Zobrazit přihlášovací formulář
POLÉVKY
VÝBORNÁ KRÉMOVÁ POLÉVKA z cizrny

VÝBORNÁ KRÉMOVÁ POLÉVKA z cizrny

Potřebné ingredience

Suroviny pro 3 osoby: 500 g měkké uvařené cizrny (nebo s konzervy), 1 ks brambory-střední velikost, 2 PL olivového oleje, několik rozmarýnových jehliček, feferonka, snítka petržele, 3 krajíčky chleba, nebo housky.

Postup přípravy

Postup:
Uvaříme oloupanou, na kostičky nakrájenou bramboru a v polovině varu přidáme měkkou cizrnu.
Ještě přihodíme feferonku, jemně pokrájený rozmarýn, osolíme a dovaříme…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
JEMNÉ BÁBOVIČKY v různých variacích

JEMNÉ BÁBOVIČKY v různých variacích

Potřebné ingredience

Suroviny na těsto: 30 g hladké mouky, 60 g solamylu, 90 g jemného krystalového cukru, 3 žloutky, 3 bílky, 1 KL kypřícího prášku do pečiva, špetka soli do sněhu.

Postup přípravy

Postup práce:
Vyšleháme bílky se špetkou soli na pevný sníh.
Dál vymícháme do pěny žloutky s cukrem, do kterých opatrně přidáváme sníh střídavě s přesátou moukou a kypřícím…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
KUŘECÍ SALÁT se zeleninou a dressingem

KUŘECÍ SALÁT se zeleninou a dressingem

Potřebné ingredience

Ingredience pro 2 osoby: 1 kus vařeného, nebo pečeného kuřecího stehýnka (prsíček), 5 listů hlávkového salátu, nejlépe ledového, ½ syrové feferonky, 1 červenou papriku-kápii, ½ stonku řapíkatého celeru (nemusí být) 100 g plátkového sýru (výborný je uzený-z toho 3 plátky na ozdobu). Ingredience na dressing: 1 PL majonézy, 1 kapka olivového oleje, šťáva z půlky citronu, sůl.

Postup přípravy

Postup:
Všechny ingredience nakrájíme na nudličky, vložíme do mísy a zamícháme s dressingem, který jsme předem připravili z předepsaných surovin.
Podle chuti vše dosolíme.…

Zobrazit více...
POLÉVKY
FAZOLOVÁ POLÉVKA s cuketou a pórkem

FAZOLOVÁ POLÉVKA s cuketou a pórkem

Potřebné ingredience

Ingredince pro 3 osoby: 6-7 PL uvařených fazolí (nebo 1 konzerva) 1 větší brambora ( nebo 2 menší), 1 větší cuketa (nebo 2 menší), 1 rajče, 1 stonek řapíkatého celeru, 1 mrkev, 1 pórek, majoránka (nejlépe pár čerstvých lístečků), petrželová nať, popřípadě 2-3 PL předem uvařených drobných těstovin.

Postup přípravy

Postup práce:

Do osolené vody dáme vařit oloupanou bramboru vcelku, přidáme na kostičky nakrájenou karotku, celer, pórek, cuketu i rajčátko.
V polovině času varu…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
TĚSTOVINY ZAPÉKANÉ V PLÁTCÍCH grilovaného lilku

TĚSTOVINY ZAPÉKANÉ V PLÁTCÍCH grilovaného lilku

Potřebné ingredience

Ingredience pro 4 osoby: 350 g nevařených suchých těstovin (jakékoliv), 2 velké, čerstvé, lesklé lilky s tuhou dužinou, 300 g mletého masa, 1 deci bílého suchého vína, 1 mozzarellu (nebo jiný měkčí sýr-výborný je zauzený), 50 g strouhaného parmezánu (do těstovin), 2 PL parmezánu (1 PL do mletého masa a 1 PL na posypání), 500 g rajčatové šťávy, 1-2 PL strouhanky (do mletého masa), 3 stroužky česneku (z toho 2 vcelku, které po vydušení vyhodíme), 1 malé vejce (do mletého masa), sůl, petržel, bazalka.

Postup přípravy

Postup práce v následujících bodech:

1-Lilky nakrájíme na plátky, ogrilujeme na pánvičce, jemně osolíme a dáme bokem.

