Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Saláty, zálivky

Přidat recept
SALÁTY, ZÁLIVKY
Cibulovo-medová zálivka

Cibulovo-medová zálivka

Potřebné ingredience

20g šalotky najemno nasekané, 1 malinký stroužek česneku, 1/2 lžíce tekutého medu, 2 lžičky dijonské hořčice, 3 lžičky citronové šťávy, 1 lžíce jablečného octa, 1 lžička majonézy, 60 ml rostlinného oleje

Postup přípravy

Cibuli a česnek rozsekejte v mixéru, přidejte ostatní přísady kromě oleje, promixujte. Snižte otáčky a pak postupně proudem přilévejte olej. Vychlaďte. Hodí se k zeleným listovým…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
MÍCHANÝ  SALÁT

MÍCHANÝ SALÁT

Potřebné ingredience

1 konzerva steril.celeru(když nemáme,tak si ho uvaříme sami) , 1 konzerva kukuřice , 1 konzerva ananasu(kostky) , 20 dkg šunky-nakrájet , 4 vejce-uvařené-nakrájet , 1 velká majonéza-(můžeme dát půl na půl s bílým jogurtem) , 3 jablka-nastrouhat , pórek-nakrájený , sýr eidam-20 dkg-nastrouhat

Postup přípravy

Vše dáme postupně do mísy a necháme do druhého dne zaležet......A POTOM ZAMÍCHÁME......!!!!!

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Lehký kuřecí salát

Lehký kuřecí salát

Potřebné ingredience

400 g kuřecích prsou, 1 ledový salát, 4 vejce uvařená natvrdo, 3 ks středních rajčat, 1 svazeček jarní cibulky ( nebo 1 menší cibuli), 1 svazek ředkviček, 1 bílý jogurt (nebo kdo nemá rád, tak my používáme francouzský dresink Hellmans), sůl, pepř, olivový olej

Postup přípravy

Na oleji opečeme na kousky nakrájené kuřecí maso, osolíme, opepříme (ale můžete si masíčko také připravit dle vlastní chuti-grilovací koření apod je to potom výraznější a…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Krabi salatik

Krabi salatik

Potřebné ingredience

krabi tycinky, cibule, paprika zelena, majoneza, sul

Postup přípravy

nakrajim cibuli nadrobno, osolim, tycinky taky nadrobno jak cibuli,pak papriku na ctverecky, zamichame s majonezou a hotovo.podavame s bagetou

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
KUŘECÍ TĚSTOVINO-ZELENINOVÝ SALÁT

KUŘECÍ TĚSTOVINO-ZELENINOVÝ SALÁT

Potřebné ingredience

1 balíček těstovin nejlépe vrtulí,1 salátová okurka,2 zelené papriky,1červená paprika,4rajčátka,1 hlávka čínského zelí,250 g kuřecího masa(řízky),sůl,pepř,koření na kuře,1 majolka (nejlépe Helmanska)

Postup přípravy

Těstoviny uvaříme podle návodu a scedíme necháme vychladnout.
Kuře nakrájíme na kostky a orestujem na oleji,posypeme kořením na koře,osolíme,opepříme,já přidávám trošilinku…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
šopský salát

šopský salát

Potřebné ingredience

okurka,rajče,zelená a červená paprika,čínské zelí,balkánský sýr

Postup přípravy

zeleninu všechnu nakrájíme a zamícháme,balkánský sýr nastrouháme při podávání,nedávám ho moc je hodně slaný,ideální na letní dny jako osvěžující salát,může se zamíchat i osmažené…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Salát z pečených paprik

Salát z pečených paprik

Potřebné ingredience

4 červené papriky, 4 stroužky česneku (nebo podle chuti), 2 lžíce petrželky, 200 g fety, 2 lžíce vinného octa, 100 ml olivového oleje, sůl, pepř

Postup přípravy

Papriky omyjeme, osušíme, rozpůlíme a zbavíme jadřinců, dáme upéct do trouby na 220 °C (až zčerná šlupka), přendáme do mísy a necháme 5 min. zapařit pod poklicí, pak snadno…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Lahodný salát s hruškou a nivou

Lahodný salát s hruškou a nivou

Potřebné ingredience

2 velké hrušky, 300 g směsi ledového salátu, rukoly, polníčku, 2 hrsti vlašských ořechů, 200 g nivy nebo kozího sýru - dresink: 4 lžíce olivového oleje, 1 lžíce medu, 1 lžíce citronové šťávy, pár kapek balzamikového octa, špetka soli

Postup přípravy

Nejprve vymícháme dresink z oleje, medu, citronové šťávy, octa a soli. Omyté hrušky rozčtvrtíme a odstraníme z nich jádřinec, nakrájíme je na silnější plátky a vložíme do mísy.…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Dresing ala Gotcha

Dresing ala Gotcha

Potřebné ingredience

1 majolka, 1/2 kečupu, křen podle chuti - vše smíchat

Postup přípravy

Vynikající ke grilovanému masu, ale i jako dresing na salát.

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Těstovinový salát s kuřecím masem a hermelínem

Těstovinový salát s kuřecím masem a hermelínem

Potřebné ingredience

barevné těstoviny panzani, francouzský dresing(helmans), okurka, rajčata, kuřecí prsíčka, hermelín (vejce a strouhanka na obalení), sůl, grilovací koření

Postup přípravy

Uvaříme těstovinky - scedíme. Orestujeme kuřecí prsíčka nakrájené na kostičky a před doosmažením posolíme a posypene pro chuť grilovacím kořením. Obalíme hermelín, osmažíme a…

Zobrazit více...

Kategorie