Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Saláty, zálivky

Přidat recept
SALÁTY, ZÁLIVKY
zeleninový salátek

zeleninový salátek

Potřebné ingredience

Čínské zelí (pekingské) ,červená paprika,2 rajské, okurka salátová, 20dkg šunkového salamu,zakysaná smetana ,bílý jogurt velký,špetka soli,jarní cibulka

Postup přípravy

zeleninu pokrájíme na kostičky ,salám také na kostičky vše promícháme prosolíme přidáme smetanu a bílý jogurt pořádně promícháme a necháme odležet ,v létě výborně ochladí přeji…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Ledový salát s mozzarellou

Ledový salát s mozzarellou

Potřebné ingredience

hlávka ledového salátu, 3 rajčata, bílá paprika, jarní cibulka, mozzarella, bylinková sůl, olivový olej

Postup přípravy

Do salátové mísy: natrháme na malé kousky ledový salát , přidáme nakrájená rajčata, bílou papriku, jarní cibulku a mozzarellu. Ochutíme bylinkovou solí a přidáme olivový olej (1 …

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Sváteční Krabí Salát

Sváteční Krabí Salát

Potřebné ingredience

50g jogurtu,100g majonézy,půl citronu,250g ananasu,100g salátové okurky,100g sterilovaného celeru, 250g krabích tyčinek (Surimi)

Postup přípravy

Do mísy dáme majonézu,jogurt,štˇávu z citronu,dobře promícháme a přidáme na kostičky nakrájený ananas,okurky,celer a krabí maso.Promícháme,necháme zchladit a podle chuti dochutíme…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Čínský salát z hlávkového zelí

Čínský salát z hlávkového zelí

Potřebné ingredience

Bílé hlávkové zelí, cibule, sterilovaná červená kapie, houba "Jídašovo ucho", kmín, čínské koření, sůl, olej, citronová šťáva. Všechny suroviny dávám od oka.

Postup přípravy

Bílé zelí nakrájíme na kostičky, dáme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a dáme vařit. Necháme jen chviličku projít varem (asi 2 minuty). Poté slijeme. Mezitím si nakrájíme…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Ševcovský mls

Ševcovský mls

Potřebné ingredience

2 větší cibule,1 velká kyselá okurka,1/2kg tence nakrájeného kabanosu,20dkg majonézy

Postup přípravy

2 lžíce oleje,2 lžíce octa,2 lžíce kečupu,2 lžíce worchestru,2 kostky cukru,3 lžičky hořčice vše svařit a smíchat se zbytkem.

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Krabí salát

Krabí salát

Potřebné ingredience

krabí tyčinky, jablko, tvrdý sýr, jarní cibulka, sterilovaný celer, citr.šťáva, tatarka či jogurt, koření

Postup přípravy

krabí tyčinky rozmrazit a nakrájet na kousky...k tomu nastrouhat jablíčko a tvrdý sýr.. přidat nakrájenou jarní cibulku...může se přidat sterilovaný celer(ten jsem ale zrovna…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Vrstvený salát bez míchání

Vrstvený salát bez míchání

Potřebné ingredience

tatarka, vařená vejce, steril. kukuřice, hrášek, celer, ananas, šunka na kostičky, pórek, strouhaný sýr

Postup přípravy

princip tohoto salátu je velmi jednoduchý a spočívá v tom, že jednotlivé suroviny se na sebe vrství BEZ MÍCHÁNÍ a nechají se tak proležet v lednici do druhého dne...pak až při…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
VLADĚNČINA ČALAMÁDA

VLADĚNČINA ČALAMÁDA

Potřebné ingredience

2,5 KG ZELÝ,1 KG CIBULE, 1 KG PAPRIKY, 1 DEKO, 0,5 L OCTA, 20 DKG KRYSTAL CUKRU, 1 DL OLEJE

Postup přípravy

DO VĚTŠÍ NÁDOBY,JÁ TO DĚLÁM V DĚTSKÉ VANIČCE,NAKROUHÁME ZELÍČKO,NAKRÁJÍME PAPRIKU,PŘIDÁME SUROVINY ,VŠE POŘÁDNĚ PROMÍCHÁME
NECHÁME ULEŽET PŘEZ NOC
NAPĚCHUJEME DO…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Salát s tuňákem

Salát s tuňákem

Potřebné ingredience

65g římského nebo ledového salátu, 65g rajčat, 50g kukuřice (konzerva), 1 vejce, 70g tuňák ve vlastní šťávě, 1 kávová lžička olivového oleje. Toto množstí je na 1 porci, která má cca 1130 Kj.

Postup přípravy

Vše postupně narovnáme na talíř a zakápneme olivovým olejem.

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Nakládaný zelný salát bez sterilizace

Nakládaný zelný salát bez sterilizace

Potřebné ingredience

2,5 kg nakrájeného hlávkového červeného zelí, 0,5 kg cibule, sklenice čerstvého strouhaného křenu, 25 dkg cukru krupice, 1/2 balíčku směsi Deko, 0,37l octa, 1 sklenice oleje

Postup přípravy

vše řádně zamícháme a necháme do druhého dne (můžeme dochutit) , plníme do sklenic a uzavřeme. Zelí vydrží dlouho a je výborné jako příloha k jídlu nebo jen tak samostatně

Zobrazit více...

Kategorie