FETTUCCINE SE smetanou, hraskem a sunkou + JAK SPRAVNE…
Potřebné ingredience
300 g vajecnych testovin (fettuccine), 160 g dusene sunky ( ve 2 platkach), 300 g hrasku na vyloupani (ja davam hrasek v konzerve bonduelle), 150 g smetany, 30 g masla, sul (podle chuti)
Postup přípravy
Vyloupejte hrasek, omyjte ho a dejte ho varit do hrnce s dostatecnym nozstvim osolene vody. Mezitim nakrajejte sunku na prouzky a nechejte ji prohrat v panvi s maslem.
Kdyz je…
KRAL SYRU - Parmazan, vse o parmazanu vcetne receptu…
Potřebné ingredience
2 dcl smetany (35 % ci mene procentni)
cerstve mlety pepr
nakrajane kostky syru ( 40 g gorgonzoly, 30 g mozzarelly, 30 g scamorsy ci jineho uzeneho syra, 100 gr cesrstveho parmezanu)
cerstve noky ze supermarketu
sekanou petrzelku ci pazitku
na posypani cerstvy parmezan
Postup přípravy
Parmazan - jeho plne jmeno je parmigiano reggiano. Mistem narozeni je oblast Parmy, Reggia, Modeny a Bologne. A cas zrozeni? Tezko rict, ale pry ho tu vyrabeli uz stari Rimane.