Zobrazit přihlášovací formulář
POMALÝ HRNEC
VEPŘOVÉ NA PÓRKU v MH

VEPŘOVÉ NA PÓRKU v MH

Potřebné ingredience

1/2 kg masa 1 pórek menší 1 cibule česnek sůl, trochu papriky, pepř, kmín, podravku ....

Postup přípravy

Dám do hrnce posmažím na trochu oleji cibulku,maso, pórek dochutím podleji trochou vody a zapnu na dušení 2 hod.
Po 1,5 hodině zahustím jíškou a dochutím a nechám ještě 1/2 hod…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Dýňový koláč-hrnkový

Dýňový koláč-hrnkový

Potřebné ingredience

2 hrnky polohrubé mouky, 2 lžičky prdopeč, 1 lžička sody, 1 lžička soli, 2 lžičky skořice, 1 lžička perníkového koření, 1/4 lžičky muškát. ořech, 1/4 lžičky ml. zázvoru, 4 vejce, 1 a 1/4 hrnku třtinového cukru, 1 hrnek oleje, dýňové pyré-dala jsem 500g(má být 15oz-uncí) krém: 1/2 másla, 1 šlehačka ke šlehání, 1 žervé 1/2 hrnku pecanů (dala jsem vlašáky)-posekat nahrubo a nasucho opražit

Postup přípravy

Vše smíchat a upéct. Hned po upečení se má koláč propíchat a polít směsí:1 plechovka salka+1/4 šlehačky-tento krok není nutný, já ho příště vynechám. Díky dýni bude koláč vlhký i…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
SPIRÁLKY-PEČIVO pro různé příležitosti

SPIRÁLKY-PEČIVO pro různé příležitosti

Potřebné ingredience

125 g hladké mouky, ½ sáčku kypřícího prášku (používám bezfosfátový ze zdravé výživy), 135 g bílého hustého jogurtu, ½ kávové lžičky soli, 1 rozšlehané vejce na potření před pečením, pro dozdobení malé kousky černých oliv (očka) proužky červené feferonky nebo kapie (jazýček), trochu nemletého máku na posypání, popř. bylinky.

Postup přípravy

Postup práce:
Všechny předepsané suroviny zpracujeme do hladkého těsta, z kterého pak vytvoříme kousky (1 ks odvážíme 25-26 g). Každý jednotlivý bochánek vyválíme na tenký a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Výborné a jednoduché mrkvové šátečky

Výborné a jednoduché mrkvové šátečky

Potřebné ingredience

300g pol. mouky, 150g jemně strouhané mrkve (rozmixované), 250g másla nebo hery, 1 prášek do pečiva, 1 žloutek, povidla, moučkový cukr + van. na obalení

Postup přípravy

Na vále zpracujeme prosátou mouku se změklým tukem, strouhanou mrkví, práškem do pečiva a žloutkem na těsto. (Můžeme zpracovat i v robotu hnětacím hákem). Necháme nejlépe hodinu…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Kváskové vafle

Kváskové vafle

Potřebné ingredience

1 lžíce žitného kvásku, 150 g špaldové mouky (hladká nebo celozrnná), 150 g hladké pšeničné mouky, 340 ml mléka, 60 g rozpuštěného másla, 1 vejce, 2-3 lžíce cukru, větší špetka soli, 1⁄4 lžičky sody

Postup přípravy

1. den - připravit rozkvas:
Ze všech surovin kromě sody umíchat hladké těsto, zakrýt a nechat kynout při pokojové teplotě (zhruba 8-10 hodin).

2. den - dokončení:
Do…

Zobrazit více...
DORTY
Dýňové potěšení _ řezy sladké

Dýňové potěšení _ řezy sladké

Potřebné ingredience

Dyne, pudink, testo...

Postup přípravy

Dyne 500 g ve vode se uvari,rozmixuje,plus cukr,vanilka,citronova stava. rnrnPudink dr otker prichut hruska s levanduli pul litru s cukrem.rnrnNa dne je testo bez vajec: rnrn z…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Sušenky z arašídového másla

Sušenky z arašídového másla

Potřebné ingredience

Těsto: 130 g třtinového cukru, 120 g másla, 180 g arašídového másla, 2 vejce, 300 g hladké mouky, 2 zarovnané lžičky prášku do pečiva, hrst rozinek.

Postup přípravy

V míse lžící smícháme cukr s máslem, pokrájeným na kousky a s arašídovým máslem. Vznikne mazlavá hmota. Přidáme vejce, mouku s práškem do pečiva a rozinky. Opět mícháme lžící, až…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Lisovaný sendvič s hovězím

Lisovaný sendvič s hovězím

Potřebné ingredience

ciabatta nebo francouzská bageta; * NÁPLŇ: tenké plátky hovězího masa, parmazán, menší pevnější rajčata, červená cibule, ředkvičky (nebo bílá ředkev), rukola; * DRESINK (množství na 1 francouzskou bagetu): 1 menší lžíce majolky, 1 větší lžíce zakysané smetany, 1 lžička medu, 1 velký stroužek česneku, špetka soli

Postup přípravy

Nejprve připravit suroviny:
- z bagety vydlabat vnitřek (bude vypadat jako lodička)

- parmazán nakrájet na tenké plátky
- rajčata nakrájet na kolečka
- ředkvičky…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Štola plněná tvarohem

Štola plněná tvarohem

Potřebné ingredience

Vynikající štola plněná tvarohem Těsto - 30 dkg pol. mouky, 15dkg másla, 100ml mléka, 2 - 3 lžíce cukru, 2dkg droždí, 1 vejce, špetka soli Náplň - 25dkg tvarohu, cukr moučka dle chuti, vanilkový cukr (pokud použijete tvaroh ve vaničce přidejte vanilkový pudink)

Postup přípravy

Vynikající štola plněná tvarohem a těsto zpracujeme v pekárně na Těsto dáme do pekárna na kynutá těsta.
Těsto rozválíme na obdélník potřeme tvarohem a z delších stran přehneme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jablečné vlnobití

Jablečné vlnobití

Potřebné ingredience

300 g polohrubé mouky,1 prášek do pečiva,200 g pískového cukru 1 lžíce kakaa,1/2 lžičky mleté skořice,4 lžíce oleje,3 lžíce horké vody,3 vejce,2 hrnečky oloupaných a na kostičky nakrájených jablek,3 lžíce rozinek a 3 lžíce nahrubo nasekaných vlašských ořechů

Postup přípravy

Celá vajíčka našleháme s horkou vodou, cukrem ,olejem, kakaem a skořicí. Pak vmícháme kostičky jablek, rozinky, ořechy, prosátou mouku s práškem do pečiva -vše smícháme a…

Zobrazit více...

Kategorie