Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Dětské speciality

Přidat recept
DĚTSKÉ SPECIALITY
Špaldové sušenky - z knihy Zdravá výživa malých dětí

Špaldové sušenky - z knihy Zdravá výživa malých dětí

Potřebné ingredience

300 g špaldové celozrné mouky 200 g biotuku (másla) 150g rýžového sirupu 20g karobu nebo kakaa 60g strouhaného kokosu

Postup přípravy

Všechny přísady smícháme a necháme přikryté odpočinout asi 30 minut. Ve folii vyválíme těsto, vykrajujeme ozdobné tvary a klademe na pečící papír. Pečeme na 160 do křupava. Můžeme…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
OVOCNÁ PŘESNÍDÁVKA S OVESNÝMI VLOČKAMI  ... od 7. měsíce dál :-)

OVOCNÁ PŘESNÍDÁVKA S OVESNÝMI VLOČKAMI ... od 7.…

Potřebné ingredience

1-2 jablka, 1 hruška, 1/2 mrkve, hrst ovesných vloček, glukopur, citron /pár kapek/, další ovoce dle sezony, chuti a alergie ,-) POZOR - obsahuje lepek, vhodné při ABKM

Postup přípravy

V asi půl litru vody vařím vločky a pokrájenou mrkev, po chvíli přidám oloupané vykrájené ovoce. Vařím asi 15-20 minut. Většinu vody si pak vyvařím /můžete přidat kousíček másla…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
OVOCNÁ PŘESNÍDÁVKA S PUDINKEM  ... od 7. měsíce dál :-)

OVOCNÁ PŘESNÍDÁVKA S PUDINKEM ... od 7. měsíce dál :-)

Potřebné ingredience

1 jablko, 1 hruška, 1/2 mrkve, glukopur, citron /pár kapek/, 1/2 vanilkového pudinku /prášek/, voda, dětské suchary - piškoty POZOR - podle použitých piškotů obsahuje lepek, vhodné při ABKM

Postup přípravy

V hrnci vařím asi půl litru vody, do které vložím na kolečka nakrájenou mrkev, vykrájené a oloupané jablko a hrušku. Asi po 15 minutách je vše měkké, přidám 2 kousky domácího…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Růžová omáčka s masem aneb jak to koulíme my :)

Růžová omáčka s masem aneb jak to koulíme my :)

Potřebné ingredience

Na omáčku: kousek másla, hladkou mouku, vývar, rajčatový protlak, skořici, pertželku, špetku majoránky, zakysanou smetanu. Porci masa, mraženou zeleninu v sáčku a 2 brambory, 2 bobkové listy.

Postup přípravy

Dneska jsem malé vařila "růžovou" omáčku se zeleninou, bramborem vařeným ve slupce a dětskou porcí králíka (cca.35g) .. a jelikož si malá 2x přidala, napadlo mě se o…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
PYRÉ Z TMAVÉHO MASA S POHANKOU ... od 9. měsíce dál :-)

PYRÉ Z TMAVÉHO MASA S POHANKOU ... od 9. měsíce dál :-)

Potřebné ingredience

kousek tmavého masa /bažant, jehněčí ... ale klidně i hovězí/, hrst pohanky, kousek brokolice, kousek cukety, 1 větší brambora, jablko, mrkev, kousek celeru, kousek porku POZOR - bezlepkový recept, vhodný i při ABKM

Postup přípravy

Další z mých oblíbených pyré - osvědčený postup i fígl s jablíčkem :-) Tentokrát jsem použila kousek masa z bažantích prsou. Chápu, že ne každá mamka by do toho šla... takže…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
SVÍČKOVÁ PRO MRŇOUSKY od 6. měsíce dál :-)

SVÍČKOVÁ PRO MRŇOUSKY od 6. měsíce dál :-)

