Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Rýže a těstoviny

Přidat recept
RÝŽE A TĚSTOVINY
Těstoviny s mozzarellovým pestem

Těstoviny s mozzarellovým pestem

Potřebné ingredience

Na pesto potřebujeme: cca 50g slunečnicových semínek (nebo půl na půl s dýňovými), 1 mozzarellu, několik lístečků bazalky, stroužek česneku, olivový olej, pepř a sůl podle chuti Těstoviny doporučuji tagliatelle nebo špagety.

Postup přípravy

Je to velice jednoduchá, rychlá a zdravá záležitost.

Na pánvi si nasucho opražíme semínka. Pokud spěcháme, semínka ani pražit nemusíme. Semínka rozmixujeme spolu s…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Máslový kuskus - jako příloha nebo lehký oběd či večeře

Máslový kuskus - jako příloha nebo lehký oběd či večeře

Potřebné ingredience

1 balení mražené zeleniny (podle chuti, ale nejlepší je od Bonduelle), kuskus (na odměření používám 0,5 litrový hrnek a kuskusu nasypu cca do 3/4 hrnku), 1 kostka bujónu, kousek másla (asi 2 cm plátek, čím více, tím lépe :-)

Postup přípravy

Postup je úplně jednoduchý. Do hrnce dáme zeleninu, trošku vody, aby se nám zakrylo dno, bujón a máslo. Dusíme cca 5 minut. Pak přidáme asi 3/4 hrnku (půllitrového) kuskusu a 1…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Lehké letní špagety

Lehké letní špagety

Potřebné ingredience

špagety podle počtu strávníků, olivový olej, několik stroužků česneku (hlidně celá hlavička, u nás platí: čím více, tím lépe :-)), cca 1kg rajčat podélně přepůlených, 1 velká cibule (nebo více) nakájená na tenké měsíčky, sůl, pepř, bazalka (nebo jiné bylinky, já tentokrát dala pažitku a petrželku), parmezán (nebo jiný sýr)

Postup přípravy

Inspirovala jsem se opět v časopisu Albert a dávám 1*. Ideální lehké jídlo nejen pro horké letní dny, ale také pro milovníky středomořských jídel nebo pokud máte zrovna nadúrodu…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Skvělé zapékané těstoviny se špenátem a žampiony ve smetanové omáčce

Skvělé zapékané těstoviny se špenátem a žampiony ve…

Potřebné ingredience

400g těstovin penne, 2 lžíce másla pod žampiony + trocha na vymazání, 250 g žampionů, 250 g mraženého sekaného špenátu, 100 ml mléka, 200 ml smetany na vaření, 100 g strouhaného eidamu, 1 dvouplísňový sýr (nebo Hermelín, Vltavín apod.), sůl, pepř

Postup přípravy

1. Těstoviny uvaříme podle návodu. Mezitím rozpustíme máslo a podusíme na něm nakrájené houby. Měly by zezlátnout a změkonut, pak k nim přidáme špenát, mužeme trošku podlít vodou,…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Vynikající těstoviny

Vynikající těstoviny

Potřebné ingredience

Těstoviny, několik stroužků česneku - nejlépe celá hlavička, panenský olivový olej, hrst bylinek - petželka nebo bazalka, hrst strouhaného sýra - niva, parmezán nebo jiný výrazný sýr, sůl, čerstvě mletý pepř, tofu nebo, pro nevegetariány, kousky pečeného kuřete nebo tuňáka (z konzervy)

Postup přípravy

1. Dáme vařit těstoviny.

2. Česnek nakrájíme na tenké plátky a opečeme na panenském olivovém oleji do zlatava. Přidáme bylinky a odstavíme.

3. Do česnekovo-bylinkové…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Indická rýže pro zvláště mlsné jazýčky

Indická rýže pro zvláště mlsné jazýčky

Potřebné ingredience

1 a půl šálku rýže nejlépe typu Basmati (nebo 2 sáčky), 1 balíček mražené francouzské zeleninové směsi, hrst rozinek, 1 kostka zeleninovového bujónu, 1 lžička kari koření, kešu oříšky (můžeme bez obav nahradit arašídy nebo loupanými mandlemi), 4 šálky vody

Postup přípravy

Všechny suroviny, kromě oříšků!!!, dusíme v jednom hrnci, zakrytém pokličkou, cca 15 minut, popř. do změknutí rýže.

Na pánvičce si nasucho opražíme oříšky.

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Šťavnaté rizoto

Šťavnaté rizoto

Potřebné ingredience

2 sáčky (nebo 2 hrníčky) rýže, 1 konzerva kuřecího nebo krůtího masa ve vlastní šťávě, 1 větší cibule, hrášek, kukuřice, sůl, olej, pepř, sladká paprika, sýr na posypání

Postup přípravy

1. Dáme si vařit rýži.

2. Na troše oleje usmažime cibulku nakrájenou nadrobno. Až lehce zezlatoví, přidáme k ní maso z konzervy a promícháme. Přidáme pepř a sladkou papriku…

Zobrazit více...

Kategorie