Pochoutkový salát , chutná jako ten ještě z papíru !!!
Potřebné ingredience
Ingredience 30 dkg dietního salámu,nebo šunkový. 10 dkg sterilované okurky 10 dkg cibule 1 konzerva hrášku 1 majolka 1 tatarka sůl,pepř Postup Salám pokrájet na tenké nudličky,okurky postrouhat ,cibuli nakrájet nadrobno.Vše smíchat,osolit,opepřit podle chuti.Z tohoto množství získáme 1 kg salátu.
Postup přípravy
Salám pokrájet na tenké nudličky,vejce nasekat,okurky postrouhat ,cibuli nakrájet nadrobno.Vše smíchat,osolit,opepřit podle chuti.Z tohoto množství získáme 1 kg salátu.
SALÁT Z ČERVENÉ ŘEPY
Potřebné ingredience
1,5kg zelí ,3kg červené řepy, 0,30dkg cibule, křen nálev: 0,5l vody, 4dcl octa, 30dkg krystal, 2pol.lž. soli
Postup přípravy
Nalev dát na zeleninu vlažny.V lednici vydrží dlouho!!!!Mužeme si namichat před podavaním s bilym jogurtem,zakysanou smetanou.
Všechny suroviny musí být čerstvé…
Vlašák
Potřebné ingredience
Vařené brambory 0,5 kg - studené nastrouhat na větším struhadle, salám šunkový ( může být i jiný podobný) 0,5 kg - nastrouhat na větším struhadle, vařená mrkev 1 ks - nastrouhat na menším struhadle, sterilizovaný hrášek 1 malá plechovka, kyselá okurka 1 větší - nastrouhat na menším struhadle, hořčice plnotučná 2 PL, majonéza dle potřeby, sůl, pepř, cukr moučka, cit. šťáva
Postup přípravy
Všechny suroviny smícháme dohromady a dochutíme.
Vlašák je výborný na chlebíčky, ale i jen tak s rohlíkem.
Šopský salát
Potřebné ingredience
rajčata, okurky, zelené papriky, balkánský sýr
Postup přípravy
Zeleninu nakrájíme na menší kostičky a posypeme nadrobno nakrájeným balkánským sýrem
Vánoční salát pro dietářky
Potřebné ingredience
Pro 4 osoby: 800g menších brambor (typ A hezky se to pamatuje jako sAlÁt tak je kategorie A, když tak kupte B s tím nic nezkazíte když nevíte), 4 natvrdo uvařená vejce (vařte je až po hodině co je vyndáte z lednice pak nepraskají skořápky, loupání si ulehčíte když slejete vodu z hrnce a tím hrncem začnete třepat ze strany na stranu tak se vám nakřápají skořápky již uvařených vajec a lehce je oloupete), 2 cibule, 100g sterilovaných okurek, 60g plnotučné hořčice (nemusí být pokud nemáte rádi pachuť kys.benzeové), sůl, mletý pepř, ocet, cukr moučka (cibule+ocet+cukr nahradí majolku majonózu), 1/2 l vody, 1lžíce slunečnicového oleje, 4 lžíce zakysané smetany, petrželová nať + kdo má rád hrášek, kápii
Postup přípravy
Brambory opláchnete a ve slupce je vaříte doměkka, necháte vychladnout, oloupete, pak nakrájíte na půlkya a ty na plátky (nebo v kráječi jsme moderní ženy). Cibuli nakrájíte…
Salát z hlávkového zelí ( vařeného)
Potřebné ingredience
1/2 hlávky zelí, sterilované houby nebo žampiony ( nemusí být), kapie, 3 lžičky soli, 5 lžic cukru, 6 lžic octa, 1 lžička mletého zázvoru nebo kmínu, 5 lžič pálivého oleje
Postup přípravy
Zelí nakrájíme na menší kousky a vložíme na 2 minuty do vroucí vody. Mezitím si do mísy dáme sůl, cukr, ocet, zázvor nebo kmín, a pálivý olej - ten lze udělat takto - ohřejeme 5…
PEČENÉ PAPRIKY
Potřebné ingredience
Papriky - stačí obyčejné, nemusí být žádné drahé , olej, česnek, smetana, sůl, balkánský sýr, popřípadě ocet
Postup přípravy
Ahoj holky,
Jsem původem z Bosny a Hercegoviny a tak jsem si řekla, že vám představím i pár jídel z naší krajiny, kdyby někoho lákala jídla Balkánu, ráda napíšu recepty :-)…
Bramborový salát s jablkem
Potřebné ingredience
8 větších brambor, 4 vejce, sklenice zavařených okurek, majolka, zakysaná smetana, 1 jablko, gothaj
Postup přípravy
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupeme. Vajíčka uvaříme necháme vychladnout a oloupeme. Nakrájíme na kostičky gothaj, okurky přidáme na kostičky vajíčka a…
Tuňákový těstovinový salát s ananasem
Potřebné ingredience
200-250g těstovin (penne, vřetena..), asi 155 g tuňáka s ananasem (když není s ananasem , přidat na jemno nakrájený ananas),200-250g cherry rajčátek (nakrájených na půlky nebo 1/4 - dle velikosti), 80 g majonézy, 1 lžíce kečupu, 40g bílého jogurtu, 1/2 lžičky cukru, 1 lžička nasekané petrželky, sůl, pepř
Postup přípravy
Uvaříme těstoviny, propláchneme studenou vodou a necháme odkapat a vystydnout. Majonézu smícháme s kečupem, jogurtem a cukrem, osolíme, opepříme. V míse promícháme konzervu s…
Fazolový salát - pro milovníky luštěnin
Potřebné ingredience
2 plechovky červených fazolí ve slaném nálevu, 10 dkg plátkového šunkového salámu nebo šunky (nakrájet na nudličky), 10 dkg sýr eidam (plátkový sýr –nakrájet na nudličky), 2-4 sladkokyselé okurky dle chuti,1-2 cibule (nemusí být,nebo kdo jak má rád), 2 lžičky plnotučné hořčice, 1 červená paprika, 1 žlutá paprika, 1 tatarka (asi 10 dkg – dle chuti), špetku soli, pepře. Vše najemno nakrájet, promíchat. Nechat vychladit.
Postup přípravy
Vše najemno nakrájet, promíchat. Nechat vychladit. Super salátek pro milovníky fazolí.