Jablečné pyré s jogurtem a piškoty
Potřebné ingredience
3 jablka jablečný džus špetka mleté skořice 3-4 lžičky medu 160g bílého jogurtu
Postup přípravy
jablka uvaříme s džusem jako na kompot do měkka.Přidáme skořici a až jsou jablka měkká umixujeme s piškoty a s medem.Vlijeme střídavě s jogurtem do sklenic.
Malým prckům moc…
Příkrmy
Potřebné ingredience
Smíchat a kombinovat 1) obilné kaše, jáhly, vločky, krupice, brambor nebo rýže(nejlépe natural), corn flakes xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx 2) rozmačkaná uvařená zelenina, nastrouhané nebo rozmačkené ovoce, nejčastěji jablko. Do hotové kaše můžeme zamíchat sunar. Nebo míchám více druhů kaší. xxxxxxxxxxxxxxxx 4) později zařazujeme maso xxxxxxxxxxxx Doporučuje se vařit z kojenecké vody. Případně z převařené kvalitní vody. xxxxxxxxxxxxxxxx Pití: kojenecké čaje a ředěné ovocné a zeleninové šťávy, kojenecká voda. Štávu můžeme sami namačkat přes sítko nebo plátýnko.
Postup přípravy
Budu postupně doplňovat.
Vaření pro batolata je jednoduché. V malém kastrůlku je malá batolecí porce uvařená rychle. Zelenina pokrájená na malé kousíčky je uvařená rychle a…
Rohlíky s budapeštskou pomazánkou
Potřebné ingredience
4 rohlíky,250g měkkého polotučného tvarohu,1 malá cibule,1 červená paprika,2 lžíce másla, asi jedna lžíce smetany(12%),asi 1 lžíce mleté sladké papriky,sůl,1lžíce nasekané petrželky na ozdobu,sýr na plachty
Postup přípravy
RECEPT Z ČASOPISU-Cibuli a papriku nasekáme najemno(část papriky si necháme na ozdobu).V misce utřeme tvaroh s máslem a smetanou.Přidáme nasekanou i mletou papriku,cibuli a podle…
Zapečená bramborová kaše s rybími nugetkami
Potřebné ingredience
Rozpis na 4 porce:600g brambor,300g očištěných filetů z bílé ryby(bez kosti),50g másla,vejce,mouka a strouhanka na obalování,olej na smažení,sůl,bylinky na ozdobu
Postup přípravy
RECEPT Z ČASOPISU-Brambory oloupeme,nakrájíme a uvaříme v osolené vodě do měkka.Scedíme je a ještě horké rozštoucháme.Do brambor pšidáme máslo.Hmotu pomocí cukrářského sáčku…
Písmenkové sušenky
Potřebné ingredience
250g hladké prosáté mouky,150g čerstvých nebo mražených špenátových listů,50g pokrájeného změklého másla,1 lžíce pomazánkového másla,1/2 sáčku kypřícího prášku,sůl Na mrkvové sušenky:180g mrkve orestované na másle Celerové sušenky:180g celeru orestovaného na másle
Postup přípravy
RECEPT Z ČASOPISU-Špenát spaříme horkou osolenou vodou.Poté ho prudce zchladíme vodou ledovou,vymačkáme přebytečnou tekutinu a s pom.máslem rozmixujema najemno.Mouky,kyp.prášek…
Dětská jablečná přesnídávka
Potřebné ingredience
5 kg jablek, 1/2 kg cukru, 1/2 l vody, 5 vanilkových pudinků
Postup přípravy
Jablka oloupeme,zbavíme jadřinců a nakrájíme. Dáme rozvařit s 1/2 l vody a cukrem. Pudinky rozmícháme v trošce vody ,vlijeme do rozvařených jablek a vaříme ještě asi tak 10 min.…
Dort z bílého jogurtu
Potřebné ingredience
Dort z bílého jogurtu Suroviny: 3 malé bílé smetanové jogurty, 1 šlehačka v prášku, 125 ml mléka, 1-2 vanilkové cukry, moučkový cukr dle chuti, 1 dl ovocné šťávy, 4 KL jemně mleté želatiny Dr.Oetker, ovoce, piškoty kulaté
Postup přípravy
Postup:
Pokud použiji ovoce kompotované tak do 1 dl šťávy dám nabobtnat želatinu (nemusí být kopcovité lžičky), pokud nemám šťávu, udělám si ji z vody a sirupu, tentokrát jsem…
Jablkovo-banánová přesnídávka - bez jiných přísad
Potřebné ingredience
0,5kg jablek (očištěných), 2 větší zralé banány, (kojenecká) voda, 4 skleničky od jogurtu nebo přesnídavky- šroubovací
Postup přípravy
Oloupaná, vykrájená jablka - kousky uváříme do měkka s minimem vody. Případný přebytek slijeme, rozmixujeme do hladka se 2 banány. Naplníme do vymytých sklenic (4 přesnídávkové…
Mašinkový dort z miňonek a lentilek..
Potřebné ingredience
Miňonky, lentilky, gumový medvídci, hořické trubičky, hořká čokoláda na vaření
Postup přípravy
Vždy vezmeme miňonku, rozehřátou čokoládou namažeme lentilku (jako kolo) a přilepíme. To samé s ozdobami na vrchní stranu - gumový medvídci, lentilky, malé čokoládové kuličky.…
Těstoviny se špenátem a krůtím masem
Potřebné ingredience
250g těstovin (farfalle, fettucine...), čerstvý špenát (500g), krůtí prsa (ev. kuřecí či králičí maso), olivový olej, sůl (může být i bylinková), strouhaný parmazán (ev. jiný tvrdý sýr dle chuti)
Postup přípravy
Těstoviny uvaříme dle návodu v osolené vodě. Maso nakrájíme na nudličky a uvaříme v parním hrnci (cca 15-18min) nebo osolené a lehce opepřené orestujeme na oliv.oleji. Čerstvý…