Loupáky
Potřebné ingredience
20g kvasnic, 200ml teplého mléka, 55g cukru, 1 vanilkový cukr, 200g hladké mouky, 200g polohrubé mouky, špetka soli, 1 žloutek, 50g Hery, 20g sádla, citronová šťáva nebo kůra. Na potření před pečením 1 vejce. Po upečení na potření 2PL cukru rozmíchané s 2 PL rumu.
Postup přípravy
Udělat kvásek z mléka, cukru a kvasnic (dávám tam celou dávku mléka i cukru, původně bylo jen z trochy). Misku s kváskem dávám na teplé místo a vždy zakryté utěrkou nebo pokličkou…
Trhací chlebová placka z remosky
Potřebné ingredience
* KVÁSEK: 10 g čerstvého droždí, 150 ml vlažné vody, ½ lžičky Sladěnky, 1 lžíce hladké mouky; *TĚSTO: 250 gramů hladké mouky, ¼ lžičky soli; NA POVRCH: 30 ml olivového oleje, 1-2 stroužky česneku, bazalka, černé olivy bez pecky (pro obměnu třešňová rajčata, zelené olivy...), strouhaná mozzarella (cca 100 g)
Postup přípravy
Pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm). Připravit suroviny: - česnek prolisovat - bazalku posekat - olivy pokrájet na plátky Všechny suroviny na kvásek…
Jogurtové ¨rohlíky¨ se lněným semínkem z remosky
Potřebné ingredience
* KVÁSEK: ¼ kostky čerstvého droždí (tzn. asi 10 g), 50 g vlažné vody, 1 lžička Sladěnky (nebo cukru, nemáte-li Sladěnku), 1 lžička hladké mouky; * TĚSTO: 450 g hladké mouky, 150 g vody, 30 g másla, 50 g bílého jogurtu, 1 lžíce lněného semínka, 1½ lžičky soli; DÁLE: kousek másla na vymazání remosky, semínka na posypání (len hnědý + zlatý)
Postup přípravy
Množství do velké remosky Grand, průměr mísy 29 cm.
Zadělat kvásek - smíchat vodu + Sladěnku + mouku + droždí a nechat vzejít.
Lněná semínka podrtit v hmoždíři.
K…
Pita chleba
Potřebné ingredience
520g hladké mouky, 20g medu, 240g vody, 150g pšeničného vyzrálého kvasu, 85g zakysané smetany, 12g soli, 1 vejce, olej
Postup přípravy
Vše uhněteme v robotu cca 10 - 15min. Poté 3x po 30 min. překládáme naolejovanýma rukama. Po posledním překladu uložíme do lednice, kde necháme minimálně 24 hod. (možné i déle)…
Bochník mlynáře Máchala z remosky
Potřebné ingredience
* ROZKVAS: 30 g žitného kvasu, 150 g vody, 75 g žitné chlebové mouky, 75 g pšeničné mouky celozrnné jemné; * DÁLE DO TĚSTA: 225 g šlehaného podmáslí, 300 g pšeničné chlebové mouky, 45 g celozrnných ovesných vloček, 45 g syrové, jemně strouhané brambory, 10 g pšeničných otrub, 1,5 lžičky drceného kmínu, 9 g soli
Postup přípravy
Recept podle Pekárnománie, jen trochu upravené množství surovin do remosky (upečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm) - originál je zde: http://www.pekarnomanie.cz…
Megahouska se sýrem a slaninou
Potřebné ingredience
* TĚSTO: 300 g hladké mouky, 1 lžička soli, 1 lžička cukru, 1 vejce, 100 ml mléka, 1 rovná lžička sušeného droždí; * NÁPLŇ: 120 -150 gramů krémového měkkého sýra (Lučina, Žervé, Mascarpone....), 3 snítky petrželky, sůl, pepř, 50 gramů strouhaného ementálu, 20 gramů strouhaného parmezánu, 100 g slaniny (nejlépe pravé); * NA DEKORACI: kousek rozpuštěného másla na vymazání formy, semínka (sezam, len...); * NA POVRCH: 1 rozšlehané vejce
Postup přípravy
(Pečeno ve formě o objemu 2,1 l, konkrétně Silikomart Treccia).
Všechny suroviny na těsto smíchat a nechat nakynout (cca 1 hodinu).
Těsto propracovat, zabalit do…
Toustový chleba z kvasu
Potřebné ingredience
30g aktivního kvasu (ideálně pšeničného), 100g hladké mouky, 70g vody, 25g cukru. Těsto: 1 vejce, 20g cukru, 300g hladké mouky, 120 - 150g mléka, 7g soli, 35g másla na kostičky
Postup přípravy
10 - 12 hodin předem připravíme kvas smícháním všech surovin (pokojová teplota). Poté přidáme zbytek ingrediencí kromě másla a uhněteme lesklé těsto. Až poté přidáme postupně…
Hamburgerové bulky
Potřebné ingredience
Kvásek: 65g hladké mouky, 6g instantního droždí, 115h plnotučného mléka. Těsto: cca 190h vajec (3 - 4), 300g hladké mouky, 120g polohrubé mouky, 115g másla na kostičky, 20g cukru, 9g soli. Vejce na potření, sezam na posypání
Postup přípravy
Smícháme ingredience na kvásek, necháme cca 30 min. kynout. Poté přidáme vejce a dobře rozšleháme dohladka, poté přidáme zbytek ingrediencí, kromě másla a chvilku hněteme (do…
Rychlé burger bulky z remosky
Potřebné ingredience
100 g hladké pšeničné mouky, 50 g pšeničné celozrnné mouky, 10 g čerstvého droždí, 20 g vody, 20 g mléka, ½ lžičky soli, trošku sladěnky, 20 g másla, 1 vejce, (možno přidat lžíci semínek)
Postup přípravy
Pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).
Všechny suroviny smíchat a vymísit hladké pružné těsto.
Naolejovanýma rukama vytvořit z těsta kouli, přikrýt a…
Housky se slaninou
Potřebné ingredience
42 g droždí, 100 ml vody, 200 ml mléka, 1 lžička cukru do kvásku, 1 velká cibule, 200 g anglické slaniny, 500 g hladké mouky, 1/4 lžičky mletého kmínu, 1,5 lžičky soli, 1 vejce
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na oleji dorůžova, přidáme slaninu pokrájenou nadrobno a opečeme. Zaděláme těsto a necháme vykynout asi 1 hodinu.
Těsto rozdělíme na 12…