Dětský gulášek
Potřebné ingredience
hovězí či vepřové (já dávám libové, takže hovězí roštená nebo vepřová kýta) na kousky, 2 jarní cibulky, sůl, sladká paprika, kostka zeleninového bujónu, 2 lžíce kečupu, sladká či zakysaná smetana, mouka s vodou na zahuštění
Postup přípravy
Maso naklepeme a osolíme. Na oleji jej necháme zatáhnout a přidáme na větší kousky nakrájenou cibulku, chvílku restujeme společně s masem. Přidáme sladkou papriku (ne mnoho),…
ZELENINOVÉ PYRÉ SE ŠUNKOU
Potřebné ingredience
50 - 60g šunky, 150 g brambor, 100 g zelí, 50 ml horkého mléka, 1/2 lžičky oleje
Postup přípravy
Očištěné brambory a zelí nakrájíme nadrobno a dusíme v malém množství vody téměř doměkka. Přidáme nadrobno nasekanou šunku, podusíme a rozmixujeme. Promícháme s mlékem a olejem,…
KUŘE S POMERANČEM
Potřebné ingredience
100 g vařeného kuřecího masa, 1 středně velký vařený brambor, 1/2 lžičky másla, šťáva z 1/2 pomeranče
Postup přípravy
Horký vařený brambor oloupeme, rozmačkáme s máslem a vmícháme do něj najemno nasekané nebo umleté kuřecí maso bez kůže. Zakapeme pomerančovou šťávou, promícháme a podáváme.
MRKVOVO-MERUŇKOVÝ MLÉČNÝ KRÉM
Potřebné ingredience
100 g měkkého tvarohu, 1 středně velká karotka, 1 zralá meruňka, 2 lžičky cukru, trocha mléka
Postup přípravy
Karotku dobře očistíme a nadrobno nastrouháme. Přidáme na malé kousky nakrájenou meruňku, posypeme cukrem a lžičkou rozetřeme. Postupně přidáváme tvaroh a nakonec podle potřeby…
BROSKVOVÝ SALÁT S MRKVÍ
Potřebné ingredience
1 středně velká broskev, 1 menší karotka, trocha citronové šťávy, 1 lžička cukru nebo medu
Postup přípravy
Dobře očištěnou a omytou karotku nastrouháme, pokapeme citronovou šťávou a vmícháme med nebo cukr. Broskev omyjeme, oloupáme, vyjmeme pecku a rozmačkáme v mrkvi. Promícháme a…
BROSKVOVÝ MLS
Potřebné ingredience
150 g broskví, 50 g dětských piškotů, 1/2 lžičky cukru, 1 lžíce bílého jogurtu
Postup přípravy
Jogurt promícháme s cukrem a dětskými piškoty. Broskve oloupáme, vyjmeme pecku a nadrobno rozsekáme. Vmícháme je do jogurtového krému a podáváme.
ZELENINOVÉ PYRÉ S JÁTRY
Potřebné ingredience
50 g jater, 5 g cibule, 1 lžíce oleje, 150 g brambor, 100 g mrkve
Postup přípravy
Čerstvá játra omyjeme pod tekoucí vodou, očistíme, nakrájíme na tenké plátky a opečeme spolu s cibulí na oleji. Zalijeme je vodou a dusíme doměkka. Očištěnou, omytou mrkev…
DĚTSKÝ BORŠČ
Potřebné ingredience
50 g červeného nebo bílého zelí, 15 g mrkve, 2 g petržele, 5 g cibule, 80 g masa, 10 g rajčat, 100 g brambor, 300 ml vody, 15 g smetany, 1 lžička oleje
Postup přípravy
Libové maso bez šlach (králík, kuře, telecí, hovězí, vepřové) omyjeme pod tekoucí vodou, nadrobno nakrájené vložíme do hrnce a zalijeme 300 ml vody. Vaříme do měkka. Během varu…
KRUPIČKOVÁ KAŠE Z MASOVÉ POLÉVKY
Potřebné ingredience
100 g drůbežího (telecího, hovězího, nebo libového vepřového) masa, 20 g krupičky
Postup přípravy
Z masa a 300ml vody uvaříme čistou netučnou polévku. Do scezeného vývaru zavaříme tenkým pramínkem krupičku, za stálého míchání vaříme 15 minut a podáváme. Maso s polévky…