Ředkvičkový salát
Potřebné ingredience
miska ředkviček (asi 15 - 20ks, 2 svazky), 150 - 200g goudy, 200g celeru, 1 zakysaná smetana (asi 200g), 1 lžička dijónské hořčice, sůl, pepř, hrst petrželky
Postup přípravy
Sýr a celer nastrouháme nahrubo, přidáme na půlkolečka nakrájené ředkvičky a vše ostatní. Smícháme. Necháme chvíli odležet v chladu.
Jarný reďkovkový šalát
Potřebné ingredience
200 g červenej reďkovky, 1 mladá cibuľka, 3 sterilizované uhorky, 300 g hrudkového tvarohu, 150 g bieleho smotanového jogurtu, olej, umeocot alebo citrónová šťava
Postup přípravy
Reďkovky nastrúhame nahrubo, uhorky na jemno, cibuľku nasekáme, pridáme tvaroh, jogurt, trošku oleja a umeocot (slanokyslý ocot) podľa chuti. Ak nemáte, dajte šťavu z citróna a…
Celerový salát
Potřebné ingredience
1 větší celer\r\n1 konzerva ananasu\r\n1 konzerva kukuřice\r\n1 větší majonéza\r\n1 menší pórek - může být i jarní cibulka\r\n3 jablka\r\n20 dkg šunky\r\n20 dkg tvrdého sýru\r\ntrocha pepře
Postup přípravy
Celer si nastrouháme najemno, jablka a sýr nahrubo. Šunku nakrájíme na drobné kostky, pórek a ananas najemno.Všechny suroviny dáme do mísy, přidáme kukuřici bez nálevu, trochu…
Zelný salát
Potřebné ingredience
500g kysaného zelí, mrkev, porek, ředkvička
Postup přípravy
Z kyselého zelí slijeme vodu. Mrkev nastrouháme, porek nakrájíme. Mrkev s porkem osmahneme na olivovém oleji na pánvičce, přidáme zelí. Ochutíme solí a pepřem. Přikrájíme nadrobno…
Bleskurychlý "CAESAR" salát ♪♪♪
Potřebné ingredience
lžíce majonézy, 1 stroužek česneku, hlávka ledového salátu, slanina, bagetka, parmezán (strouhaný nebo hobliny)
Postup přípravy
Do mísy dáme lžíci majonézy a promícháme s prolisovaným menším stroužkem česneku. Přidáme nakrájený ledový salát a promícháme. Nakrájíme slaninu a orestujeme na pánvi. Ve výpeku…
Kysané zelí v Goliáši
Potřebné ingredience
Postup přípravy
Zelí se nakládá v podzimním období. Nakrouháme na Apollo kráječi (D44) šest větších hlávek zelí, cibuli na kolečka, křen na plátky, v prostorné nádobě nebo vaničce promícháme se…
Rýžový salát s lososem
Potřebné ingredience
Porce: 4; SUROVINY: 600g lososa bez kůže, 200g rýže basmati, 150g hrášku, 4 lžíce pomazánkového másla, 4 vejce, 80g dýňových semínek, 2 lžíce oleje, 1 citrón, 1 lžička mleté papriky, 1 lžička kmínu, petrželka, sůl, pepř
Postup přípravy
Lososa opepříme a orestujeme dozlatova. Necháme vychladnout a rozdělíme na kousky. Rozehřejeme si olej, na který dáme velmi krátce zarestovat papriku a kmín. Vmícháme uvařenou…
Vídeňský bramborový salát s pečeným pstruhem
Potřebné ingredience
Porce: 4; SUROVINY: 600g brambor, 200ml vývaru, 2 šalotky, 1 lžíce jablečného octa, 2 lžíce dýňového oleje, 2 lžíce řepkového oleje, 1 lžíce dijonské hořčice, petrželka, sůl, pepř; 4 vykuchaní pstruzi, 100g másla, 1 lžíce tymiánu, sůl, pepř; citrónová šťáva na zakápnutí
Postup přípravy
Máslo o pokojové teplotě utřeme se solí, pepřem a čerstvým tymiánem. Takto připraveným máslem potřeme rybky a dáme máslo i do bříška. Na pánvi si pstruhy krátce opečeme z obou…
Rychlý tuňákový salát
Potřebné ingredience
balení menších těstovin-500 gr,2 konzervy tuňáky-ne drť,cibule,2 lžíce hořčice,asi 4 lžíce tatarky/majonézy,půlka zakysanky-může být i hustý bílý jogurt,sůl,pepř,pažitka,petržel
Květákový lehký salát
Potřebné ingredience
Květák, ředkvičky, tvrdý sýr, uzenina (nemuí být), vejce, bílý jogurt, majonéza, sůl, pepř, pažitka.
Postup přípravy
Zpola uvařený vychladlý květák nakrájíme na malé kousky, taktéž ředvičky, vejce uvařené natvrdo karjájíme na kostišky, stejně tak tvrdý sýr a uzeninu (nemusí tam být). Zamícháme v…