Kuřecí prsa s vinnou omáčkou
Potřebné ingredience
1 lžíce másla, 100g bílého vína, bazalka nebo šalvěj na ochucení, 30g vývaru, 1 šlehačka, sůl, pepř, kuřecí prsa
Postup přípravy
Na másle opečeme osolené a opepřené maso, vyjmeme a dáme stranou pod alobal. Do výpeku nalijeme víno, necháme chvíli svařit, přidáme vývar a bylinky. Nakonec přilijeme šlehačku a…
Slaný koláč s gorgonzolou
Potřebné ingredience
asi 300g listového těsta, 250g mascarpone, 1/2 kelímku šlehačky, 1 ricotta, 100 - 200g gorgonzoly, vlašské ořechy, 2 hrušky, 1 vejce, tymián
Postup přípravy
Těsto vyválíme do kulaté formy, uděláme i okraje. Na těsto nalijeme polovinu směsi (mascarpone, ricotta, vejce, šlehačka), poklademe plátky hrušek, dáme gorgonzolu, ořechy, opět…
Fritované kuřecí stripsy
Potřebné ingredience
Kuřecí prsa/stehna očišťěná 1kg Podmáslí 1l Sůl Pepř Sušená bazalka Sladká paprika sušená Velký pytel cornflakes Mouka 250g 4x vejce
Postup přípravy
Kuřecí maso očistíme a omyjeme a usušíme a nakrájíme na podlouhlé nudličky, cca 3x1cm, tloušťka asi 2cm. Připravíme si velkou mísu, do ní nalijeme podmáslí, přidáme sůl, pepř (od…
hráškové pyré
Potřebné ingredience
400g hrášku, 200ml smetany na vaření, cibule, sůl, pepř, muškátový oříšek
Postup přípravy
Posmažíme cibulku a přidáme hrášek. Krátce osmažíme a přidáme smetanu. Přidáme dle chuti koření a když to sevře, rozmixujeme na kaši. Dá se to jíst zatepla i zastudena.
Kváskový Annin chléb s lněným semínkem z remosky
Potřebné ingredience
* ROZKVAS: 1 lžíce mateřského žitného kvásku, 160 g žitné mouky, 160 g vody; * DÁLE DO TĚSTA: 400g podmáslí, 50 g vlažné vody, 20 g melasy, 300 g pšeničné celozrnné mouky, 250 g hladké pšeničné chlebové mouky, 50g grahamové mouky, 16 g soli, 1 lžička drceného kmínu, 3 lžičky hnědého lnu
Postup přípravy
Autorem receptu je úžasná pekařka Anna Pilchová.
Na chléb jsem použila ošatku Orion se středem - průměr 27 cm, pečeno ve velké remosce Grand - průměr mísy 29cm (pro…
Vafle Bownies - žitné s chia semínky
Potřebné ingredience
2 vejce, 300 ml mléka,160 g žitné mouky, 30 g holandského kakaa, 10 g chia semínek, 1 lžíce medu, 1 lžíce prášku do pečiva, 1 lžička skořice, 50 g čokolády na vaření
Postup přípravy
Púvodní recept je z knihy Fitrecepty.
Nejprve rozpustit čokoládu,
V míse ušlehat vejce.
K vejcím přidat mléko, čokoládu + všechny ostatní suroviny a vymíchat…
Čočkový salát
Potřebné ingredience
Čočka, slanina,cibule,paprika, pórek, vejce,hořčice,olej,ocet, pepř, sůl
Postup přípravy
Čočku uvaříme. Vejce uvaříme natvrdo. Slaninu nakrájíme na malé kousky a osmažíme na pánvi. Cibuli,papriku, uvařená vejce a pórek nakrájíme nadrobno.Uvarenou čočku s nakrájenou…
Hamburská vepřová kýta
Potřebné ingredience
500 g vepřové kýty, 60 g mrkve, 40 g petržele, 40 g celeru, 1 cibule, plátek citronu (pokud není bio, tak bez kůry), 2 kuličky nového koření, 1 bobkový list, sůl, mletý černý pepř, na podlití 150 ml vody, na dokončení omáčky 2 sterilované okurky, 100 g šunky, 100 ml smetany + něco na zahuštění (hraška, mouka, instantní jíška ...), na dochucení dle potřeby cukr + citrónová šťáva
Postup přípravy
Nejprve připravit suroviny:
- maso nakrájet na plátky
- cibuli pokrájet na drobno
- mrkev + petržel + celer pokrájet na kostky
- okurky + šunku pokrájet na kostičky
Obyčejné rohlíky
Potřebné ingredience
500g hladké mouky, 30g měkkého sádla, 10g soli, 20g droždí, 260 - 270g vody, lžička sladěnky, mák na posypání
Postup přípravy
Z vody, droždí, sladěnky a 100g mouky uděláme kvásek a necháme vzejít. Poté přidáme zybtek surovin a vypracujeme těsto (cca 8 min.). Necháme 50min. kynout, poté rozdělíme na 8 - 9…
Zapečené těstoviny (mac and cheese)
Potřebné ingredience
350g krátkých těstovin, 250g strouhaného sýru (nejlépe gouda), 1 šlehačka, sůl, pepř, 25g parmazánu, hrst strouhanky, 100g šunky nebo opečené slaniny nakrájené na kousky, ev. petrželka
Postup přípravy
Těstoviny uvaříme tvrdší v osolené vodě. Šlehačku zahřejeme a přimícháme sýr, mícháme do rozpuštění. Osolíme, opepříme, přidáme šunku, petrželku a zamícháme. Vznikne hladká…