Zeleninová polévka s dýní Hokkaido
Potřebné ingredience
porek, cibule, dýně Hokkaido, mrkev, celer nať.
Postup přípravy
mrkev, cibuli, porek si orestujeme. Pak vše zalijeme vodou. Vaříme do změknutí. Nakonec přidáne neoloupanou dýni, kterou jsme nakrájeli na kostky a dovaříme cca 7 minut.
Lehký letní dort
Potřebné ingredience
balíček piškotů, 2 BIO tvarohy, 2 Bio jogurty, želetina do krému, Bio rýžový slad nebo cukr, ovoce a želatina na polití, bio obilná káva.
Postup přípravy
Připravíme si želatinu do krému dle návodu na balíčku.
Smícháme jogurt + tvaroh + slad + želatinu. Před vařením jsem si uvařila meltové kafe, ve kterém budu naméček piškoty. …
Celerová polévka
Potřebné ingredience
200 g celeru, pažitka, olej, 50g vloček
Postup přípravy
Celer omyjeme, nastrouháme a jemně orestujeme na oleji. Zalijem vodou a krátce povaříme. Poté přidáme cca 50 g vloček. Vařime ještě 10 minut, pak odstavíme a přidáme pažitku. Je…
Pudingové koláčky podle Marcelky Květoňové
Potřebné ingredience
Vše najdete v receptáři paní Marcelky Květoňové. Jsou výborné!!!
KYNUTÉ TĚSTO: 250 ml vlažného léka, 150 g rozpuštěného másla, 2 rozšlehané žloutky, 1 lžička sušené citronové kůry, 500 g hladké mouky, 50 g cukru, vanilkový cukr, špetka soli, 1 a půl lžičky sušeného droždí. NA NÁPLŇ: 320 ml mléka, 1 sáček vanilkového pudingu, 2 lžíce cukru, půlky čerstvým švestek nebo celou sušenou švestku, půlky kompotovaných meruněk.
Postup přípravy
Vše najdete v receptáři paní Marcelky Květoňové. Okopírováno z jejího receptu.
Z ingrediencí na kynuté těsto dáváme postupně, tak jak psáno, do pekárny a zapneme program…
Pohankové karbanátky
Potřebné ingredience
200 g pohanky, česnek, pepř, cibule, žampiony, vločky, 2 vajíčka ( nejlépe od svých slepiček ), žitnou nebo špaldovou mouku, ale může být i kasická hladká.
Postup přípravy
Pohanku uvaříme dle základního postupu. Vychladlou smícháme s cca 1 hrnkem vloček. Přidáme trochu vody, mouky, cibulku, žampiony, tak 3 stroužky česneku, pepř, sůl a nakonec dáme…
Pohanková kaše
Potřebné ingredience
pohanka - lámanka, sojové mléko, rýžový slad
Postup přípravy
Dáme jeden díl proprané pohanky uvařit s 1.5 dílem sojového mléka. Vaříme na mírném ohni cca 3 minutky a necháme dojít pod peřinou. Když je kaše hotová vmícháme rýžový slad.…
Kroupy s mrkví a řasou Wakame
Potřebné ingredience
Řasa Wakame, uvařené kroupy velké, 6 velkých mrkví, palmový BIO tuk, cibulka, sojová omáčka TAMARI.
Postup přípravy
Na palmovém oleji orestujeme cibulku, přidáme mastrouhané mrkve a 500g uvařených krup, ještě chvíli restujeme. Zalijeme vodou a přidáme řasu Wakame kvůli votamínům a minerálním…
Bramborovo-kroupové šťouchance s pažitkou
Potřebné ingredience
100 g bio velkých krup, 200 g bio brambor, bio palmový tuk na orestování cibulky a česneku 10 g, 1 cibule, 1 stroužek česneku, čerstvou pažitku, kysané zelí 200 g.
Postup přípravy
kroupy si namočíme na 3 hodiny, poté dáme vařit. Brambory si okrájíme a uvaříme běžným způsobem. Když je vše hotovo, tak kroupy i brambory ušťoucháme a dáme na talíř. Navrch…
BIO jáhly s řasou Wakame
Potřebné ingredience
1 hrnek Bio jáhel, 350 ml BIO sojového mléka, řasa WAKAME, nastrouhané jablko ( nejlépe BIO nebo z domácí zahrádky), BIO rýžový sirup.
Postup přípravy
Jáhly uvaříme v sojovém mléce společně s řasou WAKAME. Řasy dáme asi malinký pláteček jako je prst dlouhý. Vše vaříme asi 20 minut a pak necháme ještě pod peřinou 30 minut dojít.…
Pudingová buchta se zakysanou smetanou
Potřebné ingredience
na puding: 700 ml mléka, 3 kakaové pudingy, 4 lžíce cukruna buchtu: 5 žloutků, 200 g cukru krupice, 200 g polo. mouky, 100 ml vody, 100 ml oleje, 1 prášek do pečiva vinný kámen, sníh z bílků, 2 zakysané smatany.
Postup přípravy
Žloutky utřeme s cukrem, vodou a olejem. Postupně vmícháme mouku s kypřícím práškem a nakonec vmícháme sníh. Vlijeme na vymazaný a vysypaný plech. Když je buchta na plechu, tak…