Ovocné tvarohové knedlíky-DĚKUJI ANJE
Potřebné ingredience
Suroviny: 250g tvarohu, 1 celé vejce, 240g polohrubé mouky, 2-3 lžíce oleje, špetka soli, libovolné ovoce. Na polití a posypání máslo, moučkový cukr
Postup přípravy
Na vále si z tvarohu, vejce, mouky, soli a oleje zpracujeme těsto. Rozkrojíme na půl a z každé části vyválíme plát. Vyválené těsto nakrájíme na čtverce a do každého zabalíme ovoce…
Nanukové řezy-výborné!!!
Potřebné ingredience
SUROVINY: 5 vajec 200 g cukru 250 g polohrubé mouky 150 ml vody prášek do pečiva 150 g vlašských ořechů 1 l mléka 3 vanilkové pudinky 250 g másla čokoládová poleva
Postup přípravy
PŘÍPRAVA:
Vyšleháme vejce s cukrem, přidáme mouku a ořechy, prášek do pečiva a trochu vody. Dáme péci na vymazaný a vysypaný plech. Mezitím si připravíme náplň :…
Debrecínské ragů z vepřového masa
Potřebné ingredience
SUROVINY: 300g vepřového plecka bez kosti 2 cibule 2 lžíce oleje 1 nožička párku 1 malý rajčatový protlak 2 větší papriky 100 ml smetany 1 lžíce hladké mouky 2 stroužky česneku mletá paprika drcený kmín sůl
Postup přípravy
Na oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, prolisovaný česnek a přidáme maso pokrájené na kostky, které osmahneme, okořeníme, přidáme protlak a podlijeme vodou. Vmícháme na…
Špecle s kuřecí směsí-děkuji pbarva
Potřebné ingredience
Suroviny: 500 gramů špeclí 2 kuřecí prsa 1 smetana ke šlehání 1 paprika 1 větší cibule 1 sklenička sušených rajčat olivový olej koření na kuře parmezán nebo mozzarella
Postup přípravy
Postup
Maso, papriku, rajčata nakrájíme na kousky.
Cibuli nakrájenou nadrobno osmahneme do sklovata.
Přidáme maso s kořením a osmahneme do zhnědnutí masa, přidáme rajčata…
Broskvová hrníčková buchta-DĚKUJI JANĚ KRAJSKÉ
Potřebné ingredience
Suroviny: 2,5 hrnku polohrubé mouky 1,5 hrnku cukru krystal 3 vejce 1 vanilkový cukr 1 prášek do pečiva 3/4 hrnku oleje 1 hrnek mléka broskvový kompot skořice drobenka:třtinový cukr máslo hrubá mouka
Postup přípravy
Postup
Vejce zamícháme s cukrem a vanilkovým cukrem, přilijeme postupně mléko, olej, přisypáváme mouku s práškem do pečiva. Těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech.…
Bláznivý koláč-VÝBORNÝ!!!!!!
Potřebné ingredience
SUROVINY: 3 hrnky hladké mouky 1 hrnek cukru 5 lžic kakaa špetka soli 2 lžičky jedlé sody 3/4 hrnku oleje 1 - 2 hrnky studené vody 2 lžíce octa ozdoba: 2 zakysané smetany 1 smetana na šlehání+ztužovač šlehačky 2 vanilkové cukry čokoládu na postrouhání
Postup přípravy
PŘÍPRAVA:
Všechny suché suroviny smícháme dohromady a pak přidáme mokré, důkladně prošleháme a pečeme na vymazaném a vysypaném plechu.
Mezitím si vyšleháme…
Penne s mletým masem a bazalkou
Potřebné ingredience
Použité suroviny receptu Penne s mletým k masem a bazalkou : 300 g penne těstovin | 400 g mletého masa | olej | malá cibule | stroužek česneku | 400 ml konzerva loupaných rajčat | 200 ml kuřecího nebo krůtího vývaru | 3 lžičky kukuřičného škrobu | sušená bazalka | sůl | 100 g tvrdého sýra
Postup přípravy
Postup přípravy receptu Penne s mletým krůtím masem a bazalkou :
Dáme si vařit těstoviny do osolené vroucí vody.
Na oleji orestujeme najemno nakrájenou cibuli a přidáme…
Kuřecí čtvrtky na moravance
Potřebné ingredience
SUROVINY: 4 kuřecí čtvrtky 2 skleničky Moravanky (nebo jiné, obdobné sterilované zeleninové směsi) sůl mletá paprika grilovací koření česnek
Postup přípravy
PŘÍPRAVA:
Kuřecí čtvrtky okořeníme klasicky - jako pečené kuře (kdo je jak zvyklý). Do pekáče dáme 2 Moravanky i s nálevem a na zeleninu poklademe kuřecí čtvrtky.…
Tvarohové muffiny
Potřebné ingredience
1 balíček vanilkový cukr 50 g rozinky 1 kostka měkký tvaroh 100 ml olivový olej 2 ks vejce 100 g čokoládové hoblinky 200 g hladká mouka 100 g cukr krupice 1/2 balíčku kypřící prášek do pečiva
Postup přípravy
Vejce vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Přidáme olej, mouku, měkký tvaroh a prášek do pečiva. Dobře promícháme a do těsta podle chuti přidáme čokoládu nebo rozinky. …
Dušené hovězí s řapíkatým celerem
Potřebné ingredience
SUROVINY: 750 g hovězího masa sůl pepř 4 lžíce oleje polévková zelenina 1 lžička sladké papriky 1/8-1/4 l masového vývaru 3/8 l piva 2 mrkve 500 g řapíkatého celeru 250 g malých cibulek 1/8-1/4 l šlehačky
Postup přípravy
Hovězí maso opláchneme pod studenou tekoucí vodou. osušíme. Sůl a pepř vetřeme do masa. Rozehřejeme olej a maso opečeme. Polévkovou zeleninu očistíme, opereme, přidáme k masu a…