Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Řezy z bílkového chlebíčku

Řezy z bílkového chlebíčku

Potřebné ingredience

Korpus: 6 bílků, 150 g cukru krupice, 130 g másla, 150 g polohrubě mouky, ½ prášku do pečiva, 150 g směsi (rozinky, brusinky, čokofloky, mandle, ořechy), ½ jablka. Krém: 250 g mascarpone, 200 g 33 % smetany, 3 PL cukru moučka, 1 lžička vanilkového extraktu. Dále: marmeláda, strouhané ořechy.

Postup přípravy

Ořechy a mandle nasekáme nadrobno, rozinky opláchneme, jablko nakrájíme na maličké kousky. Ve větší míse smícháme mouku s práškem do pečiva, přisypeme směs ořechů, jablko,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Kremrole se sněhem

Kremrole se sněhem

Potřebné ingredience

listové těsto, vejce na potření (nemusí být), 5 bílků, 120g cukru krupice, 200g cukru krystal nebo krupice

Postup přípravy

Z těsta vykrájíme proužky, potřeme vodou a namotáme na trubičky, potřeme vejcem a pečeme ve vyhřáté troubě na 210°C asi 15 - 20min. Na sníh vyšleháme bílky se 120g cukru, poté…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
MĚKKÉ MÁSLOVÉ PLACIČKY s ananasem

MĚKKÉ MÁSLOVÉ PLACIČKY s ananasem

Potřebné ingredience

Ingredince zhruba na 2 plíšky-celkem 40 ks: 250 g hladké mouky, 120 g moučkového cukru, ½ sáčku vanilkového cukru, 150 g másla pokojové teploty, 3 celá vejce střední velikosti, 150 g odkapaného kompotovaného ananasu, 1 kávový šálek ananasové kompotované šťávy.

Postup přípravy

Ruční elektrickou metličkou vyšlehat do pěny měkké máslo s cukrem a pak přimíchávat jedno vajíčko po druhém. Nyní již míchat pomalu, postupně přidávat mouku, vlít ananasovou šťávu…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Špagety s hráškovým pestem

Špagety s hráškovým pestem

Potřebné ingredience

400g mraženého hrášku, 150g čerstvého sýru, citrónová šťáva, 1 malý stroužek česneku, olivový olej, sůl, pepř, špagety (+ voda ze špaget)

Postup přípravy

Hrášek necháme povolit a část (cca 100g) odebereme stranou a zbytek rozmixujeme se zbytkem surovin na pesto. Doředíme vodou ze špaget dle potřeby. Smícháme se špagetami a hned…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Pohankové linecké

Pohankové linecké

Potřebné ingredience

80g třtinového cukru, 250g másla, citrónová kůra, 2 žloutky, 200g pohankové mouky, 150g špaldové (nebo pšeničné) celozrnné mouky, sůl, vanilková dřeň. Marmeláda na slepování

Postup přípravy

Vypracujeme těsto a necháme přes noc v lednici. Vyválíme plát, vykrájíme tvary a upečeme. Poté slepujeme marmeládou.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Zelená (špenátová) bábovka

Zelená (špenátová) bábovka

Potřebné ingredience

450g mraženého špenátu (protlak), 4 vejce, sůl, 1 PP, citrónová kůra a šťáva, 200g rozpuštěného másla, 140g třtinového cukru, 300g polohrubé mouky, 100g špaldové celozrnné mouky, ev. mléko (většinou není potřeba)

Postup přípravy

Špenát chvíli vaříme a necháme vychladnout (i den předem). Vyšleháme žloutky s cukrem, máslem, citrónem a solí do pěny, přidáme špenát, mouku s PP. a nakonec sníh. Pokud je třeba,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Koblihy

Koblihy

Potřebné ingredience

Těsto: 250 ml mléka, 40 g másla, 40 g cukru krupice, 4 žloutky, 3 PL rumu, 500 g hladké mouky, necelá lžička soli, 30 g droždí. Dále: olej na smažení

Postup přípravy

Máslo, cukr a žloutky (vše pokojové teploty) vyšleháme do pěny. Z části vlažného mléka, droždí a 1 lžičky cukru necháme vzejít kvásek. Do mísy dáme prosátou mouku pokojové teploty…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jablečňák z remosky

Jablečňák z remosky

Potřebné ingredience

* TĚSTO: 200 g cukru, 250 g polohrubé mouky, 150 g jogurtu (bílý, skyr, kysaná smetana...), 100 g oleje, 2 vejce, 1 lžička vanilkové pasty (nebo vanilkového extraktu), 1 kypřící prášek do pečiva, 1 větší jablko (nebo 2 menší); * POLEVA: 100 g čokolády na vaření, 40 g másla, 1 lžíce skořicového cukru

Postup přípravy

Rozpis je pro formu o objemu 1,5 l (tady konkrétně je forma Silikomart Paradise), pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).

Polovinu množství jablek pokrájet na…

Zobrazit více...
DORTY
Špenátový dort s ovocem

Špenátový dort s ovocem

Potřebné ingredience

Zelený korpus : 5 vajec, 1/2 hrnku oleje, 120g polohrubá mouka, 120g cukr krystal , soda, ořechy, slunečnicové semínka, špenátový protlak, mandlové a rumové aroma, vanilkový cukr, citronová kůra a šťáva z jednoho citronu. Čokoládový korpus : 4 vejce, 100 g cukr, 100 g polohrubé mouky, kakao, trochu mléka Bílý krém :mascarpone, šlehačka, ztuzovač, trochu salka Čokoládový krém : zakysané smetana, nutela Čokoládová poleva : čokoláda na vaření a ztužený tuk Na ozdobu : jahody, borůvky, maliny, máta

Postup přípravy

Korpus zelený : oddělit bílek od žloutku, nejdříve vyšleháme žloutky z cukrem do pěny, přidat 5 lžiček vody. Potom přidat olej, a špenátový protlak, který nechte prvně vykapat a…

Zobrazit více...
BEZLEPKOVÁ DIETA
Kváskové koláče

Kváskové koláče

Potřebné ingredience

Těsto: kvásek - 1 lžíce (pěstuji ze Schar B), 100 ml vody, 200 g Jizerky, 50 g pohankové mouky, 100 ml mléka, 1 lžíce psyllia, 40 g cukru, 60 ml oleje, 1 malé vajíčko + na potření (nebo vzít velké, část dát do těsta a část si nechat na potření) Náplň: tvaroh + vanilkový cukr podle chuti

Postup přípravy

Kvásek, 100 ml vody, 100 g Jizerky smíchat a nechat v míse s poklopem nebo přetažené folií 12 hodin kvasit. Ve 100 ml mléka nechat nabobtnat aspoň na 1hodinu 1 lžíci psyllia.

Zobrazit více...

Kategorie