Salát z červené řepy (podle Antonie Mačingové)
Potřebné ingredience
Červená řepa,nakládané okurky,hrášek(může být sterilovaný),tvrdý sýr,balsamico,olivový olej,sůl a pepř.
Postup přípravy
Řepu uvaříme (velikost pomeranče cca 1,5 hodiny),oloupeme a nakrájíme na kostičky,přidáme 3 nakrájené okurky,hrášek a dochutíme.Nakonec přidáme nastrouhaný sýr a promícháme.
Fazolkový salát
Potřebné ingredience
Balíček mražených fazolek,2 kuřecí prsa,4 velká rajčata,černé olivy,cibule,zakysaná smetana,hořčice,sůl,pepř,cukr,vinný,nebo balzamikový ocet.
Postup přípravy
Fazolky uvaříme dle návodu v osolené vodě,maso také uvaříme v osolené vodé do změknutí,pořádně zcedíme.Přidáme nakrájená rajčata,cibuly a olivy. Ze zak.smetany,hořčice,octa,soli…