2-V misce osolíme 150 g mletého masa, které…

Zobrazit více...
MLETÉ MASO
MASOVÉ KULIČKY v pikantní omáčce s těstovinami PAPPARDELLE

MASOVÉ KULIČKY v pikantní omáčce s těstovinami…

Potřebné ingredience

Množství všech surovin pro 4 osoby: Masové kuličky: 400 g mletého masa (napůl vepřové a hovězí) 2 housky, mléko, 2 vejce, 30 g strouhaného parmezánu, 1 menší stroužek česneku, sůl, bazalka. Omáčka: 400 g rajčatové šťávy, 2 stroužky česneku, 1 deci bílého vína, 1 pálivá feferonka, olivový olej, sůl. Těstoviny-široké nudle zvané pappardelle: Buď 250 g sušených těstovin-nudlí, nebo 550 g čerstvých domácích těstovin, (Ingredience na čerstvé pappardelle: 400 g hladké mouky, 4 celé vejce, sůl).

Postup přípravy

Postup-rajčatová pikantní omáčka:
Na oleji dozlatova orestujeme stroužky česneku a pak ho vyndáme. Přilijeme víno, necháme ho vypražit a přidáme rajčatovou šťávu s feferonkou…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
LINECKÝ KOLÁČ plněný tvarohem a čokoládou

LINECKÝ KOLÁČ plněný tvarohem a čokoládou

Potřebné ingredience

Ingredience na těsto: 300 g hladké mouky, 110 g jemného krystalového cukru, 150 g másla, ½ sáčku kypřícího prášku do pečiva, 2 bílky, malá špetka soli, citronová kůra. Ingredience do náplně: 300 g baleného tvarohu, 200 g zakysané smetany, 1/3 sáčku pudinkového prášku, 2-3 PL cukru, 100 g hrubě nasekané hořké čokolády, 2 žloutky (nemusí být) 1 sáček vanilkového cukru, 1 lžička rumu.

Postup přípravy

Postup práce:
Suroviny zpracujeme na hladké těsto, které rozdělíme na dva bochánky-každý zabalíme a na 1 hodinu vložíme do ledničky.

Mezi tím připravíme náplň:

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
DRŠŤKY PO ŘÍMSKU-italský recept

DRŠŤKY PO ŘÍMSKU-italský recept

Potřebné ingredience

Ingredience: 500 g předvařených hovězích drštěk, 1 konzerva loupaných, krájených rajčat /asi 400 g), 1 deci bílého suchého vína, 3 PL strouhaného pamezánu (nebo tvrdý ovčí sýr Pecorino Romano), 1 velká karotka, nebo dvě menší, 1 cibule, 1-2 stonky řapíkatého celeru i s listy, 2-3 hřebíčky (nemusí být), pár lístečků bazalky a máty, extra olivový olej, sůl.

Postup přípravy

Postup práce:
Předvařené dršťky omyjeme v octové vodě a pod tekoucí vodou opláchneme a necháme odkapat.

Do větší mísy vložíme zeleninu nakrájenou na kostečky, dršťky…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
JOGURTOVÉ OVOCNÉ KOSTKY-jemný moučník

JOGURTOVÉ OVOCNÉ KOSTKY-jemný moučník

Potřebné ingredience

Suroviny odměřené v kelímku: 5 kelímků (od jogurtu 125 g) hladké mouky, 2 kelímky jemného krystalového cukru, 2 kelímky jogurtu dle vlastní volby, 2 necelé kelímky oleje, 3 vejce, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 sáček vanilkového cukru, 1 malá špetka soli, 1 lžička rumu (nemusí být).

Postup přípravy

Postup práce:
Mouku, oba cukry, prášek do pečiva a sůl v míse dobře promícháme a spojíme s jogurtem, vejci, olejem a rumem.
Hladké těsto nalijeme do plechu s pečícím…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
LINECKÝ KOLÁČEK s povidlovou náplní

LINECKÝ KOLÁČEK s povidlovou náplní

Potřebné ingredience

Ingredience-těsto: 300 g hladké mouky, 150 g chladného másla, 100 g moučkového cukru, ½ sáčku vanilkového cukru, ½ sáčku kypřícího prášku do pečiva, 1 celé vejce, 1 žloutek, sůl-malá špetka, strouhaná citronová kůra-malá lžička. Ostatní ingredience: Švestková povidla, 1-2 lžičky rumu, 1 PL strouhaného perníku (nemusí být), vychlazený plátek listového těsta na proužky pro ozdobu.

Postup přípravy

Postup práce-těsto:
Všechny ingredience smícháme dohromady a vypracujeme hladké těsto, které zabalíme a na půlhodinku vložíme do ledničky.

Připravíme povidlovou náplň-do…

Zobrazit více...

Kategorie