Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Dětské speciality

Přidat recept
DĚTSKÉ SPECIALITY
Ovocná krupicová kaše

Ovocná krupicová kaše

Potřebné ingredience

250 ml mléka, 5 lžiček dětské krupičky, med, jakýkoli džem

Postup přípravy

Uvaříme krupicovou kaši a přimícháme džem. Je to naprosto jednoduché, prckovi to chutná a pokaždé s jinou příchutí.

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
mufínky

mufínky

Potřebné ingredience

12 kusů.23dkg polohrubé mouky,10dkg moučkového cukru,1 vanilkový cukr,100ml oleje,150ml mléka,2 vajíčka,1/2 prášku do pečiva,

Postup přípravy

Nejdřive si ušleháme tuhý sníh,z bílků.Žloutky, moučkový a vanilkový cukr si vyšleháme do pěny.Pak postupně přidáváme za stálého šlehání olej a mléko,poté mouku smícháme s…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Kinder mléčný řez

Kinder mléčný řez

Potřebné ingredience

Těsto:5 vajec, 10 lžic cukr krystal, 10 lžic POLOHR. mouky, 5 lžic kakaa, 2 lžíce oleje, 1/2 prášku do pečiva Nádivka: 500g měkkého tvarohu

Postup přípravy

Těsto: všechny přísady smíchat, nalejeme do vymazaného a moukou vysypaného plechu a pečeme v předehřáté troubě. Po upečení rozřízneme a naplníme nádivkou. Nakrájíme na kousky.…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Recepty pro miminka od ukončeného 7.měcíce

Recepty pro miminka od ukončeného 7.měcíce

Potřebné ingredience

Recepty jsou opsané z několika www stránek. Všechny jsem osobně vyskoušela na svojí dcerce, všecny nám chutnali, kromě brokolice tu naše malá nemá moc ráda...ať chutná i vám...:o)

Postup přípravy

Polévka s kuřecím masem
Ingredience: kousek kuřete (malé stehýnko), růžička květáku, mrkev, 1 malý brambor a kousek pórku, 500 ml vody.
Postup: Kuřecí maso dáme vařit do…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Přesnídávka s pudinkem

Přesnídávka s pudinkem

Potřebné ingredience

2,5kg jakéhokoliv ovoce-omyté,oloupané,vykrájené,1/2kg cukru,1l vody,2vanilkové pudinky.

Postup přípravy

Z ovoce a vody uvaříme kompot-vařit tak 15-20minut,záleží z jakého ovoce to děláte a jak je zralé,scedíme a do šťávy zavaříme pudink rozmíchaný ve vodě a povaříme 2-3 minuty…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Pangasius v alobale

Pangasius v alobale

Potřebné ingredience

pangasius, vařené brambory, máslo, petrželka, 2 plátky eidamu,

Postup přípravy

Nejsem žádná super kuchařka ale Adámkovi moc chutnalo a dokonce snědl všechno,tak jsem si řekla,že se podělím.Recept je jednoduchý a hlavně rychlý :-)
Takže jdeme na to:Rybku…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Krupicový dezert

Krupicový dezert

Potřebné ingredience

voda: 1/2 l cukr krupice: 120 g krupička dětská: 2-3 lžíce zavařenina: 2-3 lžíce pudinkový prášek-vanilkový: 1 balení pudinkový prášek-čokoládový: 1 balení mléko: 1 l

Postup přípravy

Recepty nejsou jen ode mne ale které jsem našla na internetu a které mne zaujaly.
----------------------------------------------------------------------------------------------…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
* BRAMBORAČKA BEZ JÍŠKY *

* BRAMBORAČKA BEZ JÍŠKY *

Potřebné ingredience

3 střední brambory, 1 střední mrkev, kousek celeru, malá cibule, ještě lepší je ale jarní cibulka, 1/2 lžičky houbového koření (raději opatrně, bývá hodně výrazné), sůl, majoránka, 1 stroužek česneku, máslo

Postup přípravy

Brambory, mrkev, celer a cibuli nakrájíme na kostičky. Vše dáme do hrnce, zalejeme studenou vodou (opět cca 300-400 ml) a dáme vařit. K obsahu přidáme houbové koření, sůl (nemusí…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
* JEDNODUCHÁ POLÉVKA Z ČERVENÉ ČOČKY *

* JEDNODUCHÁ POLÉVKA Z ČERVENÉ ČOČKY *

Potřebné ingredience

1 mrkev, 2 brambory, 1 zralé rajče, 3 plátky cibule nebo několik koleček porku, 2 PL červené čočky, 3 lžičky kvalitního rostl. oleje, 1/4 lžičky oregana (může být i majoránka).

Postup přípravy

Na oleji orestuji porek, na kostičky brambory, mrkev, rajče - vše zaleji studenou vodou (cca 400 ml) a přidám oregano. Vše vařím 5 minut, pak přidám 2 zarovnané lžíce čočky a…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
* Úplně NEJjednodušší a NEJrychlejší POLÉVKA - Zeleninový hrnec *

* Úplně NEJjednodušší a NEJrychlejší POLÉVKA -…

Potřebné ingredience

Všechny uvedené suroviny dávám "od oka" :o). Jakákoliv zelenina - já většinou dávám, mrkev, petržel, celer, kukuřice, hrášek, cibule, květák, brokolice, česnek..., dále 1 PL ovesných vloček (na množství cca 300 ml, slouží jako zahušťovadlo), místo vloček můžete dát těstoviny, rýži atd., dále obyč máslo nebo kvalitní rostl. olej, voda, sůl, pepř

Postup přípravy

Kořenovou zeleninu (mrkev, petržel a celer) nakrájím buď na kolečka (kostičky) nebo většinou všechno strouhám na hrubém struhadle, orestujeme na másla, zalejeme vodou, přidáme…

Zobrazit více...

Kategorie