Špagety s cuketovou omáčkou
Potřebné ingredience
1 balíček špaget,1 velká cuketa,2 cibule,česnek (podle chuti jinak asi 4-5 stroužků)200 g pikantního točeného salámu ( česnekový,cikánský apod.) 1 malý rajčatový protlak, olej,sůl, kdo má rád ostřejší přidá trochu čili ,bazalka,rajče
Postup přípravy
Špagety uvaříme podle návodu.Na oleji zpěníme na drobno nakrájenou cibuli,přidáme na kostičky nakrájený salám a na kostky pokrájenou oloupanou cukety ,trochu podlijeme vodou a…
Těstoviny s mascarpone
Potřebné ingredience
500g těstovin, sůl, pepř, sušený česnek (nebo 1/4 stroužku čerstvého), hrst bazalky, cca 150g gorgonzoly (nemusí být), 200 - 250g mascarpone, 250g sušené slaniny na kousky (tyrolský špek, guanciale, pancetta)
Postup přípravy
Na pánvi vyrestujeme slaninu, přidáme mascarpone a gorgonzolu - necháme rozpustit, ochutíme solí, pepřem a česnekem. Přilijeme trochu vody z těstovin a smícháme s uvařenými…
Těstoviny s cuketovo-rajčatovou omáčkou
Potřebné ingredience
2 střední cukety, 400g plechovka rajčat, sůl, pepř, bazalka, 1 stroužek česneku, olej, 250g ricotty, 100-150g mascarpone, těstoviny
Postup přípravy
Kousky cukety orestujeme na oleji, přidáme přepůlený česnek, rajčata a bazalku. Osolíme, opepříme a necháme chvíli dusit. Poté přidáme ricottu s macarpone a rozmixujeme. Dle…
Tarhoňa se slaninou, žampiony a sušenými rajčaty
Potřebné ingredience
200 g tarhoni (v suchém stavu ´u nás množství pro 4-5 lidí), slanina (je možné přidat i různé zbytky masa), žampiony, sušená rajčata, cibule, olej na orestování tarhoni, 2 lžíce oleje na orestování slaniny a žampionů (pokud máte rajčata v oleji, dejte ten), lžička sladké papriky, špetka uzené papriky, sůl, bílý pepř, bylinky na ozdobení (lahůdková cibulka, petržel, bazalka...)
Postup přípravy
Tarhoňu restovat na 2 lžících oleje, až se začne barvit do růžova.
Jakmile začne chytat růžovou barvu, přidat papriku + uzenou papriku, rychle zamíchat a hned přilít horkou…
Špagety puttanesca
Potřebné ingredience
3 lžíce olivového oleje, 2 hrsti černých oliv, 2 lžíce kaparů, 5 ančoviček, chilli paprička, 3 stroužky česneku, sůl, 1 konzerva drcených rajčat, asi 250g pasaty, oregano, petrželka, špagety
Postup přípravy
Na olej dáme ančovičky a zlehka opékáme až se skoro rozpadnou. Pak přidáme česnek n plátky, olivy a kapary. Přilijeme rajčata a pasatu, dáme chilli, oregano a sůl. Necháme zvolna…
Špagety all´amatriciana
Potřebné ingredience
350g špaget, 400g loupaných krájených rajčat, 80-100g pecorina, 100g guanciale (popřípadě pančety), kousek feferonky, 1 lžíce olivového oleje, 50ml bílého vína, sůl
Postup přípravy
Guanciale nakrájíme na kostičky, orestujeme na oleji do křupava spolu s feferonkou. Přilijeme víno a necháme odpařit. Z výpeku vyndáme slaninu, přikryjeme ji alobalem, aby…
Moje první zeleninová čína
Potřebné ingredience
Kuřecí prso (pro 2 stačí jen jedno pro 4 osoby alespoň 2 prsíčka)1/2 červená paprika1/2 zelená paprika 2 menší cibulky nebo 1 větší 2 stroužky česneku. Perfektní je přidat čínské zelí (které jsem neměla nakrajené ,olej solamyl (škrob) sojová omáčka (sladká a normální)nějaké pálidlo (pikantní omáčka z papriček)sůl, cukr, rýže
Postup přípravy
V první řadě si do malého kávového šálku dáme vrchovatou lžičku škrobu, který zalijeme vodou a zakápneme sojovou omáčkou. rnNakrájíme kuřecí prsíčko na malé kostičky. rnPapriky…
Těstoviny s tuňákem
Potřebné ingredience
3 konzervy tuňáka (cca 300g), 400g těstovin, malá brokolice, 200g lučiny, 100g čedaru, 2 lžíce strouhanky, sůl, pepř, sušený česnek, 1 plechovka rajčat
Postup přípravy
Těstoviny uvaříme ve vodě do poloměkka, ke konci přihodíme na dvě minuty brokolici. Smícháme horké těstoviny a brokolici s lučinou, po rozpuštění přimícháme zbytek surovin, kromě…
Špagety Carbonara
Potřebné ingredience
špagety, anglická slanina, česnek, strouhaný sýr, 3 vejce, sůl, muškátový oříšek
Postup přípravy
Špagety uvaříme. Slaninku nakrájíme na kostečky. Na másle ji spolu s 2 stroučky pokrájeného česneku posmažíme. Česnek vytáhneme a vyhodíme. Přidáme špagety a opečeme vše dohromady…
DOMÁCÍ NUDLE
Potřebné ingredience
VAJÍČKO, POL. MOUKA, VODA
Postup přípravy
NA 1 VAJÍČKO ... 10 DKG POL. MOUKY , 1 LŽÍCE VODY
SMÍCHÁME V MÍSE, MOŽNO I V DOMÁCÍ PEKÁRNĚ