Zobrazit přihlášovací formulář
BEZMASÁ JÍDLA
salát z ředkviček

salát z ředkviček

Potřebné ingredience

Svazek ředkviček 4 velké lžíce tatarské omáčky (nebo majonéza s nastrouhanými kyselými okurkami) ¼ pórku (kdo má rád více, může si přidat) 2 vajíčka na tvrdo Sůl podle chuti

Postup přípravy

Ředkvičky nahrubo nastrouhané, pórek na co nejjemnější plátky, 2 vajíčka natvrdo, studená, nakrájená na kráječi na vajíčka.

Ředkvičky vůbec nepálí, mohou to jíst i děti a…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Plněné papriky s rýží a medvědím česnekem

Plněné papriky s rýží a medvědím česnekem

Potřebné ingredience

menší paprikové lusky, 500 g mletého masa (hovězí, vepřové, kuřecí, krůtí...), 3 lžíce sušené cibule, 3 lžíce červené rýže, medvědí česnek, sůl

Postup přípravy

V míse smíchat maso + cibuli + rýži, okořenit medvědím česnekem a solí (pokud není čerstvý česnek, tak dobře poslouží i sušený, nebo třeba směs Medvědí sůl).

Paprikové…

Zobrazit více...
DORTY
Princezna Elena

Princezna Elena

Potřebné ingredience

Světlý korpus, tvaroh šlehačka jahody borůvky. K2 a WI, Váha 3,8 kg, pod sukní je burizonka.

Postup přípravy

ww

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
jablíčkové placičky-rychlé, výborné

jablíčkové placičky-rychlé, výborné

Potřebné ingredience

Suroviny: 500g polohr. mouky ( já dávám 300g ovesných vloček a zbytek mouky) 120g cukru (dala jsem med) 1 vanilkový cukr 1 pr do peč 4 celá vejce 200g rozpuštěného másla 4 jablíčka nakrájená na drobné kostičky - možno přidat oříšky, mandličky, hrozinky...kdo jak má rád...

Postup přípravy

Postup:
- smícháme všechny sypké suroviny
- přidáme máslo, vajíčka a nakonec jablíčka ( já je loupu)
- vymícháme tužší těsto-nejlépe zapojit ručičky
- na…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Kuličky s olivami do tortily

Kuličky s olivami do tortily

Potřebné ingredience

* KULIČKY: 500 g hovězího mletého masa, 1 velká cibule (čerstvá, nebo 2 lříce sušené), balíček oliv (zelené nebo černé, cca 70-100 g), 2 vejce, sůl, pepř, strouhanka na zahuštění, máslo (nebo Ghí) na vymazání hrnce; * DIP: 4 lžíce bílého jogurtu (nejlépe řeckého typu), 1 stroužek česneku, pažitka, sůl; * K PODÁVÁNÍ: tortila (nebo pita chléb), čerstvá zelenina - ledový salát, papriky, rajčata, šalotka...

Postup přípravy

Nejprve si připravit suroviny:
- cibuli pokrájet na jemné kostičky
- olivy pokrájet na plátky
- pažitku pokrájet
- česnek prolisovat a utřít se solí
- veškerou…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Ořechové řezy s banánovým tvarohem

Ořechové řezy s banánovým tvarohem

Potřebné ingredience

Korpus: 60 g másla, 150 g cukru moučka, 3 vejce, 7 PL mléka, citronová kůra, 60 g nastrouhaných ořechů, 150 g hrubé mouky, ½ prášku do pečiva. Krém: 250 g tvarohu (dala jsem polotučného ve vaničce), 1 banán, šťáva z ½ citronu, 150 ml smetany 33 %, cukr dle chuti, 2 želatinové plátky. Ganache: 100 ml smetany 33 %, 130 g hořké čokolády. Dále: 20 ořechových půlek.

Postup přípravy

Vymícháme máslo s cukrem, po 1 vmícháme žloutky, až se všecko spojí, vyšleháme to šlehačem do pěny. Za stálého šlehání na nízkých otáčkách přidáme mléko i kůru. Metličkou vmícháme…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
těstoviny s kuřecím masem a bazalkou

těstoviny s kuřecím masem a bazalkou

Potřebné ingredience

2 kuřecí prsa * 1 cibule * 2 str. česneku * 6 ks žampiony * 2 dcl bílého vína * sůl. pepř * smetana na vaření * bazalka sušená nebo čerstvá * těstoviny penne * parmazán - na 4 porce

Postup přípravy

cibulku, česnek opéct, přidat sušenou bazalku cca 1 lžičku, žampiony a kuřecí maso. potom podusit na bílém víně, až se skoro odpaří. osolit, opepřit, zalít smetanou, dle potřeby…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Plněné kapie

Plněné kapie

Potřebné ingredience

4-5 větších kapií (dole ploché, aby dobře stály), 250 g mletého hovězího masa, 1 větší cibule, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, máslo (Ghí), parmezán; * KAŠE: brambory, máslo, mléko, sůl

Postup přípravy

Nejprve připravit suroviny:
- brambory pokrájet na kostky
- cibuli pokrájet na drobno
- česnek prolisovat
- parmezán nakrouhat na hoblinky
- z paprik odkrojit…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Kuřecí roládky s chřestem na víně

Kuřecí roládky s chřestem na víně

Potřebné ingredience

kuřecí plátky (prsní nebo stehenní řízky), mozarella, chřest (zelený nebo bílý), plátky pršuta, sůl, bílý pepř, 100 ml bílého vína na podlití, kousek másla (nebo Ghí) na vymazání hrnce, několik lístků bazalky, v případě potřeby něco na zahuštění sosu (jíška, škrob...), trocha třtinového cukru (pokud je hodně kyselé víno)

Postup přípravy

Maso naříznout a lehce naklepat, mozarellu pokrájet na tenké plátky z chřestu odkrojit dřevnaté konce (bílý oloupat), případně překrojit, je-li moc dlouhý.

Maso osolit a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Řezy z bílkového chlebíčku

Řezy z bílkového chlebíčku

Potřebné ingredience

Korpus: 6 bílků, 150 g cukru krupice, 130 g másla, 150 g polohrubě mouky, ½ prášku do pečiva, 150 g směsi (rozinky, brusinky, čokofloky, mandle, ořechy), ½ jablka. Krém: 250 g mascarpone, 200 g 33 % smetany, 3 PL cukru moučka, 1 lžička vanilkového extraktu. Dále: marmeláda, strouhané ořechy.

Postup přípravy

Ořechy a mandle nasekáme nadrobno, rozinky opláchneme, jablko nakrájíme na maličké kousky. Ve větší míse smícháme mouku s práškem do pečiva, přisypeme směs ořechů, jablko,…

Zobrazit více...

Kategorie