Drůbeží játra s pórkem-děkuji Eauhu
Potřebné ingredience
Ingredience Česnek 2 stroužky Kmín špetka Kuřecí játra, 400 g Olej 35 g Pepř špetka Pórek 200 g Sójová omáčka 1 - 2 lžíce Solamyl 25 g Sůl podle chuti
Postup přípravy
Pracovní postup
Játra nakrájíme na malé plátky nebo nudličky, promícháme se solamylem a za stálého míchání opékáme na horkém oleji. Když se játra od sebe oddělují,…
Rizoto s cuketami, rajčaty a bazalkou
Potřebné ingredience
25 dkg rýže(já používám jasmínovou),25 dkg rajčat,2 cukety 1 větší cibule,3 stroužky česneku, sušená bazalka, olivový olej,400 ml vývaru z kostky ,sůl, strouhaný sýr Gouda, čerstvá bazalka.
Postup přípravy
Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno. V kastrole na olivovém oleji cibuli a česnek orestujeme ,přidáme propláchnutou a okapanou rýži, zalijeme vývarem a dusíme pod…
Špagety po uhlířsku
Potřebné ingredience
balíček špaget,sůl,3 žloutky,1 smetana na vaření,100g strouhaného sýra(Čedar, Primátor),3 stroužky česneku, zelená petrželka,100g šunky,40g másla, zelenina na oblohu
Postup přípravy
Špagety uvaříme v osolené vodě-ve velkém hrnci-pak scedíme. Žloutky rozšleháme ve smetaně, přidáme polovinu nastrouhaného sýra, osolíme opepříme a přidáme nasekanou petrželku.…
rychle a chutně,penne s lososem
Potřebné ingredience
1baleni lososa(chlazeny ve vákuovem pytliku)menší cibuli,pepř,sůl,250ml sladke smetany,kousek másla těstoviny penne
Postup přípravy
na panvi na másle osmahneme cibuli jakmile zmekne přidáme na kousky nakrájeneho lososa,nechame chvilicku zružovět opepříme osolíme dle chuti nakonec přidáme smetanu mužeme…
dlouhé těstoviny nejlip tagliatelle s čerstvými hřiby
Potřebné ingredience
cca 500g těstovin,nejlip tagliatelle ktere nasaji tekutinu,asi 5- 8 střednich pravých hřibů,stoužek česneku,\sul pepř,najemno nakrájená petrželová nat
Postup přípravy
Tento recept je naprosto jednoduchý rychlý a velice chutný,v období kdy rostou hřibky o 106 :-)
Na olivovém oleji nechame opect česnek poté přidáme očištěné a na kousky…
Špagety Carbonara
Potřebné ingredience
4 žloutky, 100 - 130g parmazánu, 150g pancetty na kostičky, 1 lžíce olivového oleje, 1 stroužek česneku, pepř, špagety, sůl do vody na špagety
Postup přípravy
Na oleji orestovat celý, zmáčknutý stroužek česneku do zezlátnutí, poté vyndat. Přidat pancettu a restovat dokřupava v hluboké pánvi. V míse smíchat žloutky, parmazán, pepř a asi…
Těstoviny se smetanovou omáčkou, sojou a žampiony…
Potřebné ingredience
14. dubna 2013Těstoviny se smetanovou omáčkou, sojou a žampiony Zbyly nám namarinované sojové nudličky, v lednici byly žampiony. Tak jsme se rozhodli udělat si těstoviny se smetanovou omáčkou, neboť jsem nakoupila zásobu sojové smetany. Je to opravdu dobré jídlo, přitom je to raz dva hotové. Potřebujete pro 2 osoby: •1/2 balení farfale těstovin •1/3 hrnku sojové smetany •2 střední cibule nakrájené na kolečka •6 velkých žampionů (nebo více menších) •hrnek marinovaných sojových nudliček (uvařte sóju a přes noc nechte marinovat se směsi oleje, sojové omáčky, česneku a koření)
Postup přípravy
Uvařte těstoviny. Mezitím osmahněte cibuli na oleji, přidejte sóju a nakrájené žampiony, chvíli smažte, poté nechte dusit (můžete přidat ještě koření, např. mahá, ale většinou…
Těstoviny penne se špenátem a mozzarellou
Potřebné ingredience
450 g mraženého listového špenátu, 350g těstovin Penne, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 1 lžíce na jemno nasekaných bylinek (čerstvý libeček a kopr), 1 dcl smetany 12%, olivový olej, sůl, 1 Mozzarella
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme na jemné proužky a orestujeme na olivovém oleji. Přidáme na drobno nakrájený česnek, rozmražený špenát a krátce podusíme. Přilijeme smetanu a provaříme na mírném…
Sváteční těstovinový salát
Potřebné ingredience
Těstoviny, sváteční vroubkované, 350 g Cibule, 100 g Cherry rajčátka, 200 g Kapie, 50 g Šunka, 50 g Ementál, 50 g Majonéza, 200 g Sůl, pepř, dle chuti
Postup přípravy
Nakrájíme všechny suroviny – cibuli na půlkolečka, rajčata na podélné čtvrtky, ostatní na delší proužky.
Přidáme sváteční těstoviny uvařené dle návodu a propláchnuté…
Steak & steak se sýrovými těstovinami
Potřebné ingredience
Těstoviny, sváteční vroubkované, 175 g Olej, 2 polévkové lžíce Vepřové maso, 600 g Cibule, 100 g Rajčata cherry, 50 g Ementál, 50 g Sůl, pepř, dle chuti Mrkev na ozdobu
Postup přípravy
Sváteční těstoviny uvaříme dle návodu, po uvaření scedíme a promícháme se lžící oleje.
Vmícháme na nudličky pokrájený Ementál a cherry rajčata.
Vepřové maso…