Zobrazit přihlášovací formulář
POMAZÁNKY
Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

Potřebné ingredience

3 palice česneku, Čerstvý sýr (lučina, žervé) 150 g, Olivový olej 50 ml, Čerstvě namletý pepř, Sušený tymián, RACIO Knäck Snack s červenou řepou

Postup přípravy

Česnek horizontálně přepulte a jednotlivé části položte na kousky alobalu. Česnek osolte, opepřete, zakápněte trochou olivového oleje a zabalte do balíčků. Balíčky dejte péct do…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
NADÝCHANÉ CAPPUCCINOVÉ MUFFINKY

NADÝCHANÉ CAPPUCCINOVÉ MUFFINKY

Potřebné ingredience

260 g hladké mouky, 100 g jemného krystalového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, ½ sáčku kypřícího prášku do pečiva, 220 g vlažného mléka, 115 g vlahého rozpuštěného másla, 1 větší vejce, 30 ml silné kávy, ½ KL soli.

Postup přípravy

Do mísy prosijeme mouku s kypřícím práškem, přidáme oba cukry, sůl, vše smícháme a odstavíme bokem. Do další misky vložíme vejce s máslem, které spojíme s mlékem a kávou.…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Chleba se sušenými rajčaty

Chleba se sušenými rajčaty

Potřebné ingredience

450g polohrubé mouky, 1 sáček suš. droždí, 3dcl vlažné vody, 1ČL soli, 2 ČL sušené bazalky, trochu oleje z rajčat, sušená rajčata

Postup přípravy

Ze všech ingrediencí uhněteme těsto, krájené rajčata dáme až na konec. Po vykynutí v chlebíčkové formě, pečeme na 180´C dozlatova. Po zaklepání by se měl ozvat dutý zvuk.

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Hluchec

Hluchec

Potřebné ingredience

3-4 syrové strouhané brambory, 500 g polohrubé mouky, 5 lž oleje, 1-2 vejce, majoránka, 8 stroužků česneku, 2 lžičky soli, 50 g droždí, 500 ml horkého mléka

Postup přípravy

Je to vlastně Bramborová buchta, které u nás na Plzeňsku říkáme Hluchec.

Do hrnce dáme vrstvu droždí, mouky, brambor a zalijeme horkým mlékem. Necháme 5 minut stát a pak…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Banánová rychlovka

Banánová rychlovka

Potřebné ingredience

2 vejce 2 zralé banány 150 g cukru 250 g polohrubé mouky +prdopeč 150 g másla nebo hery Šlehačka

Postup přípravy

Tak jak jsme zvyklí z jiných receptů vše smícháme (neoddělují sníh), dáme na menší plech (pekáč) a v nahřaté troubě pečeme cca 30 minrnMožno potom polít čokoládou po celé vrstvě…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Datlové tyčinky

Datlové tyčinky

Potřebné ingredience

170g datlové pasty, 50g kokosu, 1 lžíce kakaa, trochu kešu ořechů

Postup přípravy

Strouhaný kokos ještě umeleme ve foodprocesoru na velice jemnou moučku (není nezbytně nutné, ale tyčinky budou sušší). Vše, kromě ořechů, smícháme a vypracujeme. Vznikne mírně…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Štědrák

Štědrák

Potřebné ingredience

500g polohrubé mouky, 120g měkkého másla, 300g mléka, 50g cukru, 20g droždí, 3 žloutky. Náplň: maková (mletý mák, mléko, cukr), ořechová (mleté vlašské ořechy, mléko, cukr), povidla. Vejce na potření

Postup přípravy

Vypracujeme kynuté těsto e necháme asi hodinu kynout. Poté rozdělíme na 4 kusy a z každého vyválíme tenkou placku. Do vyššího pekáčku s pečícím papírem postupně vrstvíme pláty…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Datlová zmrzlina

Datlová zmrzlina

Potřebné ingredience

300g plnotučného mléka, 90g datlové pasty, 250g šlehačky, 3 malé žloutky, 1 lžíce třtinového cukru, 1 lžíce rumu, hrst opražených vlašských ořechů

Postup přípravy

Na mírném ohni zahříváme mléko s datlovou pastou, dokud se pasta nerozpustí (když je moc tuhá, můžeme použít tyčový mixér). Po rozpuštění přidáme polovinu smetany a zahříváme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
ANANASOVÉ MINIKOLÁČKY s kandovanou třešní

ANANASOVÉ MINIKOLÁČKY s kandovanou třešní

Potřebné ingredience

1 balíček domácího listového těsta (nebo kupovaného), ananasová kolečka, kandované třešně, trochu mléka na potírání těsta, tekutý med na pokapání upečených koláčků nebo vanilkový cukr smíchaný s moučkovým.

Postup přípravy

Listové těsto vyválíme a vykrájíme kulatou formičkou na velikost o něco větší, než jsou ananasová kolečka.
Dále z plátu těsta nakrájíme proužky o šířce 1 cm. Ke každému…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Focaccia

Focaccia

Potřebné ingredience

Preferment: 125g hladké mouky, 150g vody, 10g droždí. Těsto: 375g hladké mouky, 150g vody, 1 lžíce olivového oleje, 10g sladěnky, 10g soli. Olivový olej.

Postup přípravy

Smícháme suroviny na preferment a necháme 1,5 hodiny kynout. Poté přidáme zbytek ingrediencí a vypracujeme kynuté těsto. Potřeme ho olejem a necháme v míse kynout. 4x po deseti…

Zobrazit více...

Kategorie