce, 1 lžíce hrubá sůl na posyp, 1 lžička mák na posyp.

Postup přípravy

Nejdřív připravte kvásek:
Do zadělávací mísy nasypte sušené droždí a zalijte ho 100 ml vlažného mléka, přidejte cukr, 100 g mouky, rozmíchejte a nechte asi 10 minut odpočívat…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Trhací chleba

Trhací chleba

Potřebné ingredience

180g vody, 20g leje, lžička soli, 1/2 lžičky cukru, 10g droždí, 210g hladké mouky, 60g pšeničné chlebové mouky, 30g žitné chlebové mouky. Náplň: cca 50g másla, bylinky dle chuti, 2 stroužky česneku, asi 30 - 50g parmazánu

Postup přípravy

Vypracujeme kynuté těsto, necháme vykynout asi hodinu. Poté rozválíme na placku, potřeme náplní, posypeme sýrem a nakrájíme na pruhy (5-6), ty naskládáme na sebe a nakrájíme na &…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Toustový chleba

Toustový chleba

Potřebné ingredience

Thangzhong: 115g vody + 25g hladké mouky. Těsto: 420g hladké mouky, 8 g soli, 1 malé vejce, 35g měkkého másla, 6g sušeného droždí, 130g plnotučného mléka, 10g cukru (pro sladkou variantu 45g cukru)

Postup přípravy

25g mouky rozmícháme metličkou ve 115g vody a zahříváme do zhustnutí (cca 65°C, 1-2 minuty), necháme vychladnout. Poté vše smícháme v robotu a vypracujeme těsto. Necháme kynout…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Kváskový olivový chléb

Kváskový olivový chléb

Potřebné ingredience

100 g pšeničného kvásku, 1⁄2 lžičky cukru, 2 lžičky soli (8 g), 1 lžička sušeného oregana, 40 g olivového oleje, 200 g vody, 380 g pšeničné chlebové mouky, olivový olej na potření chleba

Postup přípravy

(Tento recept je z Kváskové kuchařky Jany Berkové.)


Ze všech surovin vypracovat těsto a nechat ho vykynout (cca 1-2 hodiny).

Po vykynutí těsto rozděli na dvě…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Kváskový škvarkový chléb

Kváskový škvarkový chléb

Potřebné ingredience

* ROZKVAS: 20 g žitného kvásku, 100 g žitné chlebové mouky, 100 g vody; * DÁLE DO TĚSTA: 240 g vody, 300 g pšeničné chlebové mouky, 100 g hladké pšeničné mouky, 2 lžičky soli, drcený kmín, 2 hrsti škvarků

Postup přípravy

(Tento chléb je z kuchařky Ruce v mouce od Ivy Trhoňové.)


Den předem rozkvasit kvásek:
- smíchat kvásek + vodu + mouku, přikrýt a nechat kvasit cca 12 hodin při…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Kváskový pšenično-žitný chléb

Kváskový pšenično-žitný chléb

Potřebné ingredience

* ROZKVAS: 2 lžíce žitného kvásku, 140 g celozrnné žitné mouky, 160 ml vody; * DÁLE DO TĚSTA: 600 g pšeničné chlebové mouky, 330 ml syrovátky, 1 lžíce drceného kmínu, 3 lžičky soli (tzn. cca 12 g)

Postup přípravy

Den předem rozkvasit kvásek:
- smíchat kvásek + vlažnou vodu + mouku, přikrýt a nechat kvasit cca 12 hodin při pokojové teplotě

2. den - dokončení
K rozkvasu přidat …

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Kváskový pita chleba

Kváskový pita chleba

Potřebné ingredience

140g vody, 1 lžíce kvásku, 10g olivového oleje, 250g pšeničné mouky (chlebové, pizza), 5g soli

Postup přípravy

V robotu uhněteme těsto (cca 4 minuty). Těsto dáme do mísy vytřené olejem, zakryjeme a necháme 20 - 24 hod. při pokojové teplotě kynout (po 12 hodinách dvojnásobek, po 24 hodinách…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Placky s kváskem

Placky s kváskem

Potřebné ingredience

50g jogurtu, 30g olivového oleje, 300g hladké mouky, 2 malé lžičky soli, cca 100 - 130g vody, 100g pšeničného kvásku (z 50g mouky a 50g vody). Máslo

Postup přípravy

Ze všech surovin kromě másla vypracujeme pružné těsto, rozdělíme na 10 bochánků a necháme přikryté odpočívat 30min. Poté rozválíme ne tenkou placku, potřeme slabě máslem a…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
PŮLNOČNÍ OŘECHOVÝ CHLÉB - velmi vláčný a chutný

PŮLNOČNÍ OŘECHOVÝ CHLÉB - velmi vláčný a chutný

Potřebné ingredience

Ingredience na dva půlkilové bochníky: 200 g špaldové mouky, 150 g celozrné mouky, 150 g polohrubé-chlebové mouky (já používám americkou mouku s názvem Manitoba), 150 g čerstvého namnoženého kvásku (nebo 25 g droždí), 350 g přírodní minerálky pokojové teploty, 20 g extra olivového oleje (nebo slunečnicový olej), 100 g sekaných vlašských ořechů (nebo různá svoje oblíbená semínka), 5 g soli (i méně).

Postup přípravy

Všechny suroviny řádně zpracujeme do vláčného těsta, do kterého nakonec vmícháme ořechy.
Těsto několikrát pečlivě přeložíme, zakryjeme utěrkou a v pokojové teplotě bez průvanu…

Zobrazit více...

Kategorie