Pro orientačního běžce
Potřebné ingredience
Mramor korpus, tvaroh ovoce krém, 6kg
SKLÁDANÉ ROHLÍČKY ve tvaru mašliček
Potřebné ingredience
300 g polohrubé mouky, 100 ml mléka, 40 g cukru, 30 ml oleje, 1-2 celá vejce střední velikosti, ½ kostky čerstvého droždí, 1/2 deci vlažné vody, špetka soli, 1 žloutek + lžička mléka na potření, čokoládový oříškový krém (nutela nebo jiné náplně), vanilkový cukr.
Postup přípravy
V malé misce spojíme droždí, vlažnou vodu, cukr, zaprášíme moukou, zakryjeme a necháme vzejít.
Pak přelijeme do mísy a spolu se zbývající moukou, mlékem, olejem, vejcem a solí…
Tyčinky z tvarohového těsta
Potřebné ingredience
250g tvarohu, 250g másla, 250g hladké mouky, půl lžičky soli, na posypání - kmín, mák, sezam, jedno vajíčko na potření.
Postup přípravy
Z ingrediencí si vytvoříme těsto a vyrobíme úzké tyčinky.
Potřeme vajíčkem a posypeme.
Troubu předehřejeme na 180° a pečeme na plechu s pečícím papírem asi 15 min.
Citrónovo-jogurtová kytka z remosky
Potřebné ingredience
190 g polohrubé mouky, 160 g krupicového cukru, 200 g řeckého jogurtu (nebo zakysané smetany), 2 menší vejce, 40 ml oleje, šťáva z jednoho citrónu (odpovídá cca 50 ml), nastrouhaná kůra z ½ citronu (nebo lžička sušené kůry), necelý 1 prášek do pečiva, čokoládové flopy
Postup přípravy
Rozpis je pro formu o objemu 1,5 l (tady konkrétně je forma Silikomart Primavera), pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).
Vejce + cukr spolu vyšlehat do pěny.…
Ořechový koláč z remosky
Potřebné ingredience
* TĚSTO: 80 g polohrubé mouky, 90 g celozrnné pšeničné mouky, 140 g třtinového cukru (je možné nahradit bílým cukrem), 1 lžička vanilkové pasty, ½ sáčku kypřicího prášku, 100 g mletých vlašských ořechů, 1 vejce, 200 ml mléka; * POLEVA: 40 g tuku nebo másla, 1 lžíce mléka, 100 g čokolády na vaření
Postup přípravy
Rozpis je pro formu o objemu 1,5 l (tady konkrétně je forma Silikomart Dot), pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).
Všechny suroviny na těsto smíchat.
Kváskový snídaňový chléb s brusinkami a ořechy z…
Potřebné ingredience
* ROZKVAS: 1 lžíce mateřského žitného kvásku, 30 g pšeničné mouky, 30 g vody; * DÁLE DO TĚSTA: 200 g hladké pšeničné mouky, 60 g špaldové mouky, 100 g vody, 60 g mléka, 1 lžíce cukru krupice, 30 g agávového sirupu (nebo medu), 5 g soli; * NÁPLŇ: 50 g sušených brusinek, 50 g nasekaných vlašských ořechů
Postup přípravy
Chléb podle Jane Mason, pečený ve velké remosce Grand - průměr mísy 29cm.
1. den (cca 7-9 hodin předem)
Připravit si rozkvas - všechny suroviny na rozkvas…
Dýňové lívance
Potřebné ingredience
500 g dýně (Hokaido nebo muškátové), 120 g pšeničné hladké mouky (část může být i celozrnná), 100 g cukru, 4 vejce, 1 lžíce mleté skořice, špetka soli, 100 g rozinek
Postup přípravy
Dýni pokrájet na kostky a podustit na troše vody se špetkou soli do měkka.
Rozmixovat na jemné pyré a nechat vychladnout.
K dýni přidat ostatní suroviny a rozmíchat do…