Karbanátky se zelím
Potřebné ingredience
250 g mletého masa, 250 g bílého hlávkového zelí, 1 hrnek krupice, 1 vejce, 1 lříce sušené cibule (nebo jedna orestovaná cibule), špetka mletého kmínu, špetka oregana, sůl, strouhanka na obalení karbanátků, máslo na vymazání hrnce, 100 ml vody na podlití
Postup přípravy
Inspirace ze stránek Prostřeno.
Zelí nastrouhat na struhadle na hrubo.
K zelí přidat maso + krupici + cibuli + vejce, okořenit solí + kmínem + oreganem.
Dobře…
Malý perník z remosky
Potřebné ingredience
* TĚSTO: 140 g mléka, 70 g másla (Hery), 1 lžíce medu, 1 vejce, 150 g polohrubé mouky, 70 g cukru krupice, 1 lžíce vanilkového cukru, 1 vrchovatá lžička kypřícího prášku do perníku; * NÁPLŇ: džem výrazně chuti (malinová, rybízová...); * POLEVA: 50 g čokolády na vaření, 20 g másla
Postup přípravy
Rozpis je pro formu o objemu 1 l (tady konkrétně je forma Silikomart Vortex), pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).
Rozpustit máslo + med.
V míse…
Míša řezy z remosky
Potřebné ingredience
* KORPUS: 2 vejce, 60 g cukru krupice, 1-2 lžíce lžíce vody, 2 lžíce oleje, 60 g polohrubé mouky, 1 vrchovatá lžíce holandského kakaa, ½ lžičky prášku do pečiva; * KRÉM: 180 g povoleného másla, 1½ měkkého tvarohu (tedy cca 375 g), 100 g moučkového cukru, 1 lžíce vanilkového cukru; POLEVA: 100 g čokolády na vaření, 50 g másla, 2 lžíce sladké smetany (nebo mléka)
Postup přípravy
Rozpis je pro malou dortovou formu o průměru 20 cm, pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).
Příprava:
- oddělit žloutky od bílků
- smíchat mouku + kakao +…
Hovězí v kedlubnách
Potřebné ingredience
500 g hovězího masa (nakrájeného na kostky), 1 cibule (nakrájená na drobno a orestovaná, nebo sušená), 2 kedlubny (pokrájené na plátky), drcený kmín, černý pepř, sůl, kousek másla na vymazání hrnce, 100 ml vody na podlití, něco na zahuštění (hraška, škrob, jíška...)
Postup přípravy
Připravit suroviny:
- maso pokrájet na kostky
-cibuli pokrájet na kostičky a orestovat (nebo použít sušenou)
- kedlubny pokrájet na plátky
Hrnec vymazat máslem a…
Citrónovo-jogurtová kytka z remosky
Potřebné ingredience
190 g polohrubé mouky, 160 g krupicového cukru, 200 g řeckého jogurtu (nebo zakysané smetany), 2 menší vejce, 40 ml oleje, šťáva z jednoho citrónu (odpovídá cca 50 ml), nastrouhaná kůra z ½ citronu (nebo lžička sušené kůry), necelý 1 prášek do pečiva, čokoládové flopy
Postup přípravy
Rozpis je pro formu o objemu 1,5 l (tady konkrétně je forma Silikomart Primavera), pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).
Vejce + cukr spolu vyšlehat do pěny.…
Ořechový koláč z remosky
Potřebné ingredience
* TĚSTO: 80 g polohrubé mouky, 90 g celozrnné pšeničné mouky, 140 g třtinového cukru (je možné nahradit bílým cukrem), 1 lžička vanilkové pasty, ½ sáčku kypřicího prášku, 100 g mletých vlašských ořechů, 1 vejce, 200 ml mléka; * POLEVA: 40 g tuku nebo másla, 1 lžíce mléka, 100 g čokolády na vaření
Postup přípravy
Rozpis je pro formu o objemu 1,5 l (tady konkrétně je forma Silikomart Dot), pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).
Všechny suroviny na těsto smíchat.
Kváskový snídaňový chléb s brusinkami a ořechy z…
Potřebné ingredience
* ROZKVAS: 1 lžíce mateřského žitného kvásku, 30 g pšeničné mouky, 30 g vody; * DÁLE DO TĚSTA: 200 g hladké pšeničné mouky, 60 g špaldové mouky, 100 g vody, 60 g mléka, 1 lžíce cukru krupice, 30 g agávového sirupu (nebo medu), 5 g soli; * NÁPLŇ: 50 g sušených brusinek, 50 g nasekaných vlašských ořechů
Postup přípravy
Chléb podle Jane Mason, pečený ve velké remosce Grand - průměr mísy 29cm.
1. den (cca 7-9 hodin předem)
Připravit si rozkvas - všechny suroviny na rozkvas…
Dýňové lívance
Potřebné ingredience
500 g dýně (Hokaido nebo muškátové), 120 g pšeničné hladké mouky (část může být i celozrnná), 100 g cukru, 4 vejce, 1 lžíce mleté skořice, špetka soli, 100 g rozinek
Postup přípravy
Dýni pokrájet na kostky a podustit na troše vody se špetkou soli do měkka.
Rozmixovat na jemné pyré a nechat vychladnout.
K dýni přidat ostatní suroviny a rozmíchat do…
Hovězí na cibuli
Potřebné ingredience
500 g hovězího masa, 3 cibule, 2 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce worcestrové omáčky, sůl, pepř, 150 ml vody na podlití
Postup přípravy
Maso nakrájet na kostky a cibuli na kolečka.
Na oleji zpěnit cibuli a nasypat jí do hrnce.
Na pánvi zatáhnout maso a přendat do hrnce.
Osolit, opepřit a přidat…
Masové koule na zelenině
Potřebné ingredience
500 g mletého masa (hovězí, vepřové, krůtí ...), 1 lžíce mouky (špaldové, pohankové ...), ½ lžičky sladké papriky, ¼ lžičky granulovaného česneku, sůl, pepř (černý nebo barevný), 2 různobarevné kapie (žlutá, oranžová, červená, zelená ...), 2 rajčata (nebo cca 5 třešňových), 1 mrkev, 1 cibule, brambory, máslo na vymazání hrnce
Postup přípravy
Nejprve připravit suroviny:
- papriky pokrájet na proužky
- rajčata pokrájet na osminky (nebo půlky)
- mrkev pokrájet na proužky
- cibuli pokrájet na kolečka
-…