Potřebné ingredience

kousek hovězího masa /pravá svíčková ap./, hrst jáhel, 1 brambora, kořenová zelenina /mrkev, kousek petržele, kousek celeru/, 1/2 jablka, 1/2 lžičky margarínu/másla, voda POZOR - bezlepkový recept, vhodný i při ABKM /místo másla Flora light /

Postup přípravy

Maso pokrájené na nudličky /aby se rychleji uvařilo/ vaříme v kastrůlku s vodou, přidáme jáhly /doba vaření jáhel je minimálně 25 minut, aby "nedrhly"/. Asi po 10 minutách…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
ZELENINOVÉ PYRÉ S POHANKOU od 6. měsíce dál :-)

ZELENINOVÉ PYRÉ S POHANKOU od 6. měsíce dál :-)

Potřebné ingredience

1 větší brambora, hrst pohanky, 3 kostky /ty malé porcované/ mraženého listového špenátu nebo hrst čerstvých listů, 1/2 mrkve, kousek koř. petržele /nebo pastiňák, celer/, 1/2 jablka, 1/2 lžičky margarínu/másla, voda POZOR - bezlepkový recept, při ABKM místo másla použít Flora light

Postup přípravy

V kastrůlku vaříme pohanku s kořenovou zeleninou a bramborem /vše na kousky/. Asi po 10 minutách přidáme špenát a oloupané a vykrájené jablko. Po dalších 10 minutách by mělo být…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
ZELENINOVÉ PYRÉ S VAJEČNÝM ŽLOUTKEM A OVESNÝMI VLOČKAMI od 6. měsíce dál :-)

ZELENINOVÉ PYRÉ S VAJEČNÝM ŽLOUTKEM A OVESNÝMI…

Potřebné ingredience

1 větší brambora, 1 mrkev, kousek koř. petržele, 2 růžičky brokolice / květáku, hrst ovesných vloček, 1/2 jablka, 1 žloutek, 1/2 lžičky margarínu/másla, voda POZOR -. obsahuje lepek, při ABKM nahradit máslo Florou light

Postup přípravy

V kastrůlku začneme vařit mrkev na kousky s petrželí, přidáme bramboru a ovesné vločky. Asi po 10 minutách vložíme také brokolici/nebo květák/ a oloupané vykrájené jablko. Podle…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
KRŮTÍ MASO S HRUŠKOU A BRAMBOREM od 6. měsíce dál :-)

KRŮTÍ MASO S HRUŠKOU A BRAMBOREM od 6. měsíce dál :-)

Potřebné ingredience

kousek krůtího masa z prsou /může být i kuře/, 1 větší brambora, 1/2 větší mrkve, malý kousek celeru, pastiňáku, pórku /asi 2cm/, 1 hruška, hrst ječných krupek, 1/2 lžičky margarínu/másla, voda POZOR- obsahuje lepek, při ABKM použít místo másla Floru light

Postup přípravy

V kastrůlku začneme vařit na kousky pokrájené maso, postupně si připravujeme další ingredience - přidáme mrkev asi na 4 kousky a další zeleninu, bramboru a krupky. Doléváme vodu…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Pepínovi k narozeninkám do školky

Pepínovi k narozeninkám do školky

Potřebné ingredience

1hrnek krupic cukru 1 hrnek oleje - já dávám olivový olej :o) buchta je pak zdravější :o)) 4 vejce 2 hrnky hladké mouky 1 lžička skořice 1 hrnek na jemno posekaných ořechů / může být i kokos / 1 velkou sklenici zavařených nastrouhaných jablek- můžou být i čerstvé - ale pozor nasrtouhat 1 prášek do pečiva 1 vannilkový cukr Nakonec čokoládovou polevu

Postup přípravy

Vše dáme najednou do mísy . Vezmeme ruční šlehač - ušleháme . Vytřeme pekáč tukem a vysipeme polohrubou moukou . Vylejem těsto . Doba přípravy 15 minut . Doba pečení kolem těch 10…

Zobrazit více...

Kategorie