Zobrazit přihlášovací formulář
POMALÝ HRNEC
Karbanátky se zelím

Karbanátky se zelím

Potřebné ingredience

250 g mletého masa, 250 g bílého hlávkového zelí, 1 hrnek krupice, 1 vejce, 1 lříce sušené cibule (nebo jedna orestovaná cibule), špetka mletého kmínu, špetka oregana, sůl, strouhanka na obalení karbanátků, máslo na vymazání hrnce, 100 ml vody na podlití

Postup přípravy

Inspirace ze stránek Prostřeno.


Zelí nastrouhat na struhadle na hrubo.

K zelí přidat maso + krupici + cibuli + vejce, okořenit solí + kmínem + oreganem.
Dobře…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Malý perník z remosky

Malý perník z remosky

Potřebné ingredience

* TĚSTO: 140 g mléka, 70 g másla (Hery), 1 lžíce medu, 1 vejce, 150 g polohrubé mouky, 70 g cukru krupice, 1 lžíce vanilkového cukru, 1 vrchovatá lžička kypřícího prášku do perníku; * NÁPLŇ: džem výrazně chuti (malinová, rybízová...); * POLEVA: 50 g čokolády na vaření, 20 g másla

Postup přípravy

Rozpis je pro formu o objemu 1 l (tady konkrétně je forma Silikomart Vortex), pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).


Rozpustit máslo + med.

V míse…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Míša řezy z remosky

Míša řezy z remosky

Potřebné ingredience

* KORPUS: 2 vejce, 60 g cukru krupice, 1-2 lžíce lžíce vody, 2 lžíce oleje, 60 g polohrubé mouky, 1 vrchovatá lžíce holandského kakaa, ½ lžičky prášku do pečiva; * KRÉM: 180 g povoleného másla, 1½ měkkého tvarohu (tedy cca 375 g), 100 g moučkového cukru, 1 lžíce vanilkového cukru; POLEVA: 100 g čokolády na vaření, 50 g másla, 2 lžíce sladké smetany (nebo mléka)

Postup přípravy

Rozpis je pro malou dortovou formu o průměru 20 cm, pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).

Příprava:
- oddělit žloutky od bílků
- smíchat mouku + kakao +…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Hovězí v kedlubnách

Hovězí v kedlubnách

Potřebné ingredience

500 g hovězího masa (nakrájeného na kostky), 1 cibule (nakrájená na drobno a orestovaná, nebo sušená), 2 kedlubny (pokrájené na plátky), drcený kmín, černý pepř, sůl, kousek másla na vymazání hrnce, 100 ml vody na podlití, něco na zahuštění (hraška, škrob, jíška...)

Postup přípravy

Připravit suroviny:
- maso pokrájet na kostky
-cibuli pokrájet na kostičky a orestovat (nebo použít sušenou)
- kedlubny pokrájet na plátky

Hrnec vymazat máslem a…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Citrónovo-jogurtová kytka z remosky

Citrónovo-jogurtová kytka z remosky

Potřebné ingredience

190 g polohrubé mouky, 160 g krupicového cukru, 200 g řeckého jogurtu (nebo zakysané smetany), 2 menší vejce, 40 ml oleje, šťáva z jednoho citrónu (odpovídá cca 50 ml), nastrouhaná kůra z ½ citronu (nebo lžička sušené kůry), necelý 1 prášek do pečiva, čokoládové flopy

Postup přípravy

Rozpis je pro formu o objemu 1,5 l (tady konkrétně je forma Silikomart Primavera), pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).

Vejce + cukr spolu vyšlehat do pěny.…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Ořechový koláč z remosky

Ořechový koláč z remosky

Potřebné ingredience

* TĚSTO: 80 g polohrubé mouky, 90 g celozrnné pšeničné mouky, 140 g třtinového cukru (je možné nahradit bílým cukrem), 1 lžička vanilkové pasty, ½ sáčku kypřicího prášku, 100 g mletých vlašských ořechů, 1 vejce, 200 ml mléka; * POLEVA: 40 g tuku nebo másla, 1 lžíce mléka, 100 g čokolády na vaření

Postup přípravy

Rozpis je pro formu o objemu 1,5 l (tady konkrétně je forma Silikomart Dot), pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).

Všechny suroviny na těsto smíchat.

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
Kváskový snídaňový chléb s brusinkami a ořechy z remosky

Kváskový snídaňový chléb s brusinkami a ořechy z…

Potřebné ingredience

* ROZKVAS: 1 lžíce mateřského žitného kvásku, 30 g pšeničné mouky, 30 g vody; * DÁLE DO TĚSTA: 200 g hladké pšeničné mouky, 60 g špaldové mouky, 100 g vody, 60 g mléka, 1 lžíce cukru krupice, 30 g agávového sirupu (nebo medu), 5 g soli; * NÁPLŇ: 50 g sušených brusinek, 50 g nasekaných vlašských ořechů

Postup přípravy

Chléb podle Jane Mason, pečený ve velké remosce Grand - průměr mísy 29cm.


1. den (cca 7-9 hodin předem)

Připravit si rozkvas - všechny suroviny na rozkvas…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Dýňové lívance

Dýňové lívance

Potřebné ingredience

500 g dýně (Hokaido nebo muškátové), 120 g pšeničné hladké mouky (část může být i celozrnná), 100 g cukru, 4 vejce, 1 lžíce mleté skořice, špetka soli, 100 g rozinek

Postup přípravy

Dýni pokrájet na kostky a podustit na troše vody se špetkou soli do měkka.
Rozmixovat na jemné pyré a nechat vychladnout.

K dýni přidat ostatní suroviny a rozmíchat do…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Hovězí na cibuli

Hovězí na cibuli

Potřebné ingredience

500 g hovězího masa, 3 cibule, 2 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce worcestrové omáčky, sůl, pepř, 150 ml vody na podlití

Postup přípravy

Maso nakrájet na kostky a cibuli na kolečka.

Na oleji zpěnit cibuli a nasypat jí do hrnce.
Na pánvi zatáhnout maso a přendat do hrnce.

Osolit, opepřit a přidat…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Masové koule na zelenině

Masové koule na zelenině

Potřebné ingredience

500 g mletého masa (hovězí, vepřové, krůtí ...), 1 lžíce mouky (špaldové, pohankové ...), ½ lžičky sladké papriky, ¼ lžičky granulovaného česneku, sůl, pepř (černý nebo barevný), 2 různobarevné kapie (žlutá, oranžová, červená, zelená ...), 2 rajčata (nebo cca 5 třešňových), 1 mrkev, 1 cibule, brambory, máslo na vymazání hrnce

Postup přípravy

Nejprve připravit suroviny:
- papriky pokrájet na proužky
- rajčata pokrájet na osminky (nebo půlky)
- mrkev pokrájet na proužky
- cibuli pokrájet na kolečka
-…

Zobrazit více...

Kategorie