Zobrazit přihlášovací formulář
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuřecí prsa s vinnou omáčkou

Kuřecí prsa s vinnou omáčkou

Potřebné ingredience

1 lžíce másla, 100g bílého vína, bazalka nebo šalvěj na ochucení, 30g vývaru, 1 šlehačka, sůl, pepř, kuřecí prsa

Postup přípravy

Na másle opečeme osolené a opepřené maso, vyjmeme a dáme stranou pod alobal. Do výpeku nalijeme víno, necháme chvíli svařit, přidáme vývar a bylinky. Nakonec přilijeme šlehačku a…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Slaný koláč s gorgonzolou

Slaný koláč s gorgonzolou

Potřebné ingredience

asi 300g listového těsta, 250g mascarpone, 1/2 kelímku šlehačky, 1 ricotta, 100 - 200g gorgonzoly, vlašské ořechy, 2 hrušky, 1 vejce, tymián

Postup přípravy

Těsto vyválíme do kulaté formy, uděláme i okraje. Na těsto nalijeme polovinu směsi (mascarpone, ricotta, vejce, šlehačka), poklademe plátky hrušek, dáme gorgonzolu, ořechy, opět…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Fritované kuřecí stripsy

Fritované kuřecí stripsy

Potřebné ingredience

Kuřecí prsa/stehna očišťěná 1kg Podmáslí 1l Sůl Pepř Sušená bazalka Sladká paprika sušená Velký pytel cornflakes Mouka 250g 4x vejce

Postup přípravy

Kuřecí maso očistíme a omyjeme a usušíme a nakrájíme na podlouhlé nudličky, cca 3x1cm, tloušťka asi 2cm. Připravíme si velkou mísu, do ní nalijeme podmáslí, přidáme sůl, pepř (od…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
hráškové pyré

hráškové pyré

Potřebné ingredience

400g hrášku, 200ml smetany na vaření, cibule, sůl, pepř, muškátový oříšek

Postup přípravy

Posmažíme cibulku a přidáme hrášek. Krátce osmažíme a přidáme smetanu. Přidáme dle chuti koření a když to sevře, rozmixujeme na kaši. Dá se to jíst zatepla i zastudena.

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Kváskový Annin chléb s lněným semínkem z remosky

Kváskový Annin chléb s lněným semínkem z remosky

Potřebné ingredience

* ROZKVAS: 1 lžíce mateřského žitného kvásku, 160 g žitné mouky, 160 g vody; * DÁLE DO TĚSTA: 400g podmáslí, 50 g vlažné vody, 20 g melasy, 300 g pšeničné celozrnné mouky, 250 g hladké pšeničné chlebové mouky, 50g grahamové mouky, 16 g soli, 1 lžička drceného kmínu, 3 lžičky hnědého lnu

Postup přípravy

Autorem receptu je úžasná pekařka Anna Pilchová.

Na chléb jsem použila ošatku Orion se středem - průměr 27 cm, pečeno ve velké remosce Grand - průměr mísy 29cm (pro…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Vafle Bownies - žitné s chia semínky

Vafle Bownies - žitné s chia semínky

Potřebné ingredience

2 vejce, 300 ml mléka,160 g žitné mouky, 30 g holandského kakaa, 10 g chia semínek, 1 lžíce medu, 1 lžíce prášku do pečiva, 1 lžička skořice, 50 g čokolády na vaření

Postup přípravy

Púvodní recept je z knihy Fitrecepty.


Nejprve rozpustit čokoládu,

V míse ušlehat vejce.
K vejcím přidat mléko, čokoládu + všechny ostatní suroviny a vymíchat…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Čočkový salát

Čočkový salát

Potřebné ingredience

Čočka, slanina,cibule,paprika, pórek, vejce,hořčice,olej,ocet, pepř, sůl

Postup přípravy

Čočku uvaříme. Vejce uvaříme natvrdo. Slaninu nakrájíme na malé kousky a osmažíme na pánvi. Cibuli,papriku, uvařená vejce a pórek nakrájíme nadrobno.Uvarenou čočku s nakrájenou…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Hamburská vepřová kýta

Hamburská vepřová kýta

Potřebné ingredience

500 g vepřové kýty, 60 g mrkve, 40 g petržele, 40 g celeru, 1 cibule, plátek citronu (pokud není bio, tak bez kůry), 2 kuličky nového koření, 1 bobkový list, sůl, mletý černý pepř, na podlití 150 ml vody, na dokončení omáčky 2 sterilované okurky, 100 g šunky, 100 ml smetany + něco na zahuštění (hraška, mouka, instantní jíška ...), na dochucení dle potřeby cukr + citrónová šťáva

Postup přípravy

Nejprve připravit suroviny:
- maso nakrájet na plátky
- cibuli pokrájet na drobno
- mrkev + petržel + celer pokrájet na kostky
- okurky + šunku pokrájet na kostičky

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Obyčejné rohlíky

Obyčejné rohlíky

Potřebné ingredience

500g hladké mouky, 30g měkkého sádla, 10g soli, 20g droždí, 260 - 270g vody, lžička sladěnky, mák na posypání

Postup přípravy

Z vody, droždí, sladěnky a 100g mouky uděláme kvásek a necháme vzejít. Poté přidáme zybtek surovin a vypracujeme těsto (cca 8 min.). Necháme 50min. kynout, poté rozdělíme na 8 - 9…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Zapečené těstoviny (mac and cheese)

Zapečené těstoviny (mac and cheese)

Potřebné ingredience

350g krátkých těstovin, 250g strouhaného sýru (nejlépe gouda), 1 šlehačka, sůl, pepř, 25g parmazánu, hrst strouhanky, 100g šunky nebo opečené slaniny nakrájené na kousky, ev. petrželka

Postup přípravy

Těstoviny uvaříme tvrdší v osolené vodě. Šlehačku zahřejeme a přimícháme sýr, mícháme do rozpuštění. Osolíme, opepříme, přidáme šunku, petrželku a zamícháme. Vznikne hladká…

Zobrazit více...

Kategorie