Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Dětské speciality

Přidat recept
DĚTSKÉ SPECIALITY
ZELENINOVÉ PYRÉ SE ŠUNKOU

ZELENINOVÉ PYRÉ SE ŠUNKOU

Potřebné ingredience

50 - 60g šunky, 150 g brambor, 100 g zelí, 50 ml horkého mléka, 1/2 lžičky oleje

Postup přípravy

Očištěné brambory a zelí nakrájíme nadrobno a dusíme v malém množství vody téměř doměkka. Přidáme nadrobno nasekanou šunku, podusíme a rozmixujeme. Promícháme s mlékem a olejem,…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
KUŘE S POMERANČEM

KUŘE S POMERANČEM

Potřebné ingredience

100 g vařeného kuřecího masa, 1 středně velký vařený brambor, 1/2 lžičky másla, šťáva z 1/2 pomeranče

Postup přípravy

Horký vařený brambor oloupeme, rozmačkáme s máslem a vmícháme do něj najemno nasekané nebo umleté kuřecí maso bez kůže. Zakapeme pomerančovou šťávou, promícháme a podáváme.

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
MRKVOVO-MERUŇKOVÝ MLÉČNÝ KRÉM

MRKVOVO-MERUŇKOVÝ MLÉČNÝ KRÉM

Potřebné ingredience

100 g měkkého tvarohu, 1 středně velká karotka, 1 zralá meruňka, 2 lžičky cukru, trocha mléka

Postup přípravy

Karotku dobře očistíme a nadrobno nastrouháme. Přidáme na malé kousky nakrájenou meruňku, posypeme cukrem a lžičkou rozetřeme. Postupně přidáváme tvaroh a nakonec podle potřeby…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
BROSKVOVÝ SALÁT S MRKVÍ

BROSKVOVÝ SALÁT S MRKVÍ

Potřebné ingredience

1 středně velká broskev, 1 menší karotka, trocha citronové šťávy, 1 lžička cukru nebo medu

Postup přípravy

Dobře očištěnou a omytou karotku nastrouháme, pokapeme citronovou šťávou a vmícháme med nebo cukr. Broskev omyjeme, oloupáme, vyjmeme pecku a rozmačkáme v mrkvi. Promícháme a…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
BROSKVOVÝ MLS

BROSKVOVÝ MLS

Potřebné ingredience

150 g broskví, 50 g dětských piškotů, 1/2 lžičky cukru, 1 lžíce bílého jogurtu

Postup přípravy

Jogurt promícháme s cukrem a dětskými piškoty. Broskve oloupáme, vyjmeme pecku a nadrobno rozsekáme. Vmícháme je do jogurtového krému a podáváme.

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
ZELENINOVÉ PYRÉ S JÁTRY

ZELENINOVÉ PYRÉ S JÁTRY

Potřebné ingredience

50 g jater, 5 g cibule, 1 lžíce oleje, 150 g brambor, 100 g mrkve

Postup přípravy

Čerstvá játra omyjeme pod tekoucí vodou, očistíme, nakrájíme na tenké plátky a opečeme spolu s cibulí na oleji. Zalijeme je vodou a dusíme doměkka. Očištěnou, omytou mrkev…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
DĚTSKÝ BORŠČ

DĚTSKÝ BORŠČ

Potřebné ingredience

50 g červeného nebo bílého zelí, 15 g mrkve, 2 g petržele, 5 g cibule, 80 g masa, 10 g rajčat, 100 g brambor, 300 ml vody, 15 g smetany, 1 lžička oleje

Postup přípravy

Libové maso bez šlach (králík, kuře, telecí, hovězí, vepřové) omyjeme pod tekoucí vodou, nadrobno nakrájené vložíme do hrnce a zalijeme 300 ml vody. Vaříme do měkka. Během varu…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
KRUPIČKOVÁ KAŠE Z MASOVÉ POLÉVKY

KRUPIČKOVÁ KAŠE Z MASOVÉ POLÉVKY

Potřebné ingredience

100 g drůbežího (telecího, hovězího, nebo libového vepřového) masa, 20 g krupičky

Postup přípravy

Z masa a 300ml vody uvaříme čistou netučnou polévku. Do scezeného vývaru zavaříme tenkým pramínkem krupičku, za stálého míchání vaříme 15 minut a podáváme. Maso s polévky…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Banánové jednohubky

Banánové jednohubky

Potřebné ingredience

Piškoty, banán, čokoláda na vaření, 100% tuk, párátka

Postup přípravy

Vezmeme piškot na něj dáme plátek banánu, a na banán opět položíme piškot, toto vše připíchneme párátkem, Rozpustíme 50g - 100% tuku a přidáme 200g čokolády na vaření,v tom…

Zobrazit více...

Kategorie