Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Dětské speciality

Přidat recept
DĚTSKÉ SPECIALITY
Mrkev, fenykl a brambory s krůtím masem pro děti od 8 měsíců

Mrkev, fenykl a brambory s krůtím masem pro děti od 8…

Potřebné ingredience

Mrkev, 1/2 fenyklu, brambory, krůtí maso, ovesné vločky Emco, kvalitní olej

Postup přípravy

V kojenecké vodě nejprve uvaříme maso s mrkví, pak přidáme brambory a nakonec, tak na 10 minut dáme nakrájený fenykl. Zahustíme ovesnýma vločkama tak 5 minut je necháme v horkém…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Kuřecí prsa na paprice pro děti od 1 roku

Kuřecí prsa na paprice pro děti od 1 roku

Potřebné ingredience

3 chlazená kuřecí prsa,1 cibule, sladká mletá červená paprika,12% smetana na vaření, Solčanka (nebo Klare GemÜsebrÜhe zn. Alnatura - kupuji v DM, stačí 1 vrchovatá čajová lžička sypké směsi vetřené do masa),polohrubá mouka,kousek másla

Postup přípravy

1. Nakrájíme cibuli na kostičky a necháme na másle v papiňáku zesklovatět.

2. Kuřecí prsa omyjeme a nakrájíme na kousky a lehce osolíme Solčankou nebo Klare GemÜsebrÜhe . …

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
RAGÚ pro děti od ukončeného 10.měsíce

RAGÚ pro děti od ukončeného 10.měsíce

Potřebné ingredience

mrkev, brambory, kuřecí maso, jablečná šťáva, petržel, pórek, špenát, kapka kvalitního oleje a trocha mléka plnotučného (pro děti do jednoho roku dáme umělé mléko nebo jogurt !!!)

Postup přípravy

Všechny ingredience vaříme k hrnci v kojenecké vodě. Po uvaření přidáme kapičku kvalitního za studena lisovaného oleje nebo jiskřičku másla a podle potřeby přidáme mléko nebo…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Jablečná přesnídávka se švestkama

Jablečná přesnídávka se švestkama

Potřebné ingredience

2 a půl kg jablek,750g švestek bez pecek,2 vanilkový pudinky+800ml vody,cukr dle chuti

Postup přípravy

Oloupaná a jadřinců zbavená jablka nakrájíme na kostky a s vodou rozdusíme/1,5-2dcl vody/,švestky povaříme i se slupkou,pak rozmixujeme a přidáme k rozvařeným jablkům,znovu vše…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Jablečná přesnídávka s banánem

Jablečná přesnídávka s banánem

Potřebné ingredience

2 a půl kg jablek,6 banánů,2 vanilkový pudinky+800ml vody,cukr dle chuti

Postup přípravy

Oloupaná jablka zbavíme jadřinců a nakrájená na kostky rozdusíme s vodou/1,5-2dcl vody/,poté rozmixujeme na pyré,přidáme uvařený pudink ve vodě a cukr,povaříme,odstavíme a přidáme…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Jablečno-mrkvová přesnídávka

Jablečno-mrkvová přesnídávka

Potřebné ingredience

2 a půl kg jablek,půl kg mrkve,2 vanilkový pudinky+800ml vody,cukr-dle chuti,voda

Postup přípravy

Oloupaná a jadřinců zbavená jablka,nakrájíme na kousky a strochou vody,asi tak 1,5-2dcl vody,rozdusíme,mezitím si uvaříme nakrájenou mrkev na kostičky a pudink ve vodě.Když jsou…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Mléčná jahodová polévka

Mléčná jahodová polévka

Potřebné ingredience

100 g čerstvých jahod,1/4 l mléka,1 lžíce vanil.pudinkového prášku,1 lžička krupicového cukru,piškoty

Postup přípravy

Ve studeném mléce rozmícháme cukr a pudinkový prášek a uvedeme do varu.jakmile přejde varem,přidáme rozmačkané jahody a zamícháme.
Do misky vložíme piškoty a zalijeme polévkou.…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Dětská výživa z jablek

Dětská výživa z jablek

Potřebné ingredience

5 kg jablek
1,5 l vody
0,5 kg cukru
3 vanilkové pudingy
různé kompoty

Postup přípravy

Oloupaná a nakrájená jablka uvaříme ve vodě, do které přidáme cukr (můžeme přidat i méně než je psáno). Vaříme skoro do rozvaření. Zahustíme 3 vanilkovými pudnigy, rozmixujeme a…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Zeleninová směs s masem na sto způsobů (oběd, večeře) pro miminka

Zeleninová směs s masem na sto způsobů (oběd, večeře)…

Potřebné ingredience

Brambory (rýže, těstoviny),
Mrkev,
Petržel,
Zelený hrášek,
Brokolice,dýně hokaido, červená řepa,
Špenát,
Červená čočka (je výborná a rychlá, nemusí se namáčet),
Celer (opatrně při sklonu k alergiím),
Rajče (zbavené slupky),
Pórek,
Kapie (oloupaná),
maso uvařené nebo dušené (krůtí, králičí, kuřecí, telecí, hovězí, libové vepřové), případně mořská ryba dušená na páře

Postup přípravy

Libovolnou kombinaci zeleniny (podle toho, co zrovna máme k dispozici) a přílohu uvaříme společnědo měkka, rozmačkáme vidličkou nebo rozmixujeme a přidáme vařené nebo dušené maso…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Těstoviny po milánsku s kuřecí šunkou (oběd, večeře) pro děti od 10. měsíce

Těstoviny po milánsku s kuřecí šunkou (oběd, večeře)…

Potřebné ingredience

2 rajčata zbavená slupky,
pórek,
zelený hrášek,
kousek papriky,
šunka na kostičky,
těstoviny

Postup přípravy

Těstoviny dáme vařit.

Rajčata na pár vteřin ponoříme do vařící vody a potom hned do studené, abychom je mohli snadno stáhnout ze slupky, potom dužninu nakrájíme na…

Zobrazit více...

Kategorie