Kváskové vafle
Potřebné ingredience
1 lžíce žitného kvásku, 150 g špaldové mouky (hladká nebo celozrnná), 150 g hladké pšeničné mouky, 340 ml mléka, 60 g rozpuštěného másla, 1 vejce, 2-3 lžíce cukru, větší špetka soli, 1⁄4 lžičky sody
Postup přípravy
1. den - připravit rozkvas:
Ze všech surovin kromě sody umíchat hladké těsto, zakrýt a nechat kynout při pokojové teplotě (zhruba 8-10 hodin).
2. den - dokončení:
Do…
Dýňové potěšení _ řezy sladké
Potřebné ingredience
Dyne, pudink, testo...
Postup přípravy
Dyne 500 g ve vode se uvari,rozmixuje,plus cukr,vanilka,citronova stava. rnrnPudink dr otker prichut hruska s levanduli pul litru s cukrem.rnrnNa dne je testo bez vajec: rnrn z…
Sušenky z arašídového másla
Potřebné ingredience
Těsto: 130 g třtinového cukru, 120 g másla, 180 g arašídového másla, 2 vejce, 300 g hladké mouky, 2 zarovnané lžičky prášku do pečiva, hrst rozinek.
Postup přípravy
V míse lžící smícháme cukr s máslem, pokrájeným na kousky a s arašídovým máslem. Vznikne mazlavá hmota. Přidáme vejce, mouku s práškem do pečiva a rozinky. Opět mícháme lžící, až…
Lisovaný sendvič s hovězím
Potřebné ingredience
ciabatta nebo francouzská bageta; * NÁPLŇ: tenké plátky hovězího masa, parmazán, menší pevnější rajčata, červená cibule, ředkvičky (nebo bílá ředkev), rukola; * DRESINK (množství na 1 francouzskou bagetu): 1 menší lžíce majolky, 1 větší lžíce zakysané smetany, 1 lžička medu, 1 velký stroužek česneku, špetka soli
Postup přípravy
Nejprve připravit suroviny:
- z bagety vydlabat vnitřek (bude vypadat jako lodička)
- parmazán nakrájet na tenké plátky
- rajčata nakrájet na kolečka
- ředkvičky…
Štola plněná tvarohem
Potřebné ingredience
Vynikající štola plněná tvarohem Těsto - 30 dkg pol. mouky, 15dkg másla, 100ml mléka, 2 - 3 lžíce cukru, 2dkg droždí, 1 vejce, špetka soli Náplň - 25dkg tvarohu, cukr moučka dle chuti, vanilkový cukr (pokud použijete tvaroh ve vaničce přidejte vanilkový pudink)
Postup přípravy
Vynikající štola plněná tvarohem a těsto zpracujeme v pekárně na Těsto dáme do pekárna na kynutá těsta.
Těsto rozválíme na obdélník potřeme tvarohem a z delších stran přehneme…
Jablečné vlnobití
Potřebné ingredience
300 g polohrubé mouky,1 prášek do pečiva,200 g pískového cukru 1 lžíce kakaa,1/2 lžičky mleté skořice,4 lžíce oleje,3 lžíce horké vody,3 vejce,2 hrnečky oloupaných a na kostičky nakrájených jablek,3 lžíce rozinek a 3 lžíce nahrubo nasekaných vlašských ořechů
Postup přípravy
Celá vajíčka našleháme s horkou vodou, cukrem ,olejem, kakaem a skořicí. Pak vmícháme kostičky jablek, rozinky, ořechy, prosátou mouku s práškem do pečiva -vše smícháme a…
Pruhované pomerančové řezy
Potřebné ingredience
Korpus: 4 vejce, 100 g cukru krupice, 3 PL oleje, 100 g polohrubé mouky. Krém pomerančový: 400 ml pomerančové šťávy nebo džusu, 2 PL cukru krupice, 1 vanilkový pudinkový prášek, 50 g másla. Bílý krém: 250 g vaničkového tvarohu, 200 g zakysané smetany, asi 3 PL cukru moučka, 1 lžička vanilkového extraktu, 3 želatinové plátky. Dále: marmeláda, čokoládové hoblinky.
Postup přípravy
Celá vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny, přidáme olej a lehce vmícháme prosátou mouku. Těsto rozetřeme na plech 30x40 cm s pečícím papírem a v troubě předehřáté na 200°C…
ZLATAVÉ HOUSTIČKY s dýňovým pyré
Potřebné ingredience
Ingredience: 500 g oranžové dýně, 500 g polohrubé mouky, 15 g čerstvého droždí, 30 g vlažné vody na kvásek, 15 ml olivového oleje (můžeme nahradit slunečnicovým olejem), 10 g soli.
Postup přípravy
Nejprve oloupeme dýni, očistíme ji od semínek, nakrájíme na silnější plátky, které vložíme na plech s pečícím papírem a pečeme v rozehřáté troubě zhruba 30/40 min na 200 st. C.…
Bratislavské plecko v PH
Potřebné ingredience
Suroviny 400 g vepřové plece 1 cibule 2 lžíce rajského protlaku 1 velká mrkev Hrášek cuketa na kostičky(nemusí být) 2 sterilované okurky 2 x masox masového vývaru šťáva z půlky citronu voda hladká mouka sůl mletý černý pepř olej 1/2 citronu
Postup přípravy
Maso naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran.
Cibulku osmažím přidám maso orestuji dám mrkev a cuketu a zapnu na high. na 2,5 hod. Po 1,5 hodině přidám protlak okurky,…
OŘECHOVÝ DORT S ČOKOKRÉMEM
Potřebné ingredience
korpus: 130 g másla, 8 bílků, 8 žloutků, 280 g krupicového cukru, 100 g hladké mouky, 100 g hrubé mouky, 100 g mletých vlašských ořechů, 100 g nahrubo sekaných vlašských ořechů, 100 ml pomerančového likéru na pokapání hotového korpusu
Postup přípravy
Poctivý domácí dort, který nejlépe chutná až druhý a třetí den, když se důkladně proleží. Propojení ořechové a čokoládové chuti je fantastické. Pamatujme na to, abychom korpus…