Šťastných 10 s dědouškem k 60-tinám ,-)
Potřebné ingredience
Hmota z marschmelow bonbonů, želatinovka s kokosovým aroma dle Markéta Z. (Makka) ID 15189, korpus, který mně nikdy nezklamal - mramor, krém pudinkovo-máslový vanilkový, plněno mandarinkami a banány, proloženo ještě navíc piškoty, aby ovoce nepřišlo do styku s ovocem a netekl mi potah, tak to mám takový svůj malý zlepšováček.
Postup přípravy
Spousta času a trpělivosti pro modelování figurky a také při psaní číslic, pořádně mi to totiž teklo a čísla se mi vpíjela do té želatinovky, byla to pěkná fuška, ale když jsem to…
Dědoušek ze Šťastných 10 - moje 1. figurka
Potřebné ingredience
Hmota či marcoš a pevné nervy a 2 dny času. ,-) Hmota z marshmelow bonbonů, moje oblíbená a nově jsem se pustila do domácího fondánu dle p. Markéty Z. kvůli bílé barvě fousů, vlasů a kožichu...
Postup přípravy
Buďte shovívavé, šikulky, je to moje 1. figurka v životě a děláno bez jakýchkoliv pomůcek kromě příborového jídelního nože, plastové lžičky, štětce, vody, párátek a rukou. Neměla…
VANILKOVÝ KRÉM - pudinkovo-máslový s kousíčkem Hery ,-)
Potřebné ingredience
600ml mléka, 2 kvalitní vanilkové pudinky ( u těch levnějších mám tu zkušenost, že je díky nim v krému pořád cítit ten škrob), 1 máslo, proužek Hery (asi 1,5-2 cm), 5 lžic cukru krupice do mléka, který máme na ohni, ještě před přidáním pudinku a 1-2 lžíce moučkového cukru do másla a Hery (tuto kombinaci všem doporučuji, mám to vyzkoušené a musím říct, že krém všem moc chutná a je VYNIKAJÍCÍ!).
Postup přípravy
Nejdříve si vyndáme máslo i Heru z lednice, aby to změklo, povolilo a získalo pokojovou teplotu, tím a ještě opravdu trpělivým čekáním, než vychladne pudink, předejdeme možnému &…
Růžová 3D růžička - moje 1. + fotopostup ,-)
Potřebné ingredience
Vše jako u předchozího dortíku s vláčkem a ibiškama. Je to takový zbytkáček. ,-)
Postup přípravy
Předkládám Vám postup na růžičku, jak jsem jí dělala já. Jelikož jsem jí dělala narychlo, nemám vyfoceno vše úplně krok za krokem, za což se omlouvám.
Takže jsem si sesadila 6…
Vláčkový pro Mařenku k 1. narozeninkám ,-)
Potřebné ingredience
"Korpus, který mně nikdy nezklamal" viz. moje recepty * Krém: pudinkovo-máslový vanilkový: 600ml mléka, 2 vanilkové pudinky (kvalitní), 1 máslo, proužek Hery (asi 1,5-2 cm), 5 lžic cukru krupice do mléka, který máme na ohni, ještě před přidáním pudinku a 1-2 lžíce moučkového cukru do másla a Hery (tuto kombinaci všem doporučuji, zkusila jsem to takto včera poprvé a musím říct, že krém je VYNIKAJÍCÍ!). Potahovací hmota z marschmalow bonbónů dle p. Dáši alias onasi, dělám od začátku.
Postup přípravy
Recept na korpus najdete u mně v receptech.
Krém: všichni jistě znáte - uvaříme si hustý pudink s 5 lžícemi cukru a přikrejeme potravinovou fólií, aby se neutvořil škraloup.…
Fotopostup na ibišek bez jakýchkoliv pomůcek ,-)
Potřebné ingredience
Marcipán či jakákoliv potahovka, kovová vykrajovátka ve tvaru kolečka a čas a chuť tvořit.
Postup přípravy
1.) Z hmoty si vyválíme placku a vykrojíme si kovovým vykrajovátkem 5 stejně velkých koleček. Velikost, kterou budeme vykrajovat záleží na tom, jak velké ibišky budeme potřebovat.…
Vynikající kynuté rohlíčky plněné tvarohem + postup (…
Potřebné ingredience
Suroviny na celou dávku: (tj. 64 ks) 1kg polohrubé mouky, 1/2 l teplého mléka, 1 sušené droždí, 1/2 Hery (rozpuštěné), 1 prášek do pečiva, 3 lžíce cukru krupice, špetka soli. Pozn.: Místo sušeného droždí a prášku do pečiva můžeme použít 1 kostku droždí (42g). Dnes jsem dělala z něj a rohlíčky jsou vynikající!!! Poloviční dávka: (tj. asi 32 ks) 500 g polohrubé mouky, 250 ml teplého mléka, půlka sušeného droždí, 1/4 Hery - rozpuštěné, 1/2 prášku do pečiva, 2 lžíce cukru krupice, špetka soli. Anebo půl kostky droždí (tj. 21g) místo sušeného droždí a prdopeče.
Postup přípravy
Do mísy si dáme teplé mléko, do něj nadrobíme droždí a přidáme lžíci cukru. Necháme na nějakém teplém místě a počkáme, až vzejde kvásek. Poznáme to tak, že směs nabude na objemu a…
Moje 1. semifreda
Potřebné ingredience
Korpus: 3 vejce, 150g cukru krupice, 200g polohr. mouky, 100ml oleje, 100ml horké vody, 1/2 prdopeče, možno i přidat kakao. Receptík na korpus mám od Martiny527 a opravdu je na velký nízký plech vysoký 1cm. Dále náplň: 1 šlehačka, 1 necelá zakysanka, 1 tvaroh a asi 180g meruňkové marmelády + želatinový ztužovač za studena. Na dozdobení použity broskve a dortové želé červené a jelikož jsem jej měla málo, tak jsem jej namixovala i dortovým želé čirým. Zbytek semifredek bez želé jsem pouze posypala kakaem, ale zblajzly se dřív, než jsem je mohla dozdobit. Tímto chci poděkovat Martině527 a Myšce.Černé za rady a podporu. Díky nim jsem se do toho pustila i já. Takže díky, holky!
Postup přípravy
Prozatím nejsou mé 1. semifredky nazdobené tak krásně jako ty Vaše, ale jsem s nimi moc spokojená, a mám radost, že mi ztuhly a drží tvar. Tak další zdobení snad příště.
Prsa plněná alkoholem pro brášku ke 40. narozeninám ,-)
Potřebné ingredience
Korpus, který mně nikdy nezklamal (mramorovaný), vanilkový krém, broskve, jahodová a meruňková marmeláda, punčovina, kinder vejce naplněné vaječňákem, brčko, kakao, růžičky, srdíčka na zdobení od dr. Oetkera, obyčejnou motýlkovou a kytičkovou formičku na vykrajování a zdobení...a trochu vody na lepení...čas a trpělivost jako pokaždé... Inspirace při zdobení motýlky je p. Naďa M. (málčenka) a za to jí tímto děkuji.
Postup přípravy
Moje 1. prsa v životě, daly mi docela zabrat. ,-) Snad se budou líbit. Váha 2,5kg. Fotopostup na prsa plněná alkoholem najdete u mně na stránkách http://bykjaja.webgarden.name/ .…
Korpus, který mě nikdy nezklamal dle Lenky alias "…
Potřebné ingredience
Suroviny: * 150g hladké mouky * 150g polohrubé mouky * 200g cukru krupice či krystal* 5 vajec * 1/2 skleničky (cca 1dcl) vody * 1/2 skleničky oleje * 1 prášek do pečiva * 1 vanilk. cukr
Postup přípravy
Postup na korpus:
1. žloutky ušleháme s cukrem, za stálého šlehání přidáme olej a vodu
2. postupně zašleháme obě mouky smíchané s práškem do pečiva.
3. když je to…