Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Dětské speciality

Přidat recept
DĚTSKÉ SPECIALITY
Halušky

Halušky

Potřebné ingredience

brambory
polohrubá mouka
1 vejce
uzené maso
cibule
kysané zelí
sůl
pepř

Postup přípravy

Brambory se nastrouhají na jemno, zasypají polohrubou moukou, přidá se vejce, sůl. Těsto má být tužší. Množství neuvádím, záleží jak velké množství se dělá, vše se podle toho…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Vepřové maso na mrkvi

Vepřové maso na mrkvi

Potřebné ingredience

250 g libového vepřového masa
2-3 ks čerstvé mrkve
3 lžíce hladké mouky
1/2 hrnečku vody
1/2 lžičky soli
3 lžíce Rama Creme bonjour máslová pochoutka
cca 1 l vody na podlévání

Postup přípravy

Maso očistíme ( odblaníme atd.), pokrájíme na kostičky, osmahneme na rozpálené Ramě. Když se maso "zatáhne" přidáme na kolečka pokrájenou mrkev, mírně osolíme a podlijeme vodou.…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Polévka z míchaných vajíček

Polévka z míchaných vajíček

Potřebné ingredience

Olej, cibulka, 2 vajíčka, mrkev, petržel, něco zeleného (já mám nasušenou směsku petrželky, libeček a pórek,
je to vynikající do polévek a nádherně to voní)

Postup přípravy

Na oleji zlehka osmahneme cibulku, pak rozbijeme vajíčko a usmažíme vaječinku, ale vařečkou rozňahňat najemno, ať tam nejsou moc velké kusy. Zalijeme horkou vodou, nastrouháme…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
BROKOLICE SE ŠPAGETAMI

BROKOLICE SE ŠPAGETAMI

Potřebné ingredience

Brokolice, cibule, olej, česnek, slunečnicová nebo dýňová semínka, trošku smetany na vaření, šunka, tvrdý sýr,špagety

Postup přípravy

Dáme si vařit špagety, cibulku zpěníme na másle nebo na oleji, přidáme nakrájenou šunku - nebo pokud nebudete vařit pro děti, tak je výborná anglická slaninka, přidáme semínka-jen…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
skvělá zdravá svačinka

skvělá zdravá svačinka

Potřebné ingredience

Hrst piškotů, 1 větší mrkev, 2 větší jablíčka, trochu citronové šťávy

Postup přípravy

Jablíčka oloupeme, mrkvičku očistíme a na struhadle nastrouháme( Nastrouháme na struhadle na jablka viz foto), tak aby jablek i mrkve bylo půl na půl. Zakapeme citronovou šťávou,…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Super papání naší Terezky

Super papání naší Terezky

Potřebné ingredience

Na přípravu prvního příkrmu je třeba 2 lžíce másla,1 mrkev,1petržel kousek květáku.

Postup přípravy

Do hrnce si dáme máslo a rozpustíme přidáme nastrouhanou zelenininu a rozdrobený květát a vše podusíme do měkka.Přidáme dle potřeby trošku vody.Pak vše rozmixujem ponorným mixerem…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Čočková polévka pro děti (od cca 1 roku)

Čočková polévka pro děti (od cca 1 roku)

Potřebné ingredience

Čočka, kořenová zelenina (mrkev, celer, petžel, pórek - dávám nudličkovou mraženou), brambory - 2 menší, sůl, majoránka

Postup přípravy

Čočku namočíme na cca 2 hodiny do vody, po dvou hodinách přidáme k čočce zeleninu a brambory a dáme vařit. Vařím asi 3/4 hodiny. Ke konci přidám majoránku a trochu osolíme. Menším…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Prostě

Prostě

Potřebné ingredience

1 celý banán
1 celé oloupané jablko
5ks dětských piškot
1/2 bílého jogurtu Bio
1/2 jakékoliv přesnídávky já dala jahodovou

Postup přípravy

Banán,jablíčko,piškoty nastrouháte na jemno.
Pak přidáte 1/2 bílého jogurtu a přesnídávky.
Vše smícháte a můžete servírovat.
Možná to znáte ale ten můj prcek mi…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
15-ti minutová bramborová omáčka

15-ti minutová bramborová omáčka

Potřebné ingredience

3-4 střední brambory, voda, 250 ml mléka, 100 ml smetany, sůl, kmín, 2 lžíce hladké mouky, vajíčka vařená na tvrdo

Postup přípravy

Brambory si nakrájíme na drobné kostičky a dáme je vařit do vody, do které jsme přidali sůl a kmín. Když jsou brambory měkké, smícháme si mléko s moukou a omáčku zahustíme.…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Balkánský fazolový hrnec - recept z knihy Vaříme dětem

Balkánský fazolový hrnec - recept z knihy Vaříme dětem

Potřebné ingredience

400 g bílých fazolí, 1 velká cibule, 1/2 lžičky provensálského koření, 80 g rajčatového protlaku, 20 g sladké mleté papriky, jedna velká paprika, 3 lžíce oleje, petrželka, sůl

Postup přípravy

Fazole propláchneme a namočíme přes noc do studené vody. Vodu doplníme tak, aby fazole byly zatopeny, přidáme na kostičky pokrájenou cibulku, provensálské koření a přivedem k varu…

Zobrazit více...

Kategorie