Zobrazit přihlášovací formulář
DORTY
MINNIE PRO SOFINKU

MINNIE PRO SOFINKU

Potřebné ingredience

JEN PRO INSPIRACI

Postup přípravy

KORPUSY: oba dva kakaové
KRÉM do obou dortů: smetanovo - mascarponový + višně
SIRUP na prokapání korpusů: višňová šťáva
ČOKOLÁDOVÁ GANACHE: na zarovnání nerovností u…

Zobrazit více...
DORTY
KNIHA PRO NIKOL

KNIHA PRO NIKOL

Potřebné ingredience

JEN PRO INSPIRACI

Postup přípravy

KORPUS: ořechový
KRÉM: smetanovo - mascarponový + ananas
SIRUP na prokapání korpusů: ananasová šťáva
ČOKOLÁDOVÁ GANACHE: na potření a zarovnání dortu - čokoláda +…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Tmavá treska se sýrovou omáčkou

Tmavá treska se sýrovou omáčkou

Potřebné ingredience

filé z tmavé tresky, cibule, mrkev, hrášek, parmazán (nebo sýr parmazánového typu - Grana Padano, Grand Moravia...), sladká smetana, citrónová šťáva, kousek másla

Postup přípravy

Připravit suroviny:
- cibuli nakrájet na půlkolečka
- mrkev pokrájet na kostky
- parmazán nastrouhat na jemno
- tresku lehce osolit a zakápnout citrónoou šťávou

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Koláčky s drobenkou

Koláčky s drobenkou

Potřebné ingredience

250 g hl.mouky 1 žloutek 100 g cukru lžička sióli vanilkový cukr citr.ůra 80 gr. másla lžička oleje půlka šlehačky kostka droždí mléko podle potřeby

Postup přípravy

Koláčky od babičky mé nejlepší kamarádky. Dělám jen z 250gr. hl.mouky, 1 žloutek, 100gr.cukru, lžička soli, van. cukr, citrón. kúra, 80gr. másla, lžička oleje, půlka šlehačky,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Povidlový koláč z remosky

Povidlový koláč z remosky

Potřebné ingredience

*TĚSTO: 150 g hladké mouky, 100 g polohrubé mouky, 50 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, citronová kůra, 10 g droždí, 40 g rozpuštěného másla, 110 ml mléka, 1 žloutek, špetička soli; * NÁPLŇ: 200-250 g tvarohu, 2 lžíce cukru krupice, vanilkový extrakt nebo pasta, 1 žloutek, (trocha rumu); povidla (kupovaná dochucuji skořicí a kardamonem); * DROBENKA: 15 g Hery, 30 g polohrubé mouky, 30 g cukru krupice; mandlové plátky na posypání

Postup přípravy

Inspirace od paní Martiny H. (Žirafka1) ID 202660


Rozpis je pro formu o průměru 26 cm, pečeno ve velké remosce Grand (průměr mísy 29 cm).

Ze všech surovin na…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
DĚTSKÁ VAŘENÁ MODELÍNA

DĚTSKÁ VAŘENÁ MODELÍNA

Potřebné ingredience

Na půl kila modelíny budete potřebovat: 300 ml vody, 150g hladké mouky (lze i polohrubé), 75g soli, 2 lžíce octa, 1 lžíce oleje, potravinářské barvivo, příp. vonné esence

Postup přípravy

Ve vodě si rozmíchejte potravinářské barvivo, ocet a olej. Do teflonové pánve nebo teflonového hrnce (ten teflon je opravdu důležitý, protože v normálním hrnci se hmota děsně…

Zobrazit více...
PIZZY, CHLEBY
CHLEBA LUBKA

CHLEBA LUBKA

Potřebné ingredience

500g hladké mouky, 400 ml vody, 4g sušeného droždí, 2 lžičky, 2 lžičky drceného kmínu

Postup přípravy

Zamícháme suroviny a dáme kynout, po uplynutí doby vyklopíme těsto na vál posypaný moukou. Uděláme placku a asi třikrát přeložíme, uděláme bochánek a přendáme do mísy, poprášíme a…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
ŠVESTKOVÝ DIP

ŠVESTKOVÝ DIP

Potřebné ingredience

osmažená cibulka, švestkové povidla, med, brusinky, chilli koření

Postup přípravy

vše smícháme a dobrou chuť

Zobrazit více...
DORTY
DORT KNIHA K JUBILEU

DORT KNIHA K JUBILEU

Potřebné ingredience

JEN PRO INSPIRACI

Postup přípravy

MEDOVÉ PLÁTY
KRÉM: karamelový + smetanový
ČOKOLÁDOVÁ GANACHE: na potření a zahlazení nerovností
BÍLKOVO-MÁSLOVÝ KRÉM: na celkové dozdobení hotového dortu + trocha…

Zobrazit více...
DORTY
KRÉMOVÝ S FOTKAMI

KRÉMOVÝ S FOTKAMI

Potřebné ingredience

JEN PRO INSPIRACI

Postup přípravy

OBA KORPUSY: čokoládové
KRÉM: smetanovo-mascarponový s citronovou příchutí
SIRUP NA KORPUSY: voda, cukr, šťáva z poloviny citronu + nastrouhaná citronová kůra. Převařeno a…

Zobrazit více...

Kategorie