Medvídek Pú a jeho přátelé
Potřebné ingredience
Pravý marcipán + WI na potažení
Postup přípravy
Dort je potažen obarveným WI (pokoušela jsem se o mramorování)- na fotce to tak nevynikne. Postavičky jsou tvarovány z pravého marcipánu. Korpus je mramorovaný dle receptu tady z…
Dort pro babi
Potřebné ingredience
viz ostatní mé recepty
Postup přípravy
Mramorový korpus, krém nadstavovaný (jednou kakaový, jednou rumový) - horní menší srdce dodělávané punčovinou.
Potaženo Wi, květy z fondantu. Barveno gelovkama + prachovýma…
Marlenka se včelkou Májou - medovník
Potřebné ingredience
recept dle MMB - marlenka z litých plátů a nevařeného salka .... jen místo krupičky do krému jsem dělala kaši jen z mléka a mouky a salko jsem dala téměř celé.
Postup přípravy
Díky postupu je medovník za chvíli hotový, pláty jsou hned měkké narozdíl od tradičního váleného medovníkku - dělá se s tím super. Salko není třeba vařit, takže celá práce je za…
Poděkování za pizzerii
Potřebné ingredience
Mramorovaný korpus .... krém nadstavovaný - s čokoládou ... mandarinky. WI hmota - postavičky kombinace WI a marcipánu Nápis z fondánu
Postup přípravy
Dort je dělaný na objednávku - jako poděkování mamice za to, že se starala 3 týdny o chod pizzerie zatímco majitelka se byla potápět :-) Proto ta kombinace kuchaře a potápěče :-)
Nemo
Potřebné ingredience
recept na bezvaječný dort viz jiné mé recepty WI hmota, pravý marcipán
Postup přípravy
Dort je promazaný nadstavovaným máslovým krémem do kterého jsem nastrouhala čokoládu a dala čoko boby. Na krému jsou ještě mandarinky. Potaženo WI hmotou .... ozdob jsou z WI +…
Dortík bez vajec - pro neteř k 10. narozeninám
Potřebné ingredience
450g pol. mouky 300g cukr moučka 15dkg tuku (dala jsem olej) 250ml mléka (dala jsem sojové) 1/2 sáčku banánového pudinku 1 prášek do pečiva kakao
Postup přípravy
Korpus jsem dělala dvoubarvený - smíchala jsem mouku, cukr,tuk, pudink. prášek. mléko a pr.do.peč - vymíchala v hladké těsto. 1/3 těsta jsem obarvila kakaem a do formy jsem…
Dort pro pana ředitele PAT a MAT
Potřebné ingredience
Dostala jsem za úkol vytvořit dort pro ředitele stavební firmy a tak mě napadlo něco ve stylu "ajeťáků" .... nic ve zlém pane řediteli :-)) Korpus je mramorový dle receptů tady z MMB. Promazaný ušlehaným tvarohem se šlehačkou a trochou vanilkového cukru a kouskem másla. Korpus je ještě promazaný marmeládou a hojně polévaný rumem :-) Dort je potažený pravým marcipánem (nejde dobře uhladit, příště budu dělat s K2) postavičky také z pravého marcipánu - u nich je práce bez problémů. Barveno gelovými barvičkami.
Postup přípravy
Postup na přípravu mramorového korpusu už psát nebudu - je tady mockrát. Vše ostatní je z pravého marcipánu tudíž bez práce :-)
Dort pro alergika na vejce a mléko
Potřebné ingredience
Těsto: 1,5 hrnku mouky (hladká nebo polohrubá) 1 hrnek cukru 1 lžička prášku do pečiva 1 lžička instatní kávy 1/2 lžičky soli 1 lžička octa 6 lžic oleje 1 hrnek vody příp. sojového či jiného rostlinného "mléka" Dort jsem pekla z 3 násobného mnžství (průměr formy cca 30cm). Promazaný je marmeládou a sojovou šlehačkou Ozdoby z pravého marcipánu.
Postup přípravy
Suroviny u těsa jednoduše smíchat a upéct. Pak už jen trpělivost při tvoření ozdobiček :-)