Fazole na cibulce, rýže, salát z mrkve, dušené hl. zelí
Potřebné ingredience
uvařené fazole, cibule, 2 lžíce hrášku, sojová omáčka TAMARI, vinný ocet.
Rýže celozrnná
na salát: 2 větší mrkve, olivový olej, Tamari sojová omáčka, citr, šťáva
4 větší listy zelí, kmín, sůl
Postup přípravy
rýži si uvaříme dle zakladního receptu.
Cibuli si nakrájíme na půlměsičky, které osmahneme na oliv. oleji, přidáme fazole, hrášek, zalijeme vývarem, osolíme a podusíme cca…
Polévka celerová s pórkem a MISO pastou
Potřebné ingredience
1 středně velký celer, 1 větší porek, 3 lžíce Bio slunečnicového oleje, sůl, rýžové MISO, pažitka nebo petrželka na posyp
Postup přípravy
Porek si rozpůlíme na zelenou a bílou část. Zelenou část, nakrájíme na širší nudličky, celer nastrouháme na hrubém struhadle a společně vložíme do hrnce, který jsme vymazali…
Kukuřičná polenta sladká
Potřebné ingredience
bio kukuřičná polenta půl sáčku, bio rozinky, bio vločky, nasekané ořechy, BIO nerafinovaný cukr.
Postup přípravy
Polentu uvaříme dle základní receptu na obalu, vmícháme rozinky, dáme do vymazané dortové formy. Na suché pánvi opražíme vločky + ořechy + cukr, vznikne výborná křupavá směs,…
Zelné závitky s pohankou, kysanou zeleninou a brambory
Potřebné ingredience
Zelné listy, pohanka, mrkev, celer, cibule. Tamari omáčka, brambory, kysané zelí, olivový olej.
Postup přípravy
Zelné listy si napaříme v pařáčku cca 15 minut. Mezitím si uvaříme pahanku podle návodu. Mrkev, celer a cibuli si nakrájíme na kostičky a podisíme v páře cca 30 minut. Když je…
Zdravá snídaně pro celou rodinu
Potřebné ingredience
50 g Bio pohanky - lámanky, nesířené rozinky BIO, jablíčko.
Postup přípravy
Pohanku povaříme krátce v 1,5 násobku vody, necháme dojít pod peřinou cca 15 minut. Rozinky povaříme, jablíčka podusíme se skořící cca 10 minut. V tomto období je důležité ovoce a…
ŠPALDOVÁ BUCHTA
Potřebné ingredience
300g špaldové bio mouky, 4 bio vajíčka, 150g třtinového bio cukru, vanilkový cukr BIO z pravé vanilky ne ten klasický se syntetickým vanilinem, 200g nastrouhaných jablíček - nejlépe BIO nebo vlastní, 100g nesířenych rozinek BIO, 1 lžíce kakaa, 1 vinný prášek kypřící do pečiva ( možno dát normální, ale obsahuje fosfor), sůl - mořskou nerafinovanou sušenou na slunci nejlépe od firmy DANIVAL
Postup přípravy
Nejprve si ze žloutků a cukru ušleháme krásnou pěnu, pak přidáme ostatní ingredience a nakonec z bílků sníh. Dáme do menšího pekáčku a pečeme cca 30. minut na 170 st.
Máslový dortík
Potřebné ingredience
Na korpus: 6 BIO vajec, 240 g cukru třtinového, 240 g polo. mouky.Na krém: 2 bio másla, půl litru mléka- rýžového 1 a půl vanilkového pudingu, cukr třtinový.
Postup přípravy
Vejce a cukr ušleháme do skoro bílé pěny cca 15 minut, pak pomalinku vmícháme mouku. Dáme péci do vymazané dortové formy.
Krém si uděláme tak, že uvaříme puding, ten…
Supr rychlá buchta
Potřebné ingredience
3 menší hrníčky polo. mouky, 1 práček do pečiva, 1 hrníček cukru.
Krém: 3 tvarohy, trochu mléka, cukr dle chuti
Postup přípravy
mouku, prášek do pečiva a cukr smícháme. Půlkusměsi vsypeme do vymazaného pekáče. Navrch potřeme krém z tvarohu a posypeme druhou půlkou sypké směsi.
Pečeme při 180 cca 25…
Bezva Dieta
Potřebné ingredience
Fakt funguje
Postup přípravy
Dieta
Desatero pre štíhlú líniu od tetky Peléščeny
Tož si dajte kafíčko, pořádný kus dortu, hoďte nohy na stůl a poslůchajte.
Naučím vás Desatero pro štíhlů…
Bramborák z dýně Hokkaido
Potřebné ingredience
dýně , 2 vejce, hl. mouka špaldová, sůl, majoránka, česnek,
Postup přípravy
Z dýně vyndáme jadérka. Pak dýni i se šlupkou nastrouháme a přidáme všechny ingredience. Opékáme z obou stran dozlatova. Dýni neloupeme!!! Tato dýně chutná jako brambory.