Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Dětské speciality

Přidat recept
DĚTSKÉ SPECIALITY
Kaše z broskví a jablek s rýží  od 7.měs.

Kaše z broskví a jablek s rýží od 7.měs.

Potřebné ingredience

130 g broskví,40 g jablek,30 g vařené rýže

Postup přípravy

Broskve olopat a rozmačkat.Jablka oloupat,vykrojit jadřinec a nastrouhat.Ovoce společně s rýží vyšlehat nebo nechat kousky,dle věku dítěte.

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Polévka z čerstvých rajčat  1 -2 roky

Polévka z čerstvých rajčat 1 -2 roky

Potřebné ingredience

3 rajčata,1 lžíce mouky,400 ml vody,2 lžičky olivový olej,špetka soli,čerstvá bazalka

Postup přípravy

Rajčata omýt,spařit,olopat a nakrájet na kousky a dusit pod pokličkou.Hotovou směs rozmixovat nebo nechat celé kousky,dolít vodu a zavařit mouku,zakápnout olejem,a dochutit…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Bramborová kaše s čínským zelím  12 měsíců

Bramborová kaše s čínským zelím 12 měsíců

Potřebné ingredience

2 brambory,
1 lžička rostliný olej,
1 lžička kojenecké sušené mléko,
2 lžíce převařené vody,
kousek listu čínského zelí

Postup přípravy

Brambory očistita uvařit ve vodě.Rozmačkat vidličkou.Do převařené vody přidat sušené mléko,promíchat a přidat k rozmačkaným bramborám.Čínské zelí najemno nakrájet a přidat k horké…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Polévka s porkem  7 měsíců

Polévka s porkem 7 měsíců

Potřebné ingredience

250 ml voda,
půl brambory,
kousek porku, 1 lžíce ovesných vloček,
drcený kmín,
petrželová nať

Postup přípravy

Bramboru očistit,pokrájet na malé kousky.Uvařit ve vodě s kmínem.Několik minut před dovařením přidat vločkya nadrobno krájený porek.Uvařenou polévku posypat petrželkou.

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Párek v peřince

Párek v peřince

Potřebné ingredience

rohlíky,
tenké párky,
plátkový sýr,
kečup

Postup přípravy

Rohlík rozkrojit,ale nedokrajovat,vložit párek,dát na plech,překrýt plátkem sýra a dát zapéci na 5 minut do trouby.Nakonec ozdobit kečupem.
Dělala jsem to i na chatě kde troubu…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Domácí Actimel

Domácí Actimel

Potřebné ingredience

1 l mléka,
1 Actimel,
hodně obalů od Actimelů - šroubovacích

Postup přípravy

Také dáváte každé ráno dětem Actimel? My ano a proto jsme si začali připravovat vlastní Actimel po vzoru jogurtu v peřinách, protože se ušetří kupa peněz a navíc vím, co jíme.

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Kuřecí prsa se žampiónovou omáčkou pro děti od 15 měsíců

Kuřecí prsa se žampiónovou omáčkou pro děti od 15…

Potřebné ingredience

1 střední cibule,
kousek másla,
2-3 chlazená kuřecí prsa (podle počtu strávníků),
1-2 žampiony (podle věku strávníků: čím mladší, tím méně hub)
1 čajová lžička Klare GemÜsebrÜhe (zn. Alnatura) z DM,
1 bobkový list,
3 kuličky nového koření,
5 kuliček pepře,
špetka tymiánu,
10% smetana na vaření 250ml
hotová jíška Knorr světlá

Postup přípravy

1. Nakrájíme cibuli na kostičky a necháme na másle v papiňáku zesklovatět.

2. Kuřecí prsa omyjeme, nakrájíme na kousky a vetřeme 1 čajovou lžičku Klare GemÜsebrÜhe. …

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Šunkové rizoto pro děti od 1 roku

Šunkové rizoto pro děti od 1 roku

Potřebné ingredience

1 střední cibule,
kousek másla,
15 dkg šunky,
1 polévková lžíce Klare GemÜsebrÜhe (zn. Alnatura) z DM,
300g rýže,
2 polévkové lžíce mraženého hrášku,
1 malá kapie

Postup přípravy

1. Nakrájíme cibuli na kostičky a necháme na másle zesklovatět.

2. Přidáme na jemno nakrájenou šunku a chvíli opečeme.

3. Přidáme horkou vodou propláchnutou rýži a…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Špenát zapečený s těstovinami

Špenát zapečený s těstovinami

Potřebné ingredience

500g zmrazeného špenátu-40g oleje-40g cibule-1 stroužek česneku-250g těstovin(nudle,kolínka,flíčky)-40g másla-120g uzeniny-4 vejce-100g tvrdého sýra-sůl

Postup přípravy

Do vařící osolené vody nasypeme připravené těstoviny a vaříme je skoro do měkka.Uvařené scedíme a propláchneme.Cibulku jemně nakrájíme,dáme jí na roztavené máslo,necháme ji zpěnit…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Rýžová miska - pro děti od ukončeného 8. měsíce

Rýžová miska - pro děti od ukončeného 8. měsíce

Potřebné ingredience

brokolice, květák, masíčko kuřecí nebo krůtí, instantní rýžové vločky, trocha olivového Bio oleje

Postup přípravy

Maso dáme vařit , potom přidáme brokolici a květák a ke konci přidáme rýžové vločky. Vločky báječně zahustí polévku. Zakápneme olejem.

Zobrazit více...

Kategorie