Těstoviny s kuřetem a omáčkou pesto
Potřebné ingredience
3ks kuřecí prsa pokrájené na kostky, 10-15dkg slaniny nakrájené na kostičky, oliváč, 500ml smetany, hrst strouhaného parmazánu, sůl, pepř, bazalkové pesto.
Postup přípravy
Na olivovém oleji důkladně opražíme slaninu s kuřecím masem, opepříme, osolíme, přidáme asi lžíci pesta, promícháme a zalejeme smetanou.(Množství smetany záleží na počtu strávníků…
Ryžový šalát s kuracím mäsom
Potřebné ingredience
1 cibuľa, olivový olej, kari korenie, 250 g ryže, 380 ml zeleninového vývaru, 2 papriky, 1 zväzok jarnej cibuľky, konzervu kukurice,1 mandarínkový kompót, asi 3 PL majonézy, štipka čili korenia, soľ, mleté čierne korenie, 2 kuracie prsia, drvené farebné korenie (alebo kto ma co rad)
Postup přípravy
V hrnci s hrubším dnom rozohrejte trochu oleja a orestujte na ňom nasekanú cibuľu. Vmiešame karí korenie, premytú a dobre odkvapkanú ryžu, ktorú osmažíme a zalejeme vývarom.…
těstoviny podle těhotné Jools
Potřebné ingredience
Ingredience: 4 jarní cibulky- 1 mrkev- 1 řapík celeru- 1-2 čerstvé chilli papričky (zbavené semínek)- 400 g kvalitních klobás 1 vrchovatá čajová lžička fenyklových semínek- 1 čajová lžička oregana- 500 g penne těstovin- 4 stroužky česneku 4 lžíce octa balsamico- 400 g konzervovaných sekaných rajčat- olivový olej- parmazán na posypání
Postup přípravy
Postup:\r\n V rychlovarné konvici si uvařte vodu na těstoviny. Očistěte jarní cibulky, celer a mrkev. Nahrubo je nákrájejte a spolu s chilli papričkami vhoďte do kuchyňského…
Těstoviny papardelle z BONDY BEACH
Potřebné ingredience
500g kuř.prsních řízků 2–3 stroužky česneku 1 cibule sůl, pepř 125g sušených rajčat v oleji 250ml rajčatové omáčky Napoleta od panzani 250ml 30% smetany 500g těstovin pappardelle /mohli by být i tagliatelle/ čerstvá bazalka
Postup přípravy
Recept je z časopisu albert, u nás velmi oblíbený :D
Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky, dejte do mísy a nejlépe rukama je promíchejte s rozmělněnými stroužky česneku a…
Plněné těstoviny (ravioli) s ricottou a špenátem
Potřebné ingredience
Na těsto: 2 vejce, 100g hladké pšeničné mouky, 100g semolinové mouky (nebo se dá použít i pouze 200g pšeničné hladké, nebo 200g pouze semolinové). Náplň: 250g ricotty, 150 - 200g baby špenátu, sůl, sušená šunka, muškátový oříšek, 1 žloutek, bazalka, parmazán, bílek (vejce)
Postup přípravy
Vypracované těsto necháme asi hodinu přikryté odležet. Poté vyválíme na tenké placky, poklademe hromádky náplně (vše smíchat, špenát předem spařit), přikryjeme druhou plackou,…
Penne s kuřecím a rajčatovou omáčkou
Potřebné ingredience
Na maso 1 lžička mletého fenyklu 1 lžička sušené bazalky 1/2 lžičky soli 1/2 lžičky mletého koriandru 1/4 lžičky čerstvě mletého černého pepře 2 kuřecí prsa 1 lžíce olivového oleje Na omáčku 4 stroužky drceného česneku konzervovaná rajčata 1 šálek bílého vína porci penne nastrouhaný parmazán nasekaná bazalka
Postup přípravy
Co s tím mám panebože dělat?
Kuře obalíme v koření, a skrz pečící papír ho můžeme nabouchat na rovnoměrnou tloušťku i s kořením které se pěkně vsákne do masa. Nahřejeme olej a…
Kuskus se zeleninou a parmazánem
Potřebné ingredience
200g kuskusu **** 1 zeleninový nebo drůbeží bujón **** voda **** 100g anglické slaniny (nemusí být) **** cibule**** 2 stroužky česneku **** 1 menší cuketa **** sušená rajčata (možno vynechat) **** cherry rajčátka nebo nadrobno krájená rajčata **** rukola **** plátek másla **** parmazán
Postup přípravy
kuskus nasypeme do misky, přidáme nadrobený bujón a zalijeme dvojnásobným množstvím vřelé vody, zakryjeme a necháme 7 minut stát (nebo ho přidáme na konci vaření zeleninové směsi…
rychlovka za pár korun-těstovinová omeleta
Potřebné ingredience
4 lžíce těstovin (penne, kolínka, fusilli) • 100 g žampionů • 100 g anglické slaniny nebo šunky • mletou uzenou papriku • 2 chilli papričky • 2 – 3 vejce • sůl • mletý pepř • olej •
Postup přípravy
Postup
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu nebo použijeme zbylé, již uvařené. Na oleji orestujeme nakrájené žampiony, přidáme na kostičky pokrájenou slaninu nebo šunku…
Nočky / halušky
Potřebné ingredience
1 vejce, lžička soli, 2 lžíce oleje, 1/2 hrnku krupice, 2 hrnky hrubé mouky, 1/2 lžičky prášku do pečivam 1/2 hrnku mléka, 1/2-3/4 hrnku vody
Postup přípravy
Vejce, sůl a olej umýcháme. Přidáme ostatní suroviny a vymícháme těsto. Těsto trošku tužší. Protlačíme pres síto na halušky, vaříme v osolené vodě až vyplavou ještě 2-3minuty.…
Tradiční italské lasagne
Potřebné ingredience
Boloňská omáčka: 1 lžíce olivového oleje, 1 střední cibule, 1 stroužek česneku, 500g mletého masa, 250g oloupaných nakrájených rajčat v plechovce, lžíce sušené bazalky (nebo i čerstvé), sůl, pepř. V původním receptu je ještě 2 lžíce protlaku a 4 lžíce červeného vína, ale nedávám to. Protlak už není třeba a víno nám moc v pokrmech nechutná. Sýrová omáčka:50g másla, 50g hl. mouky, 600ml mléka, 125g sýru na strouhání, 1/2 lžičky strouhaného muškátového oříšku V původním receptu je 12 listů lasagní, dělám pouze ze 6 listů, 2 patra.
Postup přípravy
Boloňská omáčka:Na oleji osmažíme do zlatova na jemno nakrájenou cibuli, vmícháme maso, po zhnědnutí přidám prolisovaný česnek, rajčata, bazalku (protlak a víno), sůl a pepř.…