Zobrazit přihlášovací formulář
BEZMASÁ JÍDLA
Fazole na cibulce, rýže, salát z mrkve, dušené hl. zelí

Fazole na cibulce, rýže, salát z mrkve, dušené hl. zelí

Potřebné ingredience

uvařené fazole, cibule, 2 lžíce hrášku, sojová omáčka TAMARI, vinný ocet.

Rýže celozrnná

na salát: 2 větší mrkve, olivový olej, Tamari sojová omáčka, citr, šťáva

4 větší listy zelí, kmín, sůl

Postup přípravy

rýži si uvaříme dle zakladního receptu.

Cibuli si nakrájíme na půlměsičky, které osmahneme na oliv. oleji, přidáme fazole, hrášek, zalijeme vývarem, osolíme a podusíme cca…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Polévka celerová s pórkem a MISO pastou

Polévka celerová s pórkem a MISO pastou

Potřebné ingredience

1 středně velký celer, 1 větší porek, 3 lžíce Bio slunečnicového oleje, sůl, rýžové MISO, pažitka nebo petrželka na posyp

Postup přípravy

Porek si rozpůlíme na zelenou a bílou část. Zelenou část, nakrájíme na širší nudličky, celer nastrouháme na hrubém struhadle a společně vložíme do hrnce, který jsme vymazali…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Kukuřičná polenta sladká

Kukuřičná polenta sladká

Potřebné ingredience

bio kukuřičná polenta půl sáčku, bio rozinky, bio vločky, nasekané ořechy, BIO nerafinovaný cukr.

Postup přípravy

Polentu uvaříme dle základní receptu na obalu, vmícháme rozinky, dáme do vymazané dortové formy. Na suché pánvi opražíme vločky + ořechy + cukr, vznikne výborná křupavá směs,…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Zelné závitky s pohankou, kysanou zeleninou a brambory

Zelné závitky s pohankou, kysanou zeleninou a brambory

Potřebné ingredience

Zelné listy, pohanka, mrkev, celer, cibule. Tamari omáčka, brambory, kysané zelí, olivový olej.

Postup přípravy

Zelné listy si napaříme v pařáčku cca 15 minut. Mezitím si uvaříme pahanku podle návodu. Mrkev, celer a cibuli si nakrájíme na kostičky a podisíme v páře cca 30 minut. Když je…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Zdravá snídaně pro celou rodinu

Zdravá snídaně pro celou rodinu

Potřebné ingredience

50 g Bio pohanky - lámanky, nesířené rozinky BIO, jablíčko.

Postup přípravy

Pohanku povaříme krátce v 1,5 násobku vody, necháme dojít pod peřinou cca 15 minut. Rozinky povaříme, jablíčka podusíme se skořící cca 10 minut. V tomto období je důležité ovoce a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
ŠPALDOVÁ BUCHTA

ŠPALDOVÁ BUCHTA

Potřebné ingredience

300g špaldové bio mouky, 4 bio vajíčka, 150g třtinového bio cukru, vanilkový cukr BIO z pravé vanilky ne ten klasický se syntetickým vanilinem, 200g nastrouhaných jablíček - nejlépe BIO nebo vlastní, 100g nesířenych rozinek BIO, 1 lžíce kakaa, 1 vinný prášek kypřící do pečiva ( možno dát normální, ale obsahuje fosfor), sůl - mořskou nerafinovanou sušenou na slunci nejlépe od firmy DANIVAL

Postup přípravy

Nejprve si ze žloutků a cukru ušleháme krásnou pěnu, pak přidáme ostatní ingredience a nakonec z bílků sníh. Dáme do menšího pekáčku a pečeme cca 30. minut na 170 st.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Máslový dortík

Máslový dortík

Potřebné ingredience

Na korpus: 6 BIO vajec, 240 g cukru třtinového, 240 g polo. mouky.Na krém: 2 bio másla, půl litru mléka- rýžového 1 a půl vanilkového pudingu, cukr třtinový.

Postup přípravy

Vejce a cukr ušleháme do skoro bílé pěny cca 15 minut, pak pomalinku vmícháme mouku. Dáme péci do vymazané dortové formy.

Krém si uděláme tak, že uvaříme puding, ten…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Supr rychlá buchta

Supr rychlá buchta

Potřebné ingredience

3 menší hrníčky polo. mouky, 1 práček do pečiva, 1 hrníček cukru.

Krém: 3 tvarohy, trochu mléka, cukr dle chuti

Postup přípravy

mouku, prášek do pečiva a cukr smícháme. Půlkusměsi vsypeme do vymazaného pekáče. Navrch potřeme krém z tvarohu a posypeme druhou půlkou sypké směsi.

Pečeme při 180 cca 25…

Zobrazit více...
DIETY
Bezva Dieta

Bezva Dieta

Potřebné ingredience

Fakt funguje

Postup přípravy

Dieta

Desatero pre štíhlú líniu od tetky Peléščeny

Tož si dajte kafíčko, pořádný kus dortu, hoďte nohy na stůl a poslůchajte.

Naučím vás Desatero pro štíhlů…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Bramborák z dýně Hokkaido

Bramborák z dýně Hokkaido

Potřebné ingredience

dýně , 2 vejce, hl. mouka špaldová, sůl, majoránka, česnek,

Postup přípravy

Z dýně vyndáme jadérka. Pak dýni i se šlupkou nastrouháme a přidáme všechny ingredience. Opékáme z obou stran dozlatova. Dýni neloupeme!!! Tato dýně chutná jako brambory.

Zobrazit více...

Kategorie