Silvestrovský čajový punč
Potřebné ingredience
rum 300 ml
voda 400 ml
citron 2 ks
hřebíček
pomeranče 2 ks
brandy 300 ml
cukr krupice 400 g
cukr vanilkový 2 balíčky
skořice celá
čaj
Postup přípravy
Do vody svařené s cukrem přidáme tence skrojenou omytou kůru z pomerančů a jednoho citronu, skořici, hřebíček a vanilkový cukr. Zakryjeme a necháme vychladnout. Pak vmícháme šťávu…
Sýrové kuličky
Potřebné ingredience
majonéza 5 lžic
mandle 75 g
pepř mletý
eidam 175 g
nať celerová
paprika mletá 1 lžička
cibulka lahůdková 1 ks
omáčka chilli
sýr plísňový 175 g
Postup přípravy
Oba sýry nahrubo nastrouháme, celerovou nať i lahůdkové cibulky posekáme najemno, vmícháme do sýra a rozetřeme. Okořeníme chilli, přidáme majolku nebo jogurt, promícháme a podle…
Pestré toasty
Potřebné ingredience
kečup
pepř mletý
veka
sýr strouhaný 100 g
paprika mletá
paprika červená 1 ks
paprika zelená 1 ks
maso moravské uzené 200 g
česnek
olej
sůl
cibule 1 ks
Postup přípravy
Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme proužky nakrájené papriky, prolisovaný česnek a kečup. Osolíme, okořeníme a dusíme asi 15 minut. Potom vmícháme na proužky…
Masová pomazánka
Potřebné ingredience
sůl -
vejce 1 ks
cibule 1 ks
hořčice -
sádlo -
pepř mletý -
mouka hrubá 1 lžíce
okurka sterilovaná 1 ks
maso vepřové vařené či pečené
Postup přípravy
Na sádle zpěníme nakrájenou cibulku, přidáme mouku, osmahneme, podlijeme vodou a vyšleháme hustou omáčku, do níž zamícháme vejce, maso umeleme a vmícháme do omáčky, necháme…
Silvestrovská pomazánka
Potřebné ingredience
pasta sardelová -
chilli -
sardinky v tomatě 100 g
sůl -
vejce 2 ks
cibule 1 ks
majonéza 2 lžíce
pepř mletý -
sýr tvrdý 100 g
Postup přípravy
Sýr nahrubo nastrouháme, smícháme s rozmačkanými sardinkami, nasekanými vejci, cibulí, se sardelovou pastou a majonézou. Podle chuti okořeníme solí a pepřem a zakápneme citronovou…
Vaječná pomazánka s křenem
Potřebné ingredience
sůl
vejce 5 ks
majonéza 100 g
hořčice
křen
pepř mletý
Postup přípravy
Jemně nastrouhaná vajíčka smíchaná s majonézou a křenem. Pomazánku můžete provonět petrželkou nebo jiným čerstvým kořením.
Vejce uvaříme natvrdo a vychlazené nastrouháme.…
Trojhránky tří chutí
Potřebné ingredience
listové těsto 1 balíček
na ozdobu:
provensálské koření 2 lžíce
mletý kmín 1 lžíce
koření na pečené kuře 2 lžíce
na potření:
vejce 1 ks
podle chuti:
sůl
Postup přípravy
Vynikající chuťovka k přátelskému posezení s vínkem.
Dobře vychlazené listové těsto vyválíme na velmi tenký plát, ze kterého ozdobným rádýlkem vykrajujeme čtverečky, ze…
Vejce plněná sýrem
Potřebné ingredience
vejce 8 ks
na ozdobu:
kečup
bazalka 3 lístky
náplň:
lučina 160 g
podle chuti:
mletý černý pepř
Postup přípravy
Tato vejce jsou velice dekorativní a hodí se k silvestrovské party. Můžeme je plnit i jinými ingrediencemi. Recept je na 16 půlek vajec.
Vejce uvaříme během 8 - 10 minut a…
Silvestrovské maso
Potřebné ingredience
česnek
olej
sůl
máslo
petrželka
žloutek
smetana
kmín
žampióny 150 g
mouka hladká
pepř mletý
sýr strouhaný
salám šunkový 100 g
kotlety vepřové 2 ks
Postup přípravy
Vepřové kotlety přelité omáčkou s žampióny, salámem a smetanou. Zapékáme ještě se sýrem.
Kotlety osolíme, opepříme, posypeme kmínem, potřeme česnekem, zprudka opečeme po…
Šunkové rolky s křenovým krémem
Potřebné ingredience
sůl
petrželka
šunka
smetana 125 ml
pepř mletý
křen strouhaný
tvaroh jemný 100 g
salát listový
Postup přípravy
Tak toto je tradiční předkrm na české Vánoce. Většina z nás ho vynechává, ale když už slavnostní večeře, tak proč ne předkrm.
Tvaroh našleháme, přidáme nastrouhaný křen,…