Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Mandlové donutky se zakysanou smetanou

Mandlové donutky se zakysanou smetanou

Potřebné ingredience

80 g polohrubé mouky, 80 g mandlové mouky, 50 g moučkového cukru, 1 lžíčka vanilkového extraktu (nebo vanilkové pasty), 1 vejce, 50 g zakysané smetany (nebo řeckého jogurtu), ½ lžičky prášku do pečiva, 1 lžíce rumu, 100 g mléka

Postup přípravy

V míse spolu vyšlehat vejce + cukr + vanilku.

Přidat mouku + kysanou smetanu + rum + mléko + prášek do pečiva a vymíchat hladké těsto (v případě potřeby konzistenci upravit…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Vínové kuře s houbama

Vínové kuře s houbama

Potřebné ingredience

500 g kuřecích dílů, 1 cibule, 400 g hub, 2 stroužky česneku, hrst petrželky, sůl, bílý pepř, 100 ml kuřecího vývaru (nebo vody), 50 ml bílého vína, kousek másla na vymazání hrnce, na dokončení omáčky 1 lžíce kukuřičného škrobu + 50 ml smetany

Postup přípravy

Nejprve si připravit suroviny:
- cibuli pokrájet na drobno
- houby pokrájet na plátky
- česnek pokrájet na drobné kostičky nebo prolisovat
- petrželku pokrájet

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Mléčná rýžová kaše se skořicí

Mléčná rýžová kaše se skořicí

Potřebné ingredience

* KAŠE: ¾ hrnku kulatozrnné rýže, 2 hrnky mléka, 2 hrnky vody, 1-2 lžíce sirupu (med, čekankový, javorový, agáve...), 1 lžička skořice, kousek másla na vymazání hrnce; * K PODÁVÁNÍ: čerstvé, mražené nebo kompotované ovoce (jablka, hrušky, meruňky, švestky, třešně, banány...), ořechy (vlašské, mandle), sirup (med, čekankový, javorový, agáve...), skořice, kakao, strouhaná čokoláda

Postup přípravy

Hrnec vymazat máslem.

Do hrnce nalít vodu + mléko, přidat rýži + skořice + sirup a promíchat.

Pomalit na LOW 4-5 hodin (2,4l hrnec).

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Kváskový Annin chléb s lněným semínkem z remosky

Kváskový Annin chléb s lněným semínkem z remosky

Potřebné ingredience

* ROZKVAS: 1 lžíce mateřského žitného kvásku, 160 g žitné mouky, 160 g vody; * DÁLE DO TĚSTA: 400g podmáslí, 50 g vlažné vody, 20 g melasy, 300 g pšeničné celozrnné mouky, 250 g hladké pšeničné chlebové mouky, 50g grahamové mouky, 16 g soli, 1 lžička drceného kmínu, 3 lžičky hnědého lnu

Postup přípravy

Autorem receptu je úžasná pekařka Anna Pilchová.

Na chléb jsem použila ošatku Orion se středem - průměr 27 cm, pečeno ve velké remosce Grand - průměr mísy 29cm (pro…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Vafle Bownies - žitné s chia semínky

Vafle Bownies - žitné s chia semínky

Potřebné ingredience

2 vejce, 300 ml mléka,160 g žitné mouky, 30 g holandského kakaa, 10 g chia semínek, 1 lžíce medu, 1 lžíce prášku do pečiva, 1 lžička skořice, 50 g čokolády na vaření

Postup přípravy

Púvodní recept je z knihy Fitrecepty.


Nejprve rozpustit čokoládu,

V míse ušlehat vejce.
K vejcím přidat mléko, čokoládu + všechny ostatní suroviny a vymíchat…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Hamburská vepřová kýta

Hamburská vepřová kýta

Potřebné ingredience

500 g vepřové kýty, 60 g mrkve, 40 g petržele, 40 g celeru, 1 cibule, plátek citronu (pokud není bio, tak bez kůry), 2 kuličky nového koření, 1 bobkový list, sůl, mletý černý pepř, na podlití 150 ml vody, na dokončení omáčky 2 sterilované okurky, 100 g šunky, 100 ml smetany + něco na zahuštění (hraška, mouka, instantní jíška ...), na dochucení dle potřeby cukr + citrónová šťáva

Postup přípravy

Nejprve připravit suroviny:
- maso nakrájet na plátky
- cibuli pokrájet na drobno
- mrkev + petržel + celer pokrájet na kostky
- okurky + šunku pokrájet na kostičky

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Vánočka do formy Tescoma

Vánočka do formy Tescoma

Potřebné ingredience

* OMLÁDEK: 100 g vody, ½ lžičky medu (nebo sladěnky), 21 g čerstvého droždí, 120 g hladké mouky; * TĚSTO: 120 g hladké mouky, 120 g polohrubé mouky, 70 g cukru, 1 vanilkový cukr, 1 žloutek, 50 g mléka, 70 g změklého másla, 1 lžíce rumu, 20 g oleje, větší špetka soli, strouhaná citronová kůra, 100 - 150 g rozinek (máme rádi hodně rozinek, je možné množství snížit, zaměnit úplně nebo část za kandované ovoce, sekané ořechy...); * NA FORMU:: trocha másla, mandlové lupínky

Postup přípravy

Vánočka podle skvělého receptu paní Ivy Trhoňové, množství upraveno tak, aby se těsto tak akorát vešlo do formy od Tescomy - originální recept a postup najdete zde:
http://www…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Krůtí plátky na zelenině a fazolích

Krůtí plátky na zelenině a fazolích

Potřebné ingredience

plátky krůtího masa (celkem cca 500 g masa), mrkev, hrášek, kukuřice, 1 plechovka fazolí v rajčatové omáčce, sůl, pepř, kousek másla na vymazání hrnce

Postup přípravy

Mrkev pokrájet na kostky nebo kolečka.

Do máslem vymazaného hrnce nasypat mrkev + kukuřici + hrášek.
Na to rozložit maso, osolit a opepřit.

Povrch zalít fazolemi…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Plněná sekaná

Plněná sekaná

Potřebné ingredience

* SEKANÁ: 500 g mletého masa (mix hovězí + vepřové), 1 cibule, 1 vejce, 1 lžíce petrželky, ½ lžičky majoránky, špetka drceného kmínu, velká špetka granulovaného česneku, sůl, 1 rohlík (nebo houska), trocha mléka, (strouhanka na zahuštění); * NÁPLŇ: vařená vejce, tvrdý sýr (Gouda, Chedar...), plátky slaniny, párek (klobása), kyselé okurky, baby karotka, paprika...

Postup přípravy

Nejprve připravit suroviny:
- vejce na náplň uvařit na tvrdo
- rohlík pokrájet na kostičky
- cibuli pokrájet na drobno
- petrželku pokrájet

Do mísy dát kostičky…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Krémový květák

Krémový květák

Potřebné ingredience

500 g květáku, 200 ml smetany, 100 g čerstvého sýra (Gervais, Lučina, Philadelphia, Matylda...), 2 stroužky česneku, sůl, bílý pepř, 100 g sýra Chedar (Parmezán), máslo na vymazání hrnce, k doplnění na talíři: několik silnějších plátků libové anglické slaniny, čertsvé bylinky (petrželka, pežitka, nať lahůdkové cibulky...),sušená cibule

Postup přípravy

Inspirovala jsem se receptem ze stránek https://www.receptynahubnuti.cz/ .

Nejprve připravit suroviny:
- květák rozebrat na růžičky
- česnek prolisovat
- Chedar…

Zobrazit více...

Kategorie