Zobrazit přihlášovací formulář
POMAZÁNKY
POMAZÁNKA Z PEČENÉHO VEPŘOVÉHO MASA

POMAZÁNKA Z PEČENÉHO VEPŘOVÉHO MASA

Potřebné ingredience

200g pečeného vepř. masa, 40g másla, 30g cibule, hořčice, sůl, pepř

Postup přípravy

Pečené maso umeleme, přidáme cibuli, kterou lehce osmahneme, máslo, hořčici,sůl, pepř a necháme ztuhnout v ledničce.

Zobrazit více...
DORTY
KLASICKÝ ZDOBENÝ DORT

KLASICKÝ ZDOBENÝ DORT

Potřebné ingredience

...

Postup přípravy

...

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Chlebíčky se sýrovo-česnekovou pomazánkou

Chlebíčky se sýrovo-česnekovou pomazánkou

Potřebné ingredience

Na 4 krajíčky veky: 2 lžíce lučiny, 50g nastrouhaného tvrdého sýra (eidam,ementál...), 2 lžíce tatarské omáčky, 1 stroužek prolisovaného česneku.

Postup přípravy

Lučinu prošleháme v misce, přimícháme strouhaný sýr, tatarskou omáčku a prolisovaný česnek. Utřeme pomazánku a mažeme na veku.

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Rokforové chlebíčky s hruškou

Rokforové chlebíčky s hruškou

Potřebné ingredience

Na 6 krajíčků veky: 1 menší hruška, šťáva z poloviny citronu, 100g sýra s modrou plísní, nahrubo nastrouhaného, 4-5 lžic žervé nebo lučiny, 4-5 lžic pomazánkového másla, špetka cukru. Na ozdobu vlašské ořechy a kousky sýra s modrou plísní

Postup přípravy

Hrušku nakrájíme na drobné kousíčky a pokapáme citronovou šťávou. V misce promíchejte plísňový sýr, žervé či lučinu a pomazánkové máslo. Spojte s hruškami a podle potřeby…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Krkovička v hořčicové omáčce

Krkovička v hořčicové omáčce

Potřebné ingredience

4 silnější plátky vepřové krkovičky, sádlo, 1 cibule, 1 bobkový list, 2-3 kuličky nového koření, 2-3 lžíce plnotučné hořčice, 25ml smetany, hladká mouka, sůl

Postup přípravy

Plátky masa osolíme a na rozehřáté, sádle po obou stranách opečeme. Potom přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, lehce osmahneme, podlijeme horkou vodou. Přidáme bobkový list, nové…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
PIKANTNÍ OBLOŽENÉ CHLEBÍČKY

PIKANTNÍ OBLOŽENÉ CHLEBÍČKY

Potřebné ingredience

1veka, 200g měkkého sýra, 100g strouhaného tvrdého sýra, 250g majonézy, sůl, pepř, 150g čerstvě strouhaného křenu, 50 g nadrobno sekané kapie v olejovém nálevu, citronová štáva, na ozdobu 2 natvrdo uvařená vejce a petrželová nat nebo pažitka

Postup přípravy

Veku nakrájíme na tenké plátky a namažeme pomazánkou - měkký sýr rozmícháme se strouhaným sýrem, majonézou a solí, pepřem, křenem, kapií a citronovou štávou. Povrch ozdobíme…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
NEPEČENÝ DORT TVAROHÁČEK, PRO DĚTI I DOSPĚLÉ...

NEPEČENÝ DORT TVAROHÁČEK, PRO DĚTI I DOSPĚLÉ...

Potřebné ingredience

2 balíčky dětských piškotů, ovoce (čerstvé i kompotované),rum, želatina Tvarohový krém: 500g tvarohu (v kelímku, 3 lžíce zakysané smetany, 1/2 l mléka, 1 a 1/2 balíčku vanilkového pudinkového prášku, 2 lžíce cukru, 180g moučkového cukru, 180g změklého másla

Postup přípravy

Na dno dortové formy poklademe piškoty, které pokapeme štávou (z kompotu) smíchanou s rumem nebo bez. Na piškoty navršíme část tvarohového krému, na něj pokrájené kousky různého…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
HEJTMANSKÁ VEPŘOVÁ PLEC

HEJTMANSKÁ VEPŘOVÁ PLEC

Potřebné ingredience

400g vepřové plece, 120g párku, 200g kysaného zelí, 40g slaniny, 40g tuku, 40g kyselé smetany, 35g hladké mouky, 40g cibule, 1 vejce, 3 lžíce rajčatového protlaku, 2 lžíce plnotučné hořčice, špetka mletého pepře, 1 lžička mleté papriky, trochu citronu a soli

Postup přípravy

Osmahneme cibulku, přidáme pokrájené osolené a opepřené maso, párek, slaninu, opečeme a přidáme vodu, dusíme, přidáme zelí.Až bude maso téměř měkké, omáčku zahustíme,přidáme vejce…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
AZU PO TATARSKU

AZU PO TATARSKU

Potřebné ingredience

400g hovězího zadního masa, 140g cibule, 60g oleje nebo rostlinného tuku, 20g hladké mouky, 1 malý rajský protlak, 120g sterilovaných okurek bez nálevu, bobkový list, 240g vývaru, sůl, pepř

Postup přípravy

Maso nakrájíme, osolíme, opepříme a společně s cibulí nakrájenou na kolečka opečeme na tuku, potom zaprášíme moukou, krátce osmahneme, přidáme rajčatový protlak, znovu osmahneme,…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
ŠEVCOVSKÝ MLS

ŠEVCOVSKÝ MLS

Potřebné ingredience

400g strouhaného salámu, 5 natvrdo uvařených vajec, 2 lžíce oleje, 1 lžíce cukru, 1 lžíce plnotučné hořčice, 2 lžíce octa, 2 lžíce kečupu, 2 cibule, majonéza

Postup přípravy

Olej, cukr, kečup rozmícháme a přidáme jemně nakrájenou cibuli, majonézu a nastrouhaná vejce a salám.

Recept je na dvě veky.

Zobrazit více...

Kategorie