KUŘE S POMERANČEM
Potřebné ingredience
100 g vařeného kuřecího masa, 1 středně velký vařený brambor, 1/2 lžičky másla, šťáva z 1/2 pomeranče
Postup přípravy
Horký vařený brambor oloupeme, rozmačkáme s máslem a vmícháme do něj najemno nasekané nebo umleté kuřecí maso bez kůže. Zakapeme pomerančovou šťávou, promícháme a podáváme.
MRKVOVO-MERUŇKOVÝ MLÉČNÝ KRÉM
Potřebné ingredience
100 g měkkého tvarohu, 1 středně velká karotka, 1 zralá meruňka, 2 lžičky cukru, trocha mléka
Postup přípravy
Karotku dobře očistíme a nadrobno nastrouháme. Přidáme na malé kousky nakrájenou meruňku, posypeme cukrem a lžičkou rozetřeme. Postupně přidáváme tvaroh a nakonec podle potřeby…
BROSKVOVÝ SALÁT S MRKVÍ
Potřebné ingredience
1 středně velká broskev, 1 menší karotka, trocha citronové šťávy, 1 lžička cukru nebo medu
Postup přípravy
Dobře očištěnou a omytou karotku nastrouháme, pokapeme citronovou šťávou a vmícháme med nebo cukr. Broskev omyjeme, oloupáme, vyjmeme pecku a rozmačkáme v mrkvi. Promícháme a…
BROSKVOVÝ MLS
Potřebné ingredience
150 g broskví, 50 g dětských piškotů, 1/2 lžičky cukru, 1 lžíce bílého jogurtu
Postup přípravy
Jogurt promícháme s cukrem a dětskými piškoty. Broskve oloupáme, vyjmeme pecku a nadrobno rozsekáme. Vmícháme je do jogurtového krému a podáváme.
ZELENINOVÉ PYRÉ S JÁTRY
Potřebné ingredience
50 g jater, 5 g cibule, 1 lžíce oleje, 150 g brambor, 100 g mrkve
Postup přípravy
Čerstvá játra omyjeme pod tekoucí vodou, očistíme, nakrájíme na tenké plátky a opečeme spolu s cibulí na oleji. Zalijeme je vodou a dusíme doměkka. Očištěnou, omytou mrkev…
DĚTSKÝ BORŠČ
Potřebné ingredience
50 g červeného nebo bílého zelí, 15 g mrkve, 2 g petržele, 5 g cibule, 80 g masa, 10 g rajčat, 100 g brambor, 300 ml vody, 15 g smetany, 1 lžička oleje
Postup přípravy
Libové maso bez šlach (králík, kuře, telecí, hovězí, vepřové) omyjeme pod tekoucí vodou, nadrobno nakrájené vložíme do hrnce a zalijeme 300 ml vody. Vaříme do měkka. Během varu…
Rýže s ovocem
Potřebné ingredience
100 g rýže, 150 ml mléka, 1 lžička cukru, 50 g různého ovoce ( i kompotovaného), 2 lžičky oleje
Postup přípravy
Rýži uvaříme v mléce do měkka. Do hotové vmícháme cukr, olej a na kousky čerstvé nebo kompotované či dušené ovoce.
Dušené ředkvičky
Potřebné ingredience
80 g ředkviček, 10 g másla, 10 g cibule, kmín, sůl, 1 1/2 vejce
Postup přípravy
Čisté ředkvičky nakrájíme na kolečka. Nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme na rozehřátém másle, přidáme ředkvičky, kmín, sůl a podusíme. Přidáme rošlehaná vejce a mícháme, až se…
Pórek v jogurtové zálivce
Potřebné ingredience
80 g pórku, sůl, 60 g strouhaného tvrdého sýra, 20 g šunky, 1/2 bílého jogurtu, 1/2 vejce, petrželka, 2 lžičky oleje
Postup přípravy
Pórek očistíme, důkladně omyjeme a 15 minut vaříme v osolené vodě. Necháme okapat a nakrájíme na 2cm dlouhé dílky. Urovnáme je do malé zapékací misky, pokapeme olejem a posypeme…