Těstoviny s mozzarellovým pestem
Potřebné ingredience
Na pesto potřebujeme: cca 50g slunečnicových semínek (nebo půl na půl s dýňovými), 1 mozzarellu, několik lístečků bazalky, stroužek česneku, olivový olej, pepř a sůl podle chuti Těstoviny doporučuji tagliatelle nebo špagety.
Postup přípravy
Je to velice jednoduchá, rychlá a zdravá záležitost.
Na pánvi si nasucho opražíme semínka. Pokud spěcháme, semínka ani pražit nemusíme. Semínka rozmixujeme spolu s…
Máslový kuskus - jako příloha nebo lehký oběd či večeře
Potřebné ingredience
1 balení mražené zeleniny (podle chuti, ale nejlepší je od Bonduelle), kuskus (na odměření používám 0,5 litrový hrnek a kuskusu nasypu cca do 3/4 hrnku), 1 kostka bujónu, kousek másla (asi 2 cm plátek, čím více, tím lépe :-)
Postup přípravy
Postup je úplně jednoduchý. Do hrnce dáme zeleninu, trošku vody, aby se nám zakrylo dno, bujón a máslo. Dusíme cca 5 minut. Pak přidáme asi 3/4 hrnku (půllitrového) kuskusu a 1…
Lehké letní špagety
Potřebné ingredience
špagety podle počtu strávníků, olivový olej, několik stroužků česneku (hlidně celá hlavička, u nás platí: čím více, tím lépe :-)), cca 1kg rajčat podélně přepůlených, 1 velká cibule (nebo více) nakájená na tenké měsíčky, sůl, pepř, bazalka (nebo jiné bylinky, já tentokrát dala pažitku a petrželku), parmezán (nebo jiný sýr)
Postup přípravy
Inspirovala jsem se opět v časopisu Albert a dávám 1*. Ideální lehké jídlo nejen pro horké letní dny, ale také pro milovníky středomořských jídel nebo pokud máte zrovna nadúrodu…
Skvělé zapékané těstoviny se špenátem a žampiony ve…
Potřebné ingredience
400g těstovin penne, 2 lžíce másla pod žampiony + trocha na vymazání, 250 g žampionů, 250 g mraženého sekaného špenátu, 100 ml mléka, 200 ml smetany na vaření, 100 g strouhaného eidamu, 1 dvouplísňový sýr (nebo Hermelín, Vltavín apod.), sůl, pepř
Postup přípravy
1. Těstoviny uvaříme podle návodu. Mezitím rozpustíme máslo a podusíme na něm nakrájené houby. Měly by zezlátnout a změkonut, pak k nim přidáme špenát, mužeme trošku podlít vodou,…
Vynikající těstoviny
Potřebné ingredience
Těstoviny, několik stroužků česneku - nejlépe celá hlavička, panenský olivový olej, hrst bylinek - petželka nebo bazalka, hrst strouhaného sýra - niva, parmezán nebo jiný výrazný sýr, sůl, čerstvě mletý pepř, tofu nebo, pro nevegetariány, kousky pečeného kuřete nebo tuňáka (z konzervy)
Postup přípravy
1. Dáme vařit těstoviny.
2. Česnek nakrájíme na tenké plátky a opečeme na panenském olivovém oleji do zlatava. Přidáme bylinky a odstavíme.
3. Do česnekovo-bylinkové…
Indická rýže pro zvláště mlsné jazýčky
Potřebné ingredience
1 a půl šálku rýže nejlépe typu Basmati (nebo 2 sáčky), 1 balíček mražené francouzské zeleninové směsi, hrst rozinek, 1 kostka zeleninovového bujónu, 1 lžička kari koření, kešu oříšky (můžeme bez obav nahradit arašídy nebo loupanými mandlemi), 4 šálky vody
Postup přípravy
Všechny suroviny, kromě oříšků!!!, dusíme v jednom hrnci, zakrytém pokličkou, cca 15 minut, popř. do změknutí rýže.
Na pánvičce si nasucho opražíme oříšky.
Šťavnaté rizoto
Potřebné ingredience
2 sáčky (nebo 2 hrníčky) rýže, 1 konzerva kuřecího nebo krůtího masa ve vlastní šťávě, 1 větší cibule, hrášek, kukuřice, sůl, olej, pepř, sladká paprika, sýr na posypání
Postup přípravy
1. Dáme si vařit rýži.
2. Na troše oleje usmažime cibulku nakrájenou nadrobno. Až lehce zezlatoví, přidáme k ní maso z konzervy a promícháme. Přidáme pepř a sladkou papriku…