Bramborový salát za tepla
Potřebné ingredience
Asi kilo vařených brambor ve šlupce, raději menších, steril. okurky - 4-5 1 cibule curk, sůl, peř, ocet na zálivku, nebo místo octu voda z okurek olej (já dala olivový, jindy slunečn.) 3 vařená vejce (nemusí být, dnes jsem dělala bez)
Postup přípravy
Uvařené brambory - ne úplně rozvažené - oloupeme, nakrájíme na kolečka tak půl centimetru silná,
k nim přidáme najemno nasekané okurky i cibulku (cibulku můžete zesklovatět na…
Okurkový salát ke sterilizaci (ale k jídlu i za…
Potřebné ingredience
3 kg okurek na kolečka nakrájet (na struhadle) , 4 ks cibule na kolečka , 2-3 feferony , 1/2 kg paprik na kolečka nebo na kostičky (asi 3 ks) - použila jsem bílé papriky - 1/2 kg ,30 dkg cukru , 4 dcl octa (můžete i 3 dcl, záleží na chuti, a jestli to budou jíst malé děti) , 5 lžiček vegety (nebo dejte méně nebo více dle chuti), 5 lžiček oleje
Postup přípravy
Zamíchat a nechat půl hodiny odstát, dát do sklenic a sterilizovat 10 - 12
minut
dobrý i před sterilizací a hlavně žravý !!!
Tak a kolegyně říkala